Vorige week is vooarafgaand aan de wedstrijd tegen FC Marléne Jeugdspeler Mika Spigt zijn certificaat gekregen als jeugdspeler van de maand.IMG_8114

De jeugdspeler van de maand is een titel die de Hovocubo-jeugd kan verdienen aan de hand van de pijlers: talent, ontwikkeling, teamgeest en fair play. De coaches van de jeugdteams weten wat er aan talent en de daaraan gekoppelde persoonlijkheden binnen hun team rondloopt. Het zijn ook de coaches die maandelijks aan de jeugdcoördinator een speler nomineren. Aan de hand van de informatie en tevens de observaties van de leden van de jeugdcommissie wordt een jeugdspeler hiertoe uitverkozen.
Waarom jeugdspeler van de maand?  De Jeugdspeler van de maand vormt een serieus onderdeel van de Hovocubo Jeugdopleiding. De Hovocubo Jeugd groeit en dient in de toekomst de basis te worden van wat onze club op landelijk niveau representeert. Het is een beloning en een aanmoedigingsprijs voor jeugd die zich op een of andere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor zijn team of  voor de club.

Hierbij het rapport van Mika Spigt:

Rapport Hovocubo jeugdspeler van de maand oktober 2015 

Met genoegen deelt de jeugdcommissie van ZVV Hovocubo te Hoorn jou, Mika Spigt, spelende in de E1, mede dat je bent uitverkozen als jeugdspeler van de maand oktober 2015.

Mika, je bent 1e jaars lid van Hovocubo en meteen in de E1 en van waarde. Als team hebben jullie nog niet veel punten behaald, maar door het keepen lever je een bijdrage in minder tegengoals en positief voetbal

TALENT:
Naast het tegenhouden van ballen ben je ook een keeper die ook goed kan mee voetballen. Daarnaast ben je twee-benig. Je hebt een zeer goed reactie vermogen, je staat je mannetje. Erg belangrijk, je blijft goed staan.
Je verbeterpunten zijn de spelhervatting en je moet nog duidelijk wennen de zaalsnelheid

ONTWIKKELING:
Met betrekking tot het blijven staan als keeper daar heb je dus echt goed in verbeterd. Ook ga je de bal steeds beter blokken. Ook als teamgenoot ontwikkel je je goed. Je wilt duidelijk het beste uit iedereen boven halen. Probeer te werken aan het goed omgaan met tegenslagen zoals een nederlaag.

TEAMGEEST:
Als 2e jaars E en probeer je al een leider te zijn. Hierin kun jij goed samenwerken met anderen. Hierin ben je ook heel goed coachbaar. Volgens je coach neem je ook alles op als een “spons”! Je steekt veel op van de aanwijzingen van Marco. Je kijkt ontzettend uit naar de volgende keeperstraining waar je dan voor het eerst met je “idool” Ronald v Leeuwen mag trainen. Samen met je team draag je een belangrijk deel bij in het groepsproces. Een hechte groep. Je komt graag bij het eerste kijken (ook al is dat soms lastig omdat je niet in Hoorn woont).

FAIR PLAY:
Je kunt prima met de spelregels omgaan en je hebt respect voor respect voor scheidsrechters, medespelers en
tegenstanders. Als keeper heb je niet veel overtredingen nodig om je tegenstander de baas te zijn. Je staat open voor beslissingen van anderen.

ZVV Hovocubo feliciteert jou van harte met deze uitverkiezing en hoopt dat je je verder zult door ontwikkelen en dat je nog mooie tijden bij ZVV Hovocubo zult beleven.

Namens ZVV Hovocubo 1966

Arie Gooyers, Jeugdcoördinator

Paul Walkeuter, Voorzitter

logo_TalentUnited_groen

Mika, jouw naam wordt toegevoegd aan de galerij Jeugdspeler van de maand: http://www.hovocubo.nl/jeugdspeler-van-de-maand/

 Foto’s: gerriefotografie.nl

meer nieuws