“Hovo JO17-2 blijft op titelkoers na 4-7 winst op Arch.b.Nieuweboer”

Onzekerheid voorafgaande aan de wedstrijd want coach Danny is er niet. Gelukkig zijn er vervangers, Bas en Olaf die de verantwoordelijkheid op de bank oppakken. De thuiswedstrijd werd in een minder goede wedstrijd van Hovo kant met 7-4 gewonnen. Om op titelkoers te blijven zal er moeten worden gewonnen tegen Arch.b.Nieuweboer. De andere titelkandidaat, Dijkhuis, speelde hier in Wervershoof overigens verrassend met 2-2 gelijk.

De eerste kans is voor Nieuweboer maar binnen 3 minuten krijgt Ralph verrassend een gele kaart na een archburnb-jo17-2_dsc02523_740-smallogenschijnlijk lichte duw. De toon is direct gezet en we weten dat we twee minuten met een mannetje minder moeten voetballen. We verdedigen eerst maar komen er relatief makkelijk door en is Luuk met een hard schot dichtbij 0-1. Vervolgens is er balverlies voorin en is Nieuweboer razendsnel eruit en scoort de openingstreffer, 1-0. De aftrap is net genomen of er wordt opnieuw balverlies geleden en ook deze kans is raak, 2-0. Na vijf minuten kijken we tegen een verrassende achterstand aan. De coaches Bas en Olaf kijken elkaar aan met een blik “hebben wij dat”. Gelukkig pakken de Hovo mannen het goed op en is het Tygo die naast schiet. Vervolgens is het de keeper van Nieuweboer die te lang wacht met uitgooien waardoor Hovo een vrije schop krijgt en die wordt door Tygo hard in het doel geschoten, 2-1. Hovo pakt het initiatief en is de beter voetballende ploeg. Kansen zijn er voor Timo (na een solo van Rolf) en Timo die met 3 man om hem heen naast schiet voordat keeper Nick zich na een counter onderscheidt met een prima redding. Dan is het Dai die met z’n hele ziel-en-zaligheid van achteren naar voren stormt en de 2-2 binnen schiet. Luuk schiet even later hard tegen de paal. Vijf minuten voor rust is er een vrije trap van Nieuweboer en die lijkt ingestudeerd want die gaat er via een paar schijven in het doel, 3-2, mooie goal. Gelukkig is het Luuk die een aanval onderschept en zelf op het doel afgaat en de 3-3 binnen schiet. Het lijkt een 3-3 ruststand te worden en de enige die daar anders over denkt is Dai, die weer ouderwets met bal naar voren stormt en over het hele veld loopt en de bal achter de doelman in het doel schiet, 4-3.

archburnb-jo17-2_dsc02521_22d-smallNa rust wordt het betere veldspel door Hovo gespeeld. Het wachten is op vergroting van de stand maar die blijft lang uit. Pas na 8 minuten is er prima aanval tussen Timo en Rolf waarbij Tygo degene is die de trekker overhaalt en de 3-5 op het bord schiet. Drie minuten later wordt de voorsprong nlog groter als Dai alle vier veldspelers van Nieuweboer omspeelt en tenslotte ook de keeper het nakijken geeft, 3-6, een werkelijke fantastische goal. Het lijkt de beslissing in de wedstrijd maar dan ontstaat er plotseling een hele andere situatie als er een woordenwisseling ontstaat tussen de scheidsrechter en een toeschouwer op de tribune. Gevolg is dat de scheidsrechter de wedstrijd wil staken. Gelukkig weet één van de Hovo (inval)coaches de scheidsrechter op andere gedachten te brengen en kan de wedstrijd worden voortgezet. We spelen daarna wel even ongeconcentreerd en dat leidt tot een counter van Nieuweboer die goed wordt afgerond, 4-6.  Eén minuut later is het Dai die Luuk met een prima pass in staat stelt om op doel te schieten en de bal verdwijnt hoog in de kruising, 4-7.  De thuisploeg probeert het nog wel maar keeper Nick keept geconcentreerd en redt een paar keer knap. Laatste kansen zijn voor Ralph die een schot via de keeper tot hoekschop ziet worden verwerkt en voor Timo die een schot net naast de verkeerde kant van de paal ziet gaan. Het blijft bij 4-7, exact dezelfde uitslag als in de thuiswedstrijd. Met de 3 punten houden we twee punten voorsprong en zal de wedstrijd uit bij Dijkhuis op 2 december a.s. waarschijnlijk de beslissing brengen.

Scoreverloop:

1. 1-0, 5. 2-0, 7. 2-1 Tygo (Rolf), 16. 2-2 Dai (-), 20. 3-2, 21. 3-3 Luuk (-), 25. 3-4 Dai (-), rust, 33. 3-5 Tygo (Rolf), 36. 3-6 Dai (-), 42. 4-6, 43. 4-7 Luuk (Dai)