Goede start van de competitie

Zonder Karim Mossaoui en Noureddine Oulad Ben Yousef stond Hovocubo aan de start van het openings duel van de competitie. Dit zal voorlopig ook zo blijven waarbij Noureddine een race tegen de klok maakt om de Championsleague te halen.

Beetje bij beetje begint de machine weer ouderwets te draaien. Binnen tien minuten kijkt de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Iliass Bouzit (2x) en Hicham Aklalouch. Dave Stet toonde nijn vorm door in een één tegen één duel zijn tegenstander de baas te zijn en een stevig schot van Mats Velseboer in de rechter bovenhoek werd door de doelman uit het doel gehouden. Ed Craenen weet nog uit een uitbraak Dave Stet toch nog even te slim af te zijn zodat Hovocubo met 1-3 in de rust leidt.

Na de rust komt Eindhoven in de 31ste minuut aangesloten in de stand door de treffer van Bilal Sadoq.  Hiermee leek het spannend te worden maar was het niet. Hovocubo bleef grip houden en had het duidelijke overwicht. Dit werd vertaald in de goals van Lahcen Bouyoyzan en Abdessamad Attahiri. Met deze 2-5 overwinning heeft Hovocubo de seizoensopening met de Supercup en de eerste competitiewedstrijd een geslaagde start. Met rek voor verdere verbetering en ontwikkeling.

Volgende week speelt Hovocubo thuis tegen zvv Texel’94. Bestel hier de tickets vast

Lees hier het verslag van Eindhovensdagblad.nl

Hovocubo begint wint overwinning

Bron: Noordhollands Dagblad

De zaalvoetballers van Hovocubo zijn het seizoen begonnen met een overwinning. Op bezoek bij ZVV Eindhoven werd het vrijdagavond 2-5 voor de regerend landskampioen en bekerwinnaar uit Hoorn.

De grote concurrent van Hovocubo voor het eremetaal komt uit Eindhoven. Naast FC Eindhoven telt de lichtstad nog een club die op hoog niveau actief is met ZVV Eindhoven. Na een absentie van een aantal seizoenen is die club nu weer terug in de eredivisie.

In de openingswedstrijd kreeg de promovendus dus Hovocubo op bezoek. De ploeg van trainer Sander van Dijk, die een aantal mutaties kende deze zomer, begon goed. Binnen tien minuten al stond er een 0-3 voorsprong op het scorebord dankzij treffers van Iliass Bouzit, Hicham Aklalouch en opnieuw Bouzit.

Toch liet ZVV Eindhoven het niet zomaar allemaal gebeuren. Gesteund door meelevend publiek werd de thuisclub een aantal keer gevaarlijk. Doelman Dave Stet moest een keer redding brengen op de rand van de cirkel en één keer zag hij hoe de bal op de paal belandde. Na een kwartier was het alsnog raak voor de Brabanders.

Na rust werd het nog even spannend toen na elf minuten de 2-3 viel, maar in de slotfase gooiden Lachen Bouyouzan en Abdessamad Attahiri het duel in het slot met twee goals.

zaalvoetbal eredivisie

ZVV Eindhoven

Hovocubo2-5

3. Bouzit 0-1, 6. Aklalouch 0-2, 10. Bouzit 0-3, 15. Craenen 1-3, 31. Sadoq 2-3, 33. Bouyouzan 2-4, 38. Attahiri 2-5.