Hovovrouwen maken het titelkandidaat lang lastig.

Met vier nederlagen zonder dat er ook maar gescoord was leek er voor Hovocubo tegen streekgenoot Reiger Boys weinig eer te behalen.
Voor de tegenstander ongetwijfeld een herkenbare situatie want nog geen jaar geleden stonden zij er ongeveer hetzelfde voor.
Het kan dus hard gaan en dat bleek toen net als thuis tegen Os Lusitanos binnen de minuut de bal achter keepster Nanouk Groentjes lag.
Doelpuntenmaakster was Jaimy Visser die in de openingsfase een handenbinder voor de verdediging van Hovo bleek.
In die openingsfase was het niet best wat de thuisploeg liet zien, het wachten was eigenlijk op de 0 – 2 en die kwam er dan ook van de voet van Inge Woldhuis die met het vertrouwen van de ploeg die (bijna) bovenaan staat liet zien hoe je een kans dient te benutten.
De beste kans voor Hovo was in die periode voor aanvoerdster Bouchra Ait’lhou die na één van de weinige goede aanvallen de paal raakte.
Dat de vrouwen uit Zwaag toch terug in de wedstrijd kwamen had dan ook meer te maken met de vechtlust van Stephanie Buitendam dan oogstrelend zaalvoetbal, zij tekende voor de aansluitingstreffer en even later was het zelfs Suzanna Deckers die de gelijkmaker op het bord schoot.
De goals hadden echter niet tot gevolg dat Hovo makkelijker ging voetballen en bij de 2 – 3 van Larissa Smit ging er ook wel het één en ander fout…
Maar de vrouw in vorm van de laatste weken was niet van zins zich willoos naar de slachtbank te laten leiden en Stephanie Buitendam was met haar tweede treffer goed voor de 3 – 3.
In de tussentijd liep ze ook nog tegen een gele kaart op maar was van grote invloed op het spel van haar team wat langzaam beter in de wedstrijd leek te komen.
Dat er toch met een achterstand gerust zou gaan worden lag dan ook meer aan het goede spel van de tegenpartij en het was Inge Woldhuis met haar tweede treffer die er 3 – 4 van maakte.
In de tweede helft moest er uit het overbekende andere vaatje getapt worden en Hovo leek die boodschap goed begrepen te hebben.
Reiger Boys kwam wat moeizamer tot de combinaties en zelfs een domper in de vorm van de tweede gele kaart voor Buitendam leek geen invloed te hebben.
Het was nu Suzanna Deckers die het voortouw nam en met enkele knappe acties kansen creëerde voor zichzelf en het team.
De gelijkmaker deed de man van de radio bijna opspringen uit zijn stoel, had hij voor de rust (terecht) maar weinig goeds te melden over het spel van de thuisclub, in de tweede helft moest hij zijn visie aardig bijstellen.
Dat de gelijkmaker kwam van de voet van Suzanna Deckers was voor haar de beloning voor een sterke wedstrijd en even leek de tegenstander aangeslagen.
Dat het verschil op de ranglijst toch in de score duidelijk werd kwam door een. In de tweede helft spaarzaam, foutje aan de kant van Hovo dat door Jaimy Visser direct afgestraft werd.
Bij een stand van 4 – 5 en de tegenstander op vijf overtredingen ontbrak het Hovo aan de slimheid om dat uit te spelen, uit een knappe pass bepaalde Dominique Verweij de eindstand op 4 – 6…zo leek het.
De zesde overtreding kwam er toch maar helaas was de 10-metertrap niet besteed aan Sharon Verbiest die verder ook terug kon kijken op een sterke tweede helft.
Hovocubo kan zich zonder druk al gaan richten op het nieuwe seizoen waar het ongetwijfeld hogere ogen wil gaan gooien met de buren uit