Wognum Nicols B2 – Hovocubo B5 6-1

In de wetenschap dat Wognum Nickols B2 de eerste twee wedstrijden heeft verloren gaan we met goede moed richting Wognum.  Daar vernemen we dat de twee beste spelers bij Wognum spelen de eerste twee wedstrijden ontbraken vanwege verplichte trainingen bij Hollandia. Dat die twee spelers een verschil kunnen maken blijkt al snel in de beginfase die duidelijk voor de thuisploeg is. Wognum Nickols heeft het balbezit en zet ons “hoog” onder druk en dat betekent dat het balbezit aan Hovo zijde steeds van korte duur is.  Doordat de druk van Wognum op onze verdediging is gericht is er achterin bij Wognum ruimte en de eerste échte kans is voor Rolf die een goeie pass van Luuk over schiet. In de counter die daarop volgt is het dezelfde Rolf die samen met keeper Tygo redding brengt. Halverwege de 1e helft is het Wognum die de leiding neemt als een aanval van rechts van dichtbij wordt binnen getikt, 1-0. Een minuut later krijgen we een vrije trap tegen omdat Tygo de bal buiten de 5-meter met z’n handen beroerde. De vrije trap wordt hard in het doel geschoten, 2-0. Wognum blijft aanvallen en de verdediging van Hovo staat continue onder druk. Vier minuten later wordt een aanval van Hovo afgeslagen en in de tegenaanval over links schiet Wognum de bal langs Tygo in de goal, 3-0. Daarna krijgt Hovo eindelijk weer een kans die het opschrijven waard is als Jasey Timo weet te bereiken maar zijn schot wordt knap door de keeper gepakt. Drie minuten voor rust wordt het na een foutje in de verdediging zelfs nog 4-0.

In de rust wordt aangegeven dat we nog scherper moeten zijn in de duels. In de 2e helft is de eerste kans voor de thuisploeg maar die bal gaat over.  De ergste druk is er bij Wognum af en Hovo mag komen en krijgt daardoor iets meer rust. Het spel komt daardoor iets meer in evenwicht waarbij Wognum wel de betere ploeg blijft, het combineert wat makkelijker en er is meer beweging dan bij Hovo. De betere kansen blijven dan ook voor Wognum waarbij eerst Tygo prima redt en daarna de hulp van de paal krijgt.  Tussendoor is het Jasey die Kaj weet te bereiken die tegen de keeper aan schiet. Halverwege de 2e helft wordt het 5-0, de wedstrijd is dan allang beslist. Twee minuten later zijn we even niet attent en wordt het 6-0 en lijkt het een afstraffing te worden. In de laatste 10 minuten houdt Hovo redelijk stand en krijgt zelfs nog een paar kansjes. Jasey krijgt na goed voorbereidend werk van Dai een kans maar schiet buiten het bereik van de keeper op de paal. Even later is het Kaj die over schiet. Twee minuten voor tijd krijgen we een vrije trap die Kaj hard en hoog in het doel schiet en daarmee de “nul” van het scorebord haalt.  De kansen die daarop volgen worden eerlijk verdeeld, Tygo redt op een inzet van Wognum en Rolf schiet tegen de keeper. En zo eindigt de wedstrijd in een 6-1 nederlaag en daar is helemaal niets op af te dingen. Dat beseffen de Hovo mannen ook want nog geen minuut nadat we in de kleedkamer zijn gekomen gaat het alweer over games, games en games….  Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Nieuweboer B2 waar we een paar weken geleden met 4-8 klop kregen.