En nu ook De Supercup in bezit!

In een goed gevulde sporthal De Opgang is er gestreden en gewonnen.

Zowel FCK De Hommel als ZVV Hovocubo kwamen aan de start in een gewijzigde samenstelling ten aanzien van de finale wedstrijd om het landskampioenschap in den Bosch. Dit maakte dat deze ontmoeting een volledige open wedstrijd zou worden.

De eerste helft was Hovocubo Heer & Meester. Goed combinatievoetbal vormde de basis voor de 2-0 voorsprong in de rust met doelpunten van Dennis Selbach en Every Janzen. FCK de Hommel had in deze fase van de wedstrijd niets in te brengen. In de tweede helft leek aanvankelijk het zelfde speelbeeld te worden getoond, Amir Molkârâi komt steeds dichter en dichter bij zijn beste niveau en speelde zichzelf vrij vanuit eigen helft en rondde persoonlijk af. 3-0. FCK kwam in deze fase beter in haar spel en door het verslappen van de Hoornse organisatie kregen zij de kans om volledig in de wedstrijd terug te komen. Het zelfde speelbeeld als op 17 mei dreigde te ontstaan. Met doelpunten van Adil Zouthane (2x) en Younes Hadouir kwam de ploeg uit Den Bosch op gelijke hoogte. In deze periode maakte Ronald van Leeuwen overuren waaruit weer blijkt dat het de beste speler van het afgelopen seizoen genoemd had mogen worden.  Hierna herpakte Hovocubo zich weer en na een goede corner knalde Amir de 4-3 in de touwen. De razendsnelle Every Janzen pikte tot slot de bal ter hoogte van de middellijn op en omzeilde in een 1:1 duel doelman Koen Burg en met zijn tweede treffer van de avond  gooide hij de wedstrijd op slot.

De Supercup was de enige nationale prijs die Hovocubo nog niet had. Dit is nu bij deze geschied. Internationaal heeft Hovo wel de BeNe-Beker (1982) en ontbreekt de UEFA Futsal Cup, maar dit blijft voorlopig nog een droom.

Supercup prooi voor Hovocubo (met reacties)

(Bron: RTV Noord Holland)

06 sep 2014 20:51 | laatste update: 06 sep 2014 23:18

Winnaar van de supercup Hovocubo

ZWAAG De zaalvoetballers van Hovocubo hebben voor het eerst in de historie de supercup gewonnen. De landskampioen uit Hoorn versloeg bekerwinnaar FCK De Hommel in sporthal De Opgang met 5-3.

De overwinning kwam moeizaam tot stand. Een 3-0 voorsprong (goals Selbach, Janzen en Molkarai) verdween na rust als sneeuw voor de zon. Zouthane, Hadouir en nogmaals Zouthane brachten de score weer in evenwicht.

Na die tegenvaller rechtte Hovocubo de rug. Aanvoerder Amir Molkarai schoot de 4-3 binnen en in de slotfase gooide Every Janzen de wedstrijd in het slot.

Hovocubo pakt Supercup

Radio Hoorn – HoornTV / 07-09-2014

HOORN – Regerend landskampioen in het zaalvoetbal Hovocubo uit Hoorn heeft de eerste prijs van het seizoen al bemachtigd. In de strijd om de Supercup won de ploeg van Sander van Dijk met 5-3 van het Bossche FCK Hommel.

Hovocubo begon uitstekend, want het bouwde een solide 3-0 voorsprong op. FCK De Hommel speelde in die fase ver beneden hun niveau, maar toen de 3-1 werd gescoord, werd de druk torenhoog opgevoerd. Bij de stand van 3-3 leek het erop dat Hovocubo zou bezwijken maar de Hoornaren toonden lef en bleven geconcentreerd spelen wat resulteerde in de 4-3. Toen Every Janzen na een onderschepping de 5-3 scoorde was de buit binnen.

Hovocubo wint Supercup

Uitgegeven: 6 september 2014 22:05
Laatst gewijzigd: 6 september 2014 22:56
Bron:
KNVB

Met een 5-3 overwinning op FCK/De Hommel heeft Hovocubo zaterdag voor het eerst in de historie beslag weten te leggen op de Supercup. Every Janzen en Amri Molkarai waren in sporthal De Opgang beiden tweemaal trefzeker voor de landskampioen.

Hovocubo begon goed aan het duel wat resulteerde in een 3-0 voorsprong, door doelpunten van Dennis Selbach, Janzen en Molkarai. FCK/De Hommel gaf zich echter niet gewonnen en kwam via doelpunten van Adil Zouthane (2x) en Younes Hadouir op gelijke hoogte. Daarna rechtte Hovocubo de rug; via treffers van weer Molkarai en Janzen werd de eindstand op 5-3 bepaald.

Prijzenkast compleet

Bron: Noord Hollands Dagblad

Vincent Schot

Hovocubo wint weer van FCK De Hommel * Met winst van Supercup heeft club alle nationale hoofdprijzen binnen * Wedstrijd komt pas na rust echt los

Zaalvoetbal Als de zoemer klinkt voor het rustsignaal kan de schatbewaarder van Hovocubo op zoek naar de Glassex en een doekje om de ruiten van de vitrinekast eens flink op te poetsen. In de strijd om de Supercup heeft de Hoornse ploeg twintig minuten lang geen kind gehad aan het uiters tamme FCK De Hommel. Niet alleen de 2-0 tussenstand geeft dan ook aanleiding om aan te nemen dat de club ook de laatst ontbrekende nationale hoofdprijs deze zaterdagavond mag bijzetten in de prijzenkast.

Ruim een half uur later tilt aanvoerder Amir Molkarai de beker inderdaad hoog boven zijn hoofd. Zo gemakkelijk als het eerste bedrijf doet vermoeden komt de uiteindelijke 5-3 zege echter niet tot stand . Dat de wedstrijd met nog veertien minuten op de klok alsnog los komt, heeft de ploeg aan zichzelf te wijten.

De Hoornse landskampioen en de bekerwinnaar uit Den Bosch maken half mei op spectaculaire wijze uit wie zich dit seizoen de beste van Nederland mag noemen. Een spektakelstuk  wordt het in de Opgang dit keer niet. Het optreden van Hovocubo laat zich het best omschrijven als ‘zakelijk’, dat van de Brabanders -te lang- als ‘ongeinspireerd’.

Het verschil in spelopvatting maakt dat de thuisclub 26 minuten lang geen kind heeft aan De Hommel. Via Dennis Selbach en Every Janzen komt de ploeg op 2-0 en direct na rust jaagt Molkarai ook de 3-0 tegen de touwen. Pas als er nog maar veertien minutn te spelen zijn, doen de bezoekers iets terug via Adil Zouthane. Zijn goal geeft De Hommel vertrouwen. Dit wordt nog eens extra aangewakkerd als Hovocubo – met name doordat Issam el Bakkali met uitermate zwak (uit)verdedigen voor veel onrust zorgt – opeens niet meer aan voetballen toekomt.

“Vermoeidheid”, zoekt Janzen, één van de betere aan de kant van Hovocubo, achteraf naar een verklaring voor de mindere periode van zijn ploeg die dan aanbreekt. “In de eerste helft waren we fit en dat zag je terug in ons spel. In de rust merkte je al dat bij een aantal jongens de vermoeidheid toesloeg. Na de 3-1 kregen we het daardoor moeilijk.”

Zijn ploeg krijgt het zelfs zo moeilijk dat het de Bosschenaren nog twee treffers moet toestaan. Nadat opnieuw Zouthane voor de gelijkmaker tekent, wankelt Hovocubo,. De ploeg dankt het aan doelman Ronald van Leeuwen dat het niet omvalt. De ene reflex van de keeper is nog beter dan de andere en hij houdt er onder meer Omar Nejjari, Mohamed Mejout en Zouthane van treffers af.

Vanuit het niets is het dan Molkarai die zijn ploeg met zijn tweede treffer van de avond onder de Brabantse druk vandaan schiet. Vanuit een corner passeert hij doelman Coen burg met een geplaatste droge bal. Janzen toont met twee minuten op de klok aan dat vermoeidheid op hem vrijwel nooi vat heeft. “De specialiteit van het huis? Daar lijkt het de laatste tijd wel op hé?”, lacht hij om de wijze waarop hij de laatste Hoornse goal maakt. Ter hoogte van de middenlijn onderschept hij de bal om hier vervolgens mee richting het doel te snellen. Fraai omspeelt hij Burg en zorgt er met een intikkertke voor dat de glazen van de vitrinekast niet voor niets zijn opgepoetst.

Direct raak voor nieuwkomer Joost Reus

Zaalvoetbal Jarenlang is hij het gezicht van Veerhuys. De zomer maakt Joost Reus echter de overstap naar de buren. de zaalvoetballer wil ook eens spelen om de prijzen en acht de kans hiertoe groter bij Hovocubo dan bij de andere Hoornse divisionist. Zaterdagavond krijgt hij zijn eerste kans om een prijs te pakken. Direct is het raak.

“Mooi hè!?”, zegt hij tevreden, nadat op de vloer van De Opgang het feestje van spelers en supporters is losgebroken vanwege het winnen van de supercup. “Hiervoor heb ik de overstap gemaakt om prijzen te winnen. Dat het bij de eerste de beste mogelijkheid direct raak is, is natuurlijk prachtig.”

1966

Zijn nieuwe club grijpt al twee jaar op rij naast de Supercup. Een prijs die het sinds de oprichting in 1966 zelfs nog nooit in de wacht heeft gesleept. Met Reus slaagt het hier deze zaterdag relatief gemakkelijk in.

“Voor rust hadden we inderdaad weinig te duchten van de Hommel. of mij dat heeft verrast? Je weet nooit hoe ver een ploeg is na de voorbereiding. En wij hebben dit nog prille seizoen natuurlijk al flink wat arbeid verricht met de wedstrijd om de BeNe Beker en het kwalificatietoernooi voor de UEFA Futsal Cup in Ierland. Wij waren dan De Hommel.”

Met Hovocubo hoopt Reus dit seizoen nog vaker het te winnen van een prijs te kunnen vieren. “We zijn goed op weg, zeker voor een grotendeels nieuwe ploeg. Als je dan al wint van een ploeg als De Hommel geeft vertrouwen. Maar we zijn er nog niet. Vanavond komen zij in de wedstrijd door concentratieverlies van ons. Dat moet er uit.”