“Matig Hovo O17-1 wint met moeite van ZVC, 3-5 winst”.

Laatste uitduel dit seizoen spelen we in Limmen tegen ZVC. Thuis wonnen we ruim met 6-2 waarbij aangetekend moet worden dat na driekwart van de wedstrijd de stand nog gelijk was, 2-2 en we in de slotfase pas het verschil in doelpunten konden uitdrukken. Tijdens de warming-up en het inschieten maakt de Hovo ploeg de indruk gretig te zijn terwijl de thuisploeg zich wat lichtzinnig voorbereid op de wedstrijd. We spelen zonder Ricky, voor de rest zijn we volledig.

Hovo pakt vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief, het speelt de bal lekker rond en is op zoek naar het gaatje in de ZVC verdediging. De thuisploeg laat Hovo komen en pas rond de tienmeter staat de ZVC formatie te verdedigen. Hovo neemt de tijd maar voetbalt wel in een laag tempo. In minuut vier komt ZVC er snel uit en laat zien hoe je tempo voetbal speelt want een snelle combinatie en ze staan voor het Hovo doel en wordt er ook gescoord, 1-0, een prima zaalvoetbal goal. Direct na de openingsgoal is Remco met een schot gevaarlijk en ziet een schot door de keeper worden gered.  Even later is Sem met een ouderwetse punter vlakbij de 1-1. Vier minuten later wordt een verdedigingsfoutje van Hovo genadeloos afgestraft en is keeper Damian volslagen kansloos met een schot in de kruising, opnieuw een fraaie goal, 2-0. Nog geen minuut is het bijna 3-0 maar nu weet Damian wel redding te brengen. Nadat we zijn bekomen van de schrik is het zaak om snel terug in de wedstrijd te komen.  We spelen de bal eindeloos rond zonder dat er tempo in de wedstrijd zit. De thuisploeg koestert de verrassende voorsprong en laat Hovo komen. We ogen ook niet scherp. Tot twee keer toe is Liam dichtbij de 2-1 maar beide keren komt hij een stap te laat. Jordan schiet nog een keer tegen de keeper op waarna hij even later de gele kaart krijgt voorgeschoteld na een lichte overtreding. Hovo is door alle gele kaarten die het het afgelopen seizoen heeft ontvangen inmiddels wel bedreven in het dicht metselen van het doel. Grootste kans is niet voor ZVC maar voor Jordy die uit een uitbraak van Kaj over schiet. Drie minuten voor rust houdt Jordy twee ZVC’ers bezig en zodoende kan hij Sem bereiken die de bal in tweede instantie langs de keeper werkt, 1-2.  Dat is lekker zo kort voor rust en het wordt nog mooier als in de blessuretijd Dave de bal nog een keer goed naar voren brengt waar Sem staat die de de bal op Jordy geeft die wel gretig en attent is en de 2-2 aantekent. Bij rust is het 2-2 en daar mag Hovo het meest gelukkig mee zijn want zoveel uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd.

Na rust is de verwachting dat we over ZVC heen zullen gaan. Opnieuw heeft Hovo het meeste balbezit en krijgen we via Jordan (2x) en Jordy kansen op de 2-3. Na 8 minuten is het dan eindelijk raak als Kaj Sem weet te vinden die fraai zijn 2e goal van de wedstrijd maakt. Nog geen minuut later is het Liam die Sem weet te bereiken die hard tegen de lat schiet. Het is uitstel van executie voor de ZVC mannen want nog geen minuut later is het Liam die Jordan bereikt die de 2-4 maakt. De wedstrijd lijkt gespeeld, Hovo kan maar wil eigenlijk niet en ZVC wil wel maar kan niet. Zes minuten voor tijd is het Kaj die op aangeven van Jordan met een welgemikt schot de 2-5 aantekent. In de slotfase krijgen Jordy (paal) en Jordan (bal over) nog kansen voordat ZVC in de slotminuut via een vrije trap de eindstrand op 3-5 bepaalt.

Het was één van de mindere wedstrijden van Hovo kant. Het spel  zag er wat flets uit en we hadden veel eerder in een hoger tempo moeten voetballen. Volgende week laatste thuiswedstrijd tegen Scagha O17-2 en daar hebben we nog een appeltje mee te schillen want uit verloren we met 4-3.

Scoreverloop:

1. 1-0, 8. 2-0, 22. 2-1 Sem (Jordy), 25. 2-2 Jordy (Sem), rust, 33. 2-3 Sem (Kaj), 35. 2-4 Jordan (Liam), 44. 2-5 Kaj (Jordan), 50. 3-5