Bron: Noord Hollands Dagblad

‘Lastige’ uitwedstrijd wordt makkelijke avond

Door Kevin de Vries

Rotterdam – Wat voor Hovocubo op papier een lastige uitwedstrijd leek, viel vrijdagavond in de praktijk ontzettend mee. De formatie van trainer Sander van Dijk won overtuigend met 0-7 van TPP uit Rotterdam. Hovocubo ligt door deze zege nog altijd op koers voor een play-offticket.

“Vooraf had ik dit absoluut niet verwacht. Wel vind ik dat we gewoon een betere ploeg hebben dan TPP, maar een 0-7 overwinning is toch wel verrassend”, opende Sander van Dijk, die zijn ploeg dit seizoen thuis nog zag verliezen van de Rotterdammers. “Ik moet zeggen dat de eerste tien minuten behoorlijk gelijk opgingen. Zij kregen wat kansen, maar wij ook. Alleeen wij hebben doelman Ronald van Leeuwen. En hij hield ons in de beginfase overeind. In het tweede deel van de eerste helft namen wij het initiatief. Dit resulteerde in een 10-metertrap, die werd benut door Jeroen de Groot. Ook TPP kreeg drie of vier 10-metertrappen. Maar die werden gepakt.”

Toch kwam Hovocubo pas na de pauze echt op stoom. “In de tweede helft hebben we laten zien, wat we in huis hebben. Er zaten een paar prachtige counters bij en met name de 0-5 van Ali Choukair was een lust voor het oog. Dat was gewoon tik, tik, tik, goal. Misschien had het ook wel te maken met de overtuiging, waarmee we speelden. Je voelde echt dat iedereen er vol voor ging. Op een gegeven moment merkte je zelfs dat TPP niet meer wist wat het met ons aan moest.”, sprak Van Dijk vol lof over zijn eigen team.

“Natuurlijk moet TPP risico nemen, waardoor wij konden profiteren. Maar dat doet weinig af aan onze prestatie. Zeker als je zelf de nul houdt. Vrijdag viel gewoon alles op zijn plek, speelden we fris en fruitig en kan ik daardoor niet anders dan tevreden zijn. Want waar eerdere goede wedstrijden van ons niet altijd beloond werden met drie punten, was dit nu wel het geval.”

Dankzij de overwinning is Hovocubo weer een stap dichter bij een play-offticket gekomen. De twee voornaamste concurrenten voor een plek bij de eerste vier zijn nog altijd FC Marlene en AORC. Landskampioen CFE is al zeker van een plekje in de play-offs. Nummer twee FCK de Hommel kan deze ook nauwelijks nog ontgaan.

Aanstaande zaterdag speelt Hovocubo thuis. In de kwartfinale van het nationale bekertoernooi neemt de ploeg van Van Dijk het op tegen Fermonia Boys.

TPP – Hovocubo 0-7 (0-1).

De Groot 0-1, El Kaddouri 0-2, De Groot 0-3, Darri 0-4, Choukair 0-5, Darri 0-6, Darri 0-7

meer nieuws