Hovocubo heeft het lastig tegen laagvlieger

En het lastige is het scoren. De Eagles vliegen niet meer zo hoog als dat ze decenia geleden deden. En dat is jammer omdat het een mooie club is in een zaalvoetbal minnend deel van Nederland. Maar Hovocubo verzaakte in deze wedstrijd veelvuldig te scoren.

Het is de club van Adelaar en  Hovocubaan Yoshua St. Juste. Hij vertrok afgelopen zomer naar de club waar hij ooit begon om zich beter te kunnen richten op zijn maatschappelijke carriere. De Groninger heeft wel concessies moeten doen, niet meer spelen om de prijzen.

Hovocubo begon voortvarend. In de eerste minuut is het Lahcen Boyuouzan die de opningstreffer aantekent. Maar als hierna de aandacht verslapt is het Gertuar Derguti die de stand weer in evenwicht blijft. Pas in de tweede fase van de eerste helft brengen Hicham Aklalouch en Iliass Bouzit Hovo weer op voorsprong zodat beide teams met een 1-3 stand gaan rusten.

Na rust blift het voor Hovocubo lastig om te scoen. Aan de andere kant weet Fabio Matos Fernandes wel het net te vinden en maakt de aansluitingstreffer. Lahcen Bouyouzan antwoordt met de 2-4. Maar opnieuw weten de Adelaren weer aan te sluiten met een goal van Stan van der Wal. Het is in de slotfase van de wedstrijd Iliass Bouzit die met twee treffers de stand op 3-6 bepaalt.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van NH Sport

 

Voetballen op zondag, Veerhuys gruwelt ervan

Hovocubo wint in Groningen van Leekster Eagles

Eredivisie

Thijs Nugter won zondagmiddag in het shirt van VVW met 2-0 van Geel Zwart 30, maar een nazit bij de derdeklasser zat er niet in. Om 18 uur stond Nugter alweer aan een aftrap, nu namens Veerhuys, dat in de Vredehof Tigers Roermond ontving. ,,Hetzelfde gold voor Jeffrey de Moel (Always Forward, red.) en Marcel Ons (DCG, red.). Dat is waardeloos. Je komt aan met zware benen en er was op het veld nog iemand op mijn voet gaan staan ook.’’

Normaal gesproken zou het lijstje spelers met een dubbel programma nog langer zijn want ook Daniel Meijers (Hollandia) en David Albert (ZAP) zijn op zondag actief op het veld. Nu ontbraken zij vanwege blessures helemaal in het duel met Tigers Roermond.

,,We zijn dus sowieso al niet helemaal compleet, jongens als Hoessein Jabir zijn nog niet helemaal fit én daar kwam vandaag nog ons veldprogramma bij’’, aldus Nugter. Het resultaat was ernaar: Tigers won met 0-6.

,,We speelden veel powerplay, dus met een extra veldspeler in plaats van een keeper, omdat we zo weinig fitte spelers hadden. Dat leverde na rust (0-2, red.) nog best wat kansen op, maar hun keeper speelde een hele goede wedstrijd. Toen de aansluitingstreffer niet viel en het 0-4 werd, was het gespeeld.’’

Voorlopig staat er voor Veerhuys, nu negende in de eredivisie, geen zondagse speelronde meer op de kalender. ,,Gelukkig maar’’, zegt Nugter. ,,We willen dit seizoen weer in het linkerrijtje eindigen en daarvoor moeten we in de komende vier duels punten pakken. Dan krijgen we ploegen waarvan we op papier moeten winnen.’’

Ook bij Hovocubo spelen ze liever op de reguliere vrijdagavond dan op zondagmiddag. ,,Nu moesten we naar Groningen om het in een koude, niet goed verlichte hal op te nemen tegen Leekster Eagles. Dat is een pittig stukkie, zeker als je, zoals veel spelers van ons, in Rotterdam woont. Dan weet je dat je het in zo’n duel echt uit jezelf moet halen’’, zei trainer Sander van Dijk.

Het lukte zijn ploeg. Tegen de laagvlieger werd het 3-6. ,,Omdat we nog niet scherp genoeg zijn voor de goal leek het langer spannend dan dat het was.’’

meer nieuws