Hovo en Eindhoven op herhaling

Zowel in de strijd om de Beker als ook het Nederlands kampioenschap stonden beide grootmachten in de finale. Hovocubo trok beide keren aan het langste eind.

In Sporthal De Opgang zal aankomende vrijdag om de Supercup gestreden worden. Wie zal deze prijs aan het palmares toevoegen?

Hovocubo en FC Eindhoven zijn verreweg de meest succesvolle clubs uit de geschiedenis van het Nederlandse zaalvoetbal:

Titel Hovocubo FC Eindhoven
Nederlands Kampioen 7 5
KNVB Beker 4 4
Supercup 3 4
BeNe-beker 1 1

 

Beide clubs ontlopen elkaar niet veel.

Wie heeft de beste papieren?

Hovocubo heeft het thuisvoordeel (als titelhouder) en is nagenoeg compleet, Karim Mossaoui werkt hard aan zijn herstel van zijn voorste kruisband. Maar ondanks de versterkingen van Tijani Cherkaoui, Oualid Tarifit en Noureddine Oulad Ben Youssef zal het gemis van Karim en de vertrokken spelers Yoshua St. Juste en Soufian Charraoui groot zijn. FC Eindhoven heeft zich versterkt met international Tevfik Ceyar en de talenten Bilal Kaddouri en Denzel van Houten. Alle nieuwe genoemde spelers voor beide clubs zullen gaan debuteren voor hun nieuwe club in de Supercup.

Beide clubs hebben een oefencampagne achter de rug met o.m. grote Europese topclubs als tegenstander. Er is dus op niveau geoefend.

Scheidsrechters zijn: Lars van Leeuwen en Ibrahim Eljilali. Tijdwaarnemer is Jan Menick en vierde official: René Wiedijk.

Wedstrijdsponsor is HYDROWEST

Koop uw ticket online. Onder de online verkochte tickets zal een door de Hovocubo selectie gesigneerde bal door onze Mascotte Hovy worden verloot!

Ticket shop Hovocubo

 

meer nieuws