Hovocubo met lege handen

Bron: Noord Hollands Dagblad

Hoornaars weten beslissingsduel niet te forceren

Vincent Schot.

“Hij is het enige waar ik nu nog blij van word”, zegt Amir Molkarai als hij zijn zoontje optilt uit zijn buggy. “Van die ene kans lig ik nog wel twee dagen wakker. Als die erin was gegaan, hadden we gewonnen. Dat weet ik zeker.” Als de captain van Hovocubo – elf minuten na rust – op een halve meter van het doel de bal krijgt van Kevin Tromp mikt hij deze echter tegen de lat. En dus wint de Hoornse ploeg uiteindelijk niet van FC Eindhoven. De 3-5 zege van de Brabanders kroont ‘t Knooppunt tot landskampioen zaalvoetbal.

De nederlaag van Hovocubo komt als een verrassing. Niet alleen omdat de ploeg van Sander van Dijk eerder deze play-offs nog won van de tegenstander van deze vrijdagavond, maar vooral vanwege het perspectief dat de ploeg zich drie dagen eerder nog verschafte.
Hovocubo verstierde dinsdagavond het kampioensfeestje van ‘t Knooppunt met een 3-3 gelijkspel. Dankzij die uitslag kunnen de Hoornaars nu met een overwinning op gelijke hoogte komen met de hoofdstedelingen. Een beslissingsduel op tweede pinksterdag moet dan de nieuwe landskampioen opleveren.

Op de tribunes van De Opgang wordt dan ook vuurwerk verwacht van de thuisclub. Daar moet echter lang op worden gewacht. Tot in de tweede helft zelfs. Voor rust immers zijn de beste kansen voor de bezoekers en bijt Hovocubo maar mondjesmaat van zich af. Na acht minuten helpt de arbitrage de Brabanders bovendien in het zadel. Twee terugspeelballen achter elkaar op doelman Dave Stet, zo oordelen zij. Het Hoornse verweer dat hier een Eindhovense inzet tussen zat, wordt weggewuifd. Als alle commotie is gaan liggen, kogelt Mo Allouch de openingstreffer binnen. Pal voor rust verdubbelt Lahcen Bouyouzan de score.

De hopeloze missie waarmee Hovocubo bezig is krijgt in de tweede helft plots perspectief. De ploeg gaat voetballen met lef en vooral met meer overtuiging. Als Karim Mossaoui binnen een minuut de aansluitingstreffer op het bord schiet en de bezoekers al na drie minuten op vijf fouten staan, leeft ook het publiek op. Het resulteert in een stormloop op het doel van zijn Willems. Every Janzen tekent voor de gelijkmaker en het is wachten op de nekslag voor de bezoekers. De goalie bewijst eens te meer een prima vervanger te zijn van de geblesseerde Pieter Grimmelius. En als Willems na elf minuten vanuit geslagen positie lijdzaam moet toezien hoe hij verschalkt gaat worden door Molkarai eindigt de bal dus op de lat.

“Enorm teleurstellend”, zegt de doorgaans zo trefzekere speler. “Voor rust was het niet goed, maar na de pauze hebben we zoveel kansen gehad. Ongelooflijk dat we er niet meer gemaakt hebben.” FC Eindhoven doet dit wel. In de tweede helft dringt Hovocubo zo erg aan dat die ploeg amper meer van de eigen helft af komt. Toch schiet de bal er één keer tussendoor en is het direct raak. De Belg Mohamed el Fahsi profiteert. Als Bouyouzan nog geen minuut later de vierde van de bezoekers maakt is het gespeeld.

“En dus zit het seizoen er nu opeens op”, concludeert de captain. Hovocubo staat met lege handen. “We gingen voor de prijzen dit jaar. Daar hadden we de selectie voor en dat hebben we ook zo uitgesproken. Dat is niet gelukt, dus is het inderdaad een teleurstellend seizoen geworden.”

Zijn ploeg was er zowel in de beker- uitgeschakeld in de halve finale door’t Knooppunt – en in de competitie dichtbij. “We waren te wisselvallig. Knooppunt haalt altijd een bepaald niveau, bij ons schommelde het teveel.”