Onnodig verlies Hovo JO17-1 tegen FC Marlene JO17-1, 5-3”

Eerste uitwedstrijd is direct een zware, zo weten we van tevoren. FC Marlene is absoluut een kandidaat voor de play offs. In de gloednieuwe sporthal De Draai in Heerhugowaard weten de trainers Ashvin en Arie de mannen te wijzen waar bij de tegenstander op moet worden gelet. Met name de nummers 9 en 11 zijn handige en sterke spelers. Vorige week won FC Marlene verrassend uit van landskampioen Veerhuys (4-5) dus de Hovo mannen zijn vooraf optimaal geprepareerd.

De wedstrijd begint spectaculair, eerst is Jordy op rechts weg en komt Jordan een 40 cm tekort om de 1e kans te verzilveren, aan de andere kant is de eerste kans wel raak als we verdedigend nog niet bij de les zijn en de tegenstander vrijuit mag uithalen, 1-0. De eerste minuten zijn van beide kanten niet best te noemen. Er wordt slordig gevoetbald en voorzichtigheid is troef zo lijkt het. Enige mogelijkheid aan Hovo kant is voor Kaj die op rechts langs alles en iedereen snelt en door de keeper van scoren wordt afgehouden. Na tien minuten zet de thuisploeg hoog druk en Hovo komt er in een fase die een minuut of vijf duurt niet meer uit. Ballen worden zomaar ingeleverd en het is dan ook niet verwonderlijk dat FC Marlene hiervan profiteert en zodoende de 2-0 op het scorebord brengt. Dat is het sein dat Hovo wakker schiet. Eerst is het Sem die op het middenveld een bal onderschept en de bal tegen de keeper schiet. Vlak erna een prima aanval opgezet door Jordan waarbij Jordy de bal teruglegt op Jordan die een halve meter tekort komt. Hovo dringt aan en het is opnieuw Sem die een bal onderschept, op doel afgaat en de keeper nu wel kansloos laat, 2-1. We zijn weer in de wedstrijd. Zoals voor aanvang bekend is de nummer 11, de aanvoerder, een regelrechte plaag voor Hovo, kappend, draaiend zorgt hij telkens voor veel gevaar en keeper Damian redt één keer uitstekend als alle verdedigers al zijn uitgespeeld. En hoewel we behoudens een fase van 5 minuten, waarin Marlene veel druk zet, niet veel onderdoen is het de thuisploeg die het verschil toch weer uitdrukt in een doelpunt als na een goed opgezette aanval vanuit het midden de bal naar links gaat en een attente aanvaller goed naar binnen is gelopen en de voorzet eenvoudig mag binnen schieten, 3-1. Dat is ook de ruststand.

Na rust slaat de vlam al snel in de pan. De nummer 6 aan Marlene kant geeft Jeremy een schop van achteren en mag voor twee minuten naar de kant, rood was overigens ook op z’n plaats geweest want Jeremy moet krimpend van de pijn naar de kant en kan niet verder voetballen. Twee minuten powerplay van Hovo levert wel veel balbezit op maar het gaatje in de verdediging weten we niet te vinden. Wel schiet Kaj gevaarlijk op doel en kan Jordan net niet de rebound verzilveren en ziet dezelfde Jordan een bal tegen de paal belanden. Net nadat de numerieke meerderheid is afgelopen is het Damian, die ver uit z’n doel moet komen bij een counter, die de bal op links naar Sem schiet die helemaal vrij staat en zijn 2e doelpunt van de wedstrijd maakt, 3-2. Daarmee is het weer een wedstrijd die heen-en-weer gaat. Halverwege de 2e helft is er een fraaie aanval aan Hovo waarbij Kaj de bal van achteren op Jordan geeft die de bal even controleert en terug speelt op Kaj die de bal langs de keeper schiet, 3-3.  De toeschouwers gaan er nog eens extra voor zitten want iedereen weet dat het alle kanten nog op kan gaan. Een schot van Marlene wordt maar net over het doel van Damian geschoten, aan de andere kant krijgt Jordy de bal in de kluts mee en redt de doelman van Marlene. Dan pakt Marlene weer het initiatief en krijgt kansen. Eerst is het Damian die ver uit het doel moet komen, vlak erna gevolgd door een schot dat buiten bereik van Damian op de paal belandt. Acht minuten voor tijd is er een ongelukkig moment als een aanvaller een schot op doel lost, niet eens hard maar wel een schot dat langs iedereen heen en onder de benen van Damian in het doel verdwijnt, 4-3. Hovo krijgt nog een kans op de 4-4 als een aanval via Kaj en Jordan bij Jordy komt die de keeper ziet redden. Kort voor tijd maakt Marlene de 5-3 als bij een hoekschop we niet alert reageren en de aanvoerder van vijf meter mag aanleggen en scoort.  Dat is ook de eindstand.

Met een 5-3 nederlaag keren we huiswaarts en weten we dat we niet goed hebben gevoetbald en dat het resultaat beter had kunnen zijn. We waren op sommige momenten niet alert/scherp genoeg, lieten tegenstander op 2 meter waar je beter scherper en er dus dichter erop moet spelen. Kortom, er is weer werk aan de winkel voor de heren trainers, Ashvin en Arie.

In de uitslagen viel het verlies van Veerhuys O17-1 tegen Vennewater JO17-1 op, 4-3. En laat Vennewater nu net onze tegenstander van komende week zijn, we zijn gewaarschuwd!

Scoreverloop:

1. 1-0, 10. 2-0, 14. 2-1 Sem (-), 18. 3-1, rust, 30. 3-2 Sem (Damian), 38. 3-3 Kaj (Jordan), 42. 4-3, 48. 5-3