Supercup blijft in Hoorn

Gehavend, zo kwamen de Brabanders naar Hoorn. Ontzettend veel pech in de selectie waardoor vijf spelers niet inzetbaar waren. Bouzambou, Saadouni, Boukhari, Amrani en Rebbah, Een aderlating voor Jan Vogels. Sander van Dijk kon niet beschikken over Karim Mossaoui en nieuwkomer Noureddine Oulad Ben Youssef was wel inzetbaar, maar had na een botsing in de oefenwedstrijd van maandag tegen Lebo een vervelende kneuzing waardoor zijn voorbereiding naar deze wedstrijd niet optimaal was en in bescherming werd genomen.

De Eindhovenaren gaven vanaf het beging goede weerstand. In een andere speeltijstijl dan dat we van deze club gewend zijn. Door de beperkte selectie was de strategie noodgedwongen in tegenhouden in plaats van het gebruikelijke aanvallen. Dit deed deden de blauwwitten erg goed. Uit een counter wist Dennis van den Eijnden vervolgens de 0-1 aan te tekenen. De voorsprong voor de bezoekers duurde kort. Uit een goed uitgespeelde aanval was het Iliass Bouzit die met een schot in het dak van het doel de gelijkmaker wist te maken.

Na de rust wist Hovocubo vele kansen te creëren maar niet af te maken. Uiteindelijk was het Oualid Tarifit die zich goed bij de tweede paal positioneerde en de winnende goal voor Hovocubo wist te maken. In de slotfase ging Manuel Kuik als meevoetballende keeper aansluiten waardoor de druk op Hovo werd opgeschroefd. Dave Stet wist echter diverse keren te voorkomen dat FC Eindhoven langszij kon komen. Spannend werd het nog wel.

De grote pechvogel van de avond was Noureddine Oulad Ben Youssef. In de tweede helft werd hij ingebracht, maar snel kwam hij weer aan de kant met een nieuwe blessure die hem een aantal weken aan de kant zal houden.

Met deze winst weet Hovocubo de vierde Supercup uit de historie binnen te halen. De eerste prijs van het seizoen is binnen. Het zal een zware kluif worden om het succes van de afgelopen jaren te evenaren. De afstand tussen de subtop en de top lijkt weer kleiner zodat we een voor Hovocubo zware en spannende competitie kunnen verwachten. Meer dan de moeite waard om seizoen 22-23 te volgen.

Lees hier het verslag van NH Sport

Lees hier het verslag van het Eindhovens Dagblad

Lees hier het bericht op HoornsDagblad.nl

Lees hier het verslag van KNVB.nl

SUPERCUP Nieuwkomer Oualid Tarifit helpt Hovocubo aan de eerste prijs van het seizoen

Ik ging er vanuit dat ik dit seizoen vooral op de bank zou zitten en af en toe minuten zou krijgen

Bij Hovocubo zijn ze gewend prijzen te winnen. Direct bij de start van het seizoen was het weer raak. Voor Oualid Tarifit was de Supercup pas zijn eerste prijs.

 Oualid Tarifit zaalvoetbalde vorig seizoen nog met OACN Boys uit Spijkenisse in de eerste divisie. Het is een grote stap naar spelen om de prijzen op het hoogste niveau. En dan moet hij bij Hovocubo ook nog eens de leegte opvullen die publiekslieveling en topscorer Soufian Charraoui heeft achtergelaten met zijn vertrek naar het Franse Lille. Zijn start in Hoorn is hoopgevend.

Voor veel van zijn ploeggenoten was de Supercup vrijdagavond de zoveelste beker die ze gezamenlijk bijzetten in de prijzenkast van de club uit Hoorn. Tarifit tilde nog niet eerder een prijs boven het hoofd. Sterker nog, het duel met FC Eindhoven was pas zijn eerste officiële wedstrijd op het hoogste niveau.

Zijn debuut leverde de Rotterdammer dus direct een prijs op. Waar nieuwkomers, als die tenminste niet al in de top speelden, in de ploeg van trainer Sander van Dijk zich normaliter moeten ontwikkelen op de trainingen en in de competitieduels met minder aansprekende tegenstanders, draait Tarifit tegen FC Eindhoven direct volop mee.

Speeltijd

,,Ik ging er vanuit dat ik dit seizoen vooral op de bank zou zitten en af en toe minuten zou krijgen’’, bekent de 24-jarige Rotterdammer na afloop van het matige duel om de Supercup. ,,Ik krijg meer minuten door het vertrek van Soufian Charraoui. Dat was voor mij onverwachts. Ook vandaag heb ik weer flink wat speeltijd gekregen.’’

Daarin toont hij zich niet alleen een speler die met zijn imposante fysiek goed een bal vast kan houden, maar ook als een speler die een ploeggenoot voor de goal kan zetten. ,,Ik ben een totaal ander type dan Charraoui’’, zegt Tarifit over zichzelf. ,,Hij is heel explosief en kan zijn eigen acties maken. Mijn kracht zit ’m inderdaad in het vasthouden van de bal, een aanspeelpunt zijn.’’

Omhaal

Maar direct bij de opening van het seizoen laat Tarifit zien wel degelijk ook te kunnen scoren. Vijf minuten na de pauze glijdt hij bij de tweede paal de 2-1 binnen. Niet veel later is hij opnieuw dicht bij een treffer, maar met de nodige moeite heeft doelman Manuel Kuijk van FC Eindhoven een antwoord op de halve omhaal van Tarifit.

Het was jammer, maar geen ramp want toen na veertig minuten de zoemer klonk in sporthal De Opgang bleek zijn treffer de winnende in een finale die vooral voor rust van teleurstellend niveau was. Tarifit glundert als hij praat over zijn winnende treffer. ,,Het is heel leuk om de winnende goal te maken’’, zegt hij. Om er snel aan toe te voegen dat hij ’m alleen kon maken dankzij zijn ploeggenoten. ,,Iliass (Bouzit, red.) gaf een prachtige pass. Ja, ik mag hem dus wel echt dankbaar zijn.’’

Niet veel later gaat Tarifit op de foto met zijn vrienden én de Supercup. De nieuwkomer geniet zichtbaar van zijn eerste prijs. ,,Maar ook van mijn spel vanavond. Van de week speelden we een oefenwedstrijd in Parijs en daar heb ik het een beetje laten liggen’’, klinkt het zelfbewust. ,,In de oefenwedstrijd daarna, tegen Lebo, en vanavond heb ik me beter laten zien. Ik ben soms nog te gretig, dan loop ik teveel. Daar moet ik slimmer in worden.’’

zaalvoetbal supercup Hovocubo – FC Eindhoven 2-1

11. Van der Eijnden 0-1, 12. Bouzit 1-1, 25. Tarifit 2-1

meer nieuws