“Blessures nekt Hovo O17-1 in slotfase”.

De ziekenboeg zit bij de O17-1 overvol. Nadat Remco en Jeremy  er vorige week al niet bij waren wegens blessures zijn daar deze week Jordy en Sem bijgekomen. Dat betekent zorgen voor het coach duo Ashvin/Arie waarbij Arie de nodige belletjes moet plegen om ervoor te zorgen dat we ook spelers op de bank hebben. Gelukkig zijn Ismael en Kalvin, beiden uit de O17-4, met het team meegereisd naar Sporthallen Zuid in Amsterdam. We spelen tegen het nog ongeslagen ASV Lebo dat vorige week Veerhuys O17-1 nog versloeg. De start van Lebo in die wedstrijd was geweldig want na vijf minuten stond het al met 3-0 voor. We weten dat het in de Sporthallen Zuid kan spoken dus de mannen worden door Ashvin en Arie op alles voorbereid.

Net als vorige week zet Lebo vanaf het eerste fluitsignaal hoog druk op Hovo. We staan met Dave, Kaj en Jordan in de laatste linie en Evan ervoor goed en Lebo kan ons niet verrassen in de openingsfase. Beste kans is zelfs voor Hovo als Kaj uit een counter oog-in-oog met de keeper komt maar tegen de keeper schiet. Ashvin is continue aan het coachen om de mannen op de goede plaats te houden, hetzelfde gebeurt binnen de lijnen door aanvoerder Kaj. De kansen voor Lebo komen uit vrije trappen die of in de muur stranden of door een goeie actie van keeper Damian wordt gered. De thuisploeg heeft het meeste balbezit maar daar krijg je geen punten voor. Na een minuut of tien spelen gaat Ashvin, die normaal gesproken 2×25 minuten staat, tussen de wisselspelers Kalvin en Ismael zitten om hen de laatste aanwijzingen te geven en om hen wellicht wat gerust te stellen. Top dat je als coach daar oog tijdens de wedstrijd voor hebt! Halverwege de 1e helft krijgt Jordan een kans als hij op links er vandoor gaat en alleen door de keeper kan worden gestuit. Ook zet Evan, die voorin veel arbeid verricht door continue zich vrij probeert te lopen, Dave nog een keer voor de keeper die opnieuw redding brengt. Ook bij een vrije trap van Jordan op Kaj is Hovo kansrijk op een verrassende 0-1 voorsprong, helaas gaat het schot van Kaj in het zijnet. Aan de andere kant is keeper Damian ook alert en redt knap bij twee schoten van Lebo. Naarmate de rust nadert wordt Lebo sterker maar bij de eindpass is de thuisploeg vrij slordig. Zeven minuten voor rust is die eindpass wel goed en weet de thuisploeg de 1-0 op het scorebord te brengen. Gek genoeg  moeten we het met een ouderwets scorebord doen want het scorebord met tijd werkt niet of is kapot. Na de 1-0 achterstand keert de wedstrijd, Lebo laat zich terugzakken en Hovo pakt het initiatief. Een vrije trap van Kaj gaat over, een mooie combinatie van Jordan, Evan en Dave wordt door laatstgenoemde van 1.5 meter tegen de keeper op geschoten. Laatste kans is voor Kaj die uit een pass van Jordan naast schiet. Intussen heeft een Lebo speler geel gekregen en hebben we een overtal situatie maar daar wordt voor rust niet uit gescoord.

Na rust probeert Lebo met vier veldspelers te starten maar op aanwijzing van Hovo moet Lebo nog één minuut met 3 veldspelers starten. Dat doorziet de scheidsrechter ook en zo hebben we nog één minuut power-play. We proberen snel elkaar te vinden om zodoende het gaatje te vinden. In de laatste tien seconden lukt het alsnog, Kaj speelt de bal naar Dave die de bal hard naar linksvoor Jordan speelt die de bal direct hard voorgeeft op de ingelopen Evan die van dichtbij scoort, 1-1, prachtige zaalvoetbalgoal uit het boekje. Twee minuten later is het Dave die goed doorkomt en op rand van het vijfmetergebied onderuit wordt gelopen. De toegekende vrije schop wordt snoeihard binnen geschoten door Kaj, 1-2. In deze fase zijn we absoluut de beter voetballende ploeg en krijgen we kansen, eerst door de langs drie man solerende Jordan die door de keeper wordt gestuit, daarna door de goed invallende Kalvin die ook de keeper ziet redden. Ashvin laat Kalvin en Ismael om beurten invallen en worden als diepe spitsen gebruikt. Dave en Kaj spelen vrijwel de gehele wedstrijd. We kunnen slechts een vijftal minuten van de voorsprong genieten want dan is één foutje in de verdediging voldoende voor Lebo om keeper Damian kansloos te laten, 2-2. Binnen de minuut staan we achter als Ismael opzichtig wordt weggeduwd, de scheidsrechter laat doorspelen en Lebo in alle consternatie scoort, 3-2. Het lijkt de beslissing in de wedstrijd maar nog geen minuut later krijgt Kaj opnieuw een vrije schop als hij lichtjes wordt aangetikt. Het lijkt op een goedmakertje want veel was er niet aan de hand.  De vriije trap wordt net als in het begin van de 2e helft door Kaj langs de muur geschoten en zo staat het weer gelijk, 3-3. Met nog een kwartier te gaan is het erg spannend in een, en dat mag zeker worden gezegd, erg sportieve wedstrijd. De vermoeidheid slaat in de slotfase ongenadig hard toe bij Hovo want tien minuten voor tijd zijn we allemaal net een stapje te laat, stappen we te laat uit waardoor Lebo het gemakkelijk uitspeelt en opnieuw een voorsprong pakt, 4-3. Binnen vijf minuten loopt Lebo uit naar 7-3 en dat is gezien de wedstrijd erg geflatteerd. Kaj maakt het verlies in de slotfase nog iets dragelijker door uit een pass van Kalvin van zijn tegenstander weg te draaien en met links knap zijn 3e goal van de avond te scoren, 7-4. Het blijft daarbij en zo staat er na 50 minuten zaalvoetbal een 7-4 op het digitale wedstrijdformulier. Na afloop zijn de coaches meer dan tevreden over het vertoonde spel.  Er zat helaas niet meer in. Lebo had vier wisselspelers en Hovo had slechts twee wisselspelers die voor het eerst meededen en het zeker niet slecht deden maar natuurlijk wel de vastigheden binnen het team misten.

Volgende week de Hoornse topper tegen Veerhuys O17-1 dat in de 4e speelronde de eerste winst behaalde door een 1-5 overwinning op Veerhuys O17-3. Hopelijk is de Hovo ziekenboeg dan weer zo goed als leeg.

Scoreverloop:

1. 1-0, rust, 26. 1-1 26. Evan (Jordan), 28. 1-2 Kaj (-), 34. 2-2, 35. 3-2, 37. 3-3 Kaj (-), 41. 4-3, 43. 5-3, 44. 6-3, 46. 7-3, 47. 7-4 Kaj (Kalvin)