“Hovo O17-2 knokt zich naar winst tegen BZV”

Na het teleurstellende optreden drie dagen geleden (2-4 verlies tegen Dijkhuis) kunnen de O17-2 mannen van coach Danny snel revanche nemen. Tegenstander is BZV en dat is bij voorbaat een beladen duel omdat alle jongens elkaar kennen. Alle veldspelers hebben een Blokkers verleden en een flink aantal zit ook nog bij elkaar op school. De keepers zijn de uitzonderingen die niet bij Blokkers voetballen of hebben gevoetbald. Beide ploegen zijn in het najaar kampioen geworden maar na de winterstop hebben ze allebei nog maar 1 keer gewonnen en staan met 3 punten op de 5e en 6e plaats.

Al snel wordt in de 1e helft duidelijk dat er bij Hovo meer beleving is dan afgelopen week. Halverwege de 1e helft is

Nick Verlaan, geselecteerd voor een activiteit met Oranje o.19, betrouwbare sluitpost

het Dai die een solo begint en zover opstoomt dat hij oog-in-oog met de keeper komt en met een hard schot de score opent, 1-0. Het is ook de ruststand. Na rust is het al snel Dai die op identieke wijze via een solo de score verdubbeld, 2-0. Wat opvalt is dat er enorm veel ruimte is op het veld en daar speelt Hovo beter op in dan BZV. BZV probeert wel wat terug te doen maar is zichzelf niet (volgens de BZV coach na afloop) en kan het Hovo niet heel erg moeilijk maken. En als dat wel gebeurt, dan is het keeper Nick die attent is en een betrouwbare sluitpost is. Met nog 15 minuten te spelen is het Rolf die met een mooie pass Tygo bereikt die de bal tegen de touwen schiet en dan lijkt de wedstrijd beslist. Toch komt BZV snel terug tot 3-1 en dan weet je dat het nog niet gedaan is. BZV krijgt nog een kans die door keeper Nick wordt gepakt waarna het Tygo is die op rechts een aanval opzet, naar Luuk speelt die de bal direct  voor geeft waar Timo uitstekend is doorgelopen en de 4-1 binnen knalt. Daarmee is de wedstrijd definitief beslist en speelt Hovo de wedstrijd vrij gemakkelijk uit. Na afloop is coach Danny een tevreden man, niet alleen vanwege de winst maar ook vanwege het feit dat spelers hebben gebracht wat hen was opgedragen. “Of het nu Ralph was of Rolf, Timo, Dai, Tygo of Luuk, ze deden waar ik voor de wedstrijd om had gevraagd. Als we dit in de komende wedstrijden ook kunnen opbrengen gaan we nog meer punten pakken” aldus de coach.

Met de 4-1 overwinning stijgt Hovo van de 6e naar de 3e plek, zeg maar het linkerrijtje. Volgende wedstrijd is 27 februari, opnieuw thuis tegen VVS’46. Hopelijk kunnen we voor de eerder geleden nederlaag (3-2 na 0-2 te hebben voor gestaan) in Spanbroek dan revanche nemen.