Valse start van de Hovovrouwen tegen Zuidoost United.

Na een pittige voorbereiding in de maand augustus wachtte afgelopen vrijdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2016/2017.
Vooraf was al duidelijk dat de loting voor de beker niet heel voordelig was uitgevallen, van tegenstander Zuidoost United werd vorig seizoen in de competitie twee keer verloren en het verschil in de eindstand was aanzienlijk.
De tegenstander beschikt bovendien over een selectie waarvan de kern al een aantal jaren bij elkaar is en een aantal topspelers uit de eredivisie telt.
Een blik op het wedstrijdformulier laat zien dat in vergelijking met de eerste wedstrijd van vorig seizoen bij Hovocubo alleen Bouchra Ait’lhou toen ook in de basis startte.
Voor Benthe Huijsman, Nathalie Merts en Nina van der Mast betekende de wedstrijd tegen Zuidoost zelfs hun officiële debuut voor Hovocubo.
Met dank aan de vaste speaker van de mannen is de presentatie professioneel te noemen, Rob Mooij heeft geen moeite met de tongbrekers die in beide opstellingen voorkomen.
In de openingsfase van de wedstrijd staat Hovocubo goed, onder de ogen van sponsor Frans Bosman van Alarma 33 is het eerste kansje voor Marcella Cabrera die naast schiet.
Binnen twee minuten komt Hovocubo er na een corner van Zuidoost United snel uit en verlengt Nina van der Mast de bal naar aanvoerder Marjan Brouwer die alleen voor de keeper koel blijft en raak schiet, 1 – 0.
Zuidoost United heeft in de openingsfase moeite met het compacte verdedigen van Hovo terwijl de thuisploeg zelf via Cabrera en van der Mast gevaar weet te stichten.
De eerste mogelijkheid voor de tegenstander komt na een hoogstandje van aanvoerder Bouchra Moudou maar keepster Nanouk Groentjes weet de inzet te keren.
Hovocubo krijgt een grote kans op de 2 – 0 als van der Mast uit een intrap van Cabrera van dichtbij de paal raakt.
De beste kans voor Zuidoost komt na een knappe combinatie door het centrum maar oog in oog met Groentjes ziet Michelle Playfair, vorig seizoen topscorer van de eredivisie met 42 goals, de keepster als winnaar uit de strijd komen.
Kort voor rust is het dezelfde speelster die toch de gelijkmaker aan laat tekenen, door twee paar benen ziet Groentjes de bal te laat en de bal verdwijnt in de verre hoek, 1 – 1.
Een domper voor de thuisploeg die het gevoel zal hebben gehad de zaken op orde te hebben.
In de tweede helft komt het eerste gevaar van Zuidoost als Moudou de paal raakt.
De gelijkmaker lijkt bij Hovo door te werken in de koppies van de spelers, de scherpte is er niet zoals in de eerste helft en zonder zelf goed te spelen krijgt Zuidoost United de overhand in de wedstrijd.
Toch komt er nog een goede kans voor Hovo als Bouchra Ait’lhou de combinatie zoekt met de sterke van der Mast maar van dichtbij op keepster Soraya Wong-a-liem stuit.
De rebound van Brouwer gaat helaas voorlangs het doel.
Een moment van onachtzaamheid in de opbouw levert balbezit op voor Michelle Playfair die Groentjes passeert maar Brouwer op de lijn redding ziet brengen.
Helaas voor Hovo raakt de bal hierbij de hand van de aanvoerder en de penalty wordt door dezelfde Playfair onberispelijk ingeschoten, 1 – 2.
De kans op de gelijkmaker is voor van der Mast die na een verre worp van Groentjes de bal knap controleert en haar tegenstander passeert maar helaas is de keepster iets eerder bij de bal.
Niet veel later valt de beslissing in de wedstrijd, Hovo laat de ruimtes iets te groot worden en daar weet Moudou wel raad mee, met links haalt zij doeltreffend uit en laat Groentjes kansloos, 1 – 3.
In het restant van de wedstrijd komt Hovocubo niet meer tot goede kansen en eindigt het bekeravontuur dus al in de eerste ronde.
Nadat vorig seizoen nog de halve finale werd gehaald is dat zeker een tegenvaller maar met het oog op het spel wat het nieuwe team (zeker in de eerste helft) liet zien kijken we met vertrouwen uit naar het begin van de competitie.
Die begint voor Hovocubo een week later dan gepland, we beginnen niet met een uitwedstrijd tegen Os Lusitanos maar een week later dan de andere teams met een thuiswedstrijd tegen debutant Team Alkmaar/Sportstars.nl.
We hopen dat er vrijdag 23 september weer volop steun is in De Opgang!

Exit vrouwen uit het Bekertoernooi

Voor de vrou­wen van Ho­vo­cu­bo zit het be­ker­toer­nooi er na de eer­ste speel­ron­de al­weer op. De ploeg van trai­ner Rudy Mon­den trof het dan ook niet met Zuid­oost Uni­ted als te­gen­stan­der. In de ei­gen De Op­gang ging de Hoorn­se ploeg met 1-3 on­der­uit. Via Mar­jan Brou­wer kwam Ho­vo­cu­bo nog wel op voor­sprong.