Gemakkeljke 2-11 winst Hovo JO17-2 bij Landbouw JO17-1.

Na twee overwinningen op ZHO/De Weyver (2-8 winst) en een 7-4 overwinning op Arch.b.Nieuweboer JO17-2 speelt Hovo JO17-2 op maandagavond tegen Landbouw JO17-1 dat 1 keer heeft gewonnen en 1 keer heeft verloren. Coach Danny heeft wat personele problemen, Timo kampt met rugklachten en Rolf heeft een voetblessure. Gelukkig zijn er altijd jongens die willen voetballen en zo zijn Robin en Joost erbij. Rolf is overigens toch inzetbaar en dat betekent dat er maar liefst vier wisselspelers zijn, kortom het is druk op de bank.

Eerste paar minuten wordt er uitsluitend op de helft van Landbouw gevoetbald. Eerste kans is voor Luuk. De thuisploeg beperkt zich tot verdedigen en doet dat de eerste paar minuten naar behoren maar toch is het in de 4e minuut raak als Tygo op aangeven van Robin de 0-1 op het bord brengt. Eén minuut later is het alweer gelijk als Landbouw uit een vrije trap de 1-1 binnen schiet. Toch hoeven de talrijk opgekomen Hovo supporters niet in de zenuwen te zitten want al snel is duidelijk dat de punten naar Hoorn zullen gaan, alleen de uitslag is nog een vraagteken. Nadat Dai snoeihard naast heeft geschoten is het na 10 minuten Luuk die binnen 30 seconden twee keer een ”panna” maakt, daarna een 1-2’tje met Tygo aan gaat en de 1-2 scoort, mooie goal. Coach Danny wisselt daarna op keeper Nick na het hele team en komt het 2e blok in het veld. Nadat Sem met een schot de keeperskwaliteiten heeft getest is een mooie combinatie tussen Rolf en Sem waarna Joost de 1-3 scoort. Dat lijkt de “vorentscheidung” maar binnen de minuut countert Landbouw naar 2-3 en zo blijft het toch een wedstrijd. Drie minuten later is de voorsprong weer vergroot tot twee doelpunten als Sem van een meter of zes een vrije trap snoeihard tegen de touwen schiet, 2-4. Vervolgens is het even een schiettent, Robin schiet op doel, Dai schiet met zijn linker naast waarna Dai aan de basis staat van een goal door Luuk in te spelen die op zijn beurt Tygo een voorzet geeft die Tygo succesvol afrondt, 2-5. Laatste wapenfeit voor rust is een kans voor Landbouw die door keeper Nick goed wordt gepakt.

Na rust is het eerst Dai die met een schot in het zijnet voor gevaar zorgt. Vervolgens is het Robin die op het middenveld een bal onderschept en in een 1-tegen-1 de keeper verschalkt, 2-6. De winst is binnen en is het alleen nog de vraag met hoeveel doelpunten we gaan winnen en of de dubbele cijfers worden gehaald. Na tien minuten is het Ralph die een mooie aanval met een doelpunt bekroond en zo ook zijn doelpunt meepakt, 2-7. Daarna is het Sem die de bal via de keeper op de lat uiteen ziet spatten. Aan de andere kant toont keeper Nick zich alert als hij bij een counter knap de bal van een tegenstander ontfutseld. Hovo toont ook dat het in een counter situatie succesvol kan zijn als Rolf de bal op Sem geeft die de 2-8 scoort. Bij de volgende aanval schiet Rolf voorlangs. Daarna is het Dai die op fysiek op rechts er langs gaat en vervolgens de bal terugtrekt op Tygo die van een meter of zes de bal in de kruising jaagt, 2-9. Twee minuten later is het Tygo die de “10” op het scorebord brengt en daarmee zijn vierde goal maakt, 2-10. Landbouw probeert de score nog wat dragelijker maar stuit twee keer op keeper Nick die met een gebalde vuist laat zien dat hij de winnaar uit de strijd komt, met hulp van de lat overigens. Slotakkoord is voor Robin die de eindstand op het scorebord brengt, 2-11. In de slotminuut laat keeper Nick nogmaals zien dat hij alles-op-alles zet om een doelpunt te voorkomen want in een heuse scrimmage komt hij tot twee keer toe als winnaar uit de strijd. Na 2 keer 25 minuten wint Hovo O17-2 met 2-11 in Hoogkarspel en komt in punten gelijk met de andere koploper, Dijkhuis O17-1. En laat nou de volgende wedstrijd de wedstrijd Hovo O17-2 tegen Dijkhuis O17-1 zijn, noteer in de agenda 14 oktober om 19.40 uur in De Opgang.

Opstelling:

Nick; Dai, Tygo, Luuk, Robin, Joost, Sem, Ralph en Rolf

Scoreverloop:

0-1 Tygo, 1-1, 1-2 Luuk, 1-3 Joost, 2-3, 2-4 Sem, 2-5 Tygo, rust, 2-6 Robin, 2-7 Ralph, 2-8 Sem, 2-9 Tygo, 2-10 Tygo, 2-11 Robin