We beseffen in de aanvang naar de derby dat Veerhuys met meer dan 100% inzet in De Kreek zal verschijnen.  Enerzijds is dat om revanche te nemen voor de thuisnederlaag eerder maar nog veel belangrijker om bij winstmet 3 punten zicht te houden op de playoffs. De winst voor de B2 in de uitwedstrijd tegen Veerhuys B2 was een stunt natuurlijk en betekende de eerste drie punten voor de ploeg van coach Robbin. Keeper Stanley is ondanks een aantal fysio behandelingen niet fit en zodoende is Mike van de B4 de keeper die op doel staat.

De eerste paar minuten heeft Hovo het meeste balbezit en mag ook komen van Veerhuys die op eigen helft verdedigt. Het rondspelen gaat goed maar levert weinig kansen op. Enige kans is voor Thijs die na een pass van Kaj naast schiet. Aan de andere kant onderscheidt Mike zich aan de andere kant door een schot van een Veerhuys aanvaller te pakken.  Na een minuut of zeven spelen is het Veerhuys die het initiatief pakt, sterker wordt en ook kansen afdwingt. Keeper Mike redt op een inzet en ziet bij een volgende gevaarlijke aanval op zijn doel de bal over gaan. Het is een kwestie van tijd dat de score wordt geopend en dat gebeurt dan ook in de 15e minuut als een Veerhuys speler dwars door het centrum zomaar mag doorlopen en Mike kansloos laat.  Vrijwel in dezelfde minuut is het Thijs die na een pass van Kaj tegen de keeper opschiet. Twee minuten later is het Veerhuys dat met een schot op doel op 0-2 komt.  Hovo probeert voor de rust nog wel de schade recht te zetten en krijgt via een vrije trap van Robbie die snoeihard wordt ingeschoten maar net naast gaat en Thijs, die de bal na een prima solo actie op de paal schiet, kansen op de aansluitingstreffer. Kort voor rust is het Veerhuys die een mooie 1-2 laat zien en opnieuw weet te scoren, 0-3. Op slag van rust is het Robbie die met zijn lichaam uitstekend de bal afschermt, Kaj ziet komen en die neemt de bal af en gaat 1-op-1 richting keeper die kansloos is op het lage schot, 1-3.  De rust breekt aan met 1-3 en dat is op grond van het vertoonde spel een terechte afspiegeling.

Eerste kans na rust is voor Robbie die naast schiet maar snel daarna is er ook een eerste kans aan de andere kant maar redt keeper Mike. Al gauw blijkt dat we een kansloze wedstrijd spelen want naarmate de wedstrijd vordert gaat Hovo slordiger en nonchalanter spelen en gaat Veerhuys juist nog beter voetballen.  Na vijf minuten zien de toeschouwers een prachtige aanval en een dito afronding namens Veerhuys en wordt het 1-4. De hoop op een nieuwe stunt is dan inmiddels allang weg natuurlijk. Zes minuten later is het met een schot van afstand al 1-5. Hovo zakt diep weg, het geloof is er niet en dat vertaalt zich dat we veel teveel ruimte weggeven, niet de druk zetten die nodg is en daardoor steeds in de problemen komen. Veerhuys profiteert en bouwt de score uiteindelijk uit naar 1-8 waarbij ze met name vaak door het midden komen en daar alle vrijheid krijgen om op het doel van keeper Mike af te gaan.  Kansen voor Hovo zijn op een paar vingers van een hand te tellen, één kans voor Thijs en eentje voor Kaj zijn de enige wapenfeiten van Hovo in het 2e deel van de 2e helft en dat is natuurlijk uiterst mager. Kortom, deze wedstrijd snel vergeten en proberen in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Sandow B2 er een betere wedstrijd van te maken.  Dat zal niet eenvoudig zijn want Sandow B2 staat 2e op de ranglijst.

Scoreverloop:

1. 0-1, 17. 0-2, 22. 0-3, 25. 1-3 Kaj (Robbie), rust, 30. 1-4, 36. 1-5, 39. 1-6, 44. 1-7, 48. 1-8