Weer in de finale!!!!

Voor de tweede keer in dit seizoen staat Hovocubo in de Finale. Na de gewonnen landelijke beker tegen FC Eindhoven heeft Hovocubo zich ook geplaatst voor de eindstrijd voor de landelijke titel die recht geeft op de Uefa Futsal Championsleague. Wie de tegenstander in de laatste horde wordt wordt zondag late middag bekend wanneer Fc Eindhoven en asv Lebo dit gaan uitmaken.

Hovocubo startte nerveus. Dominant aan de bal maar niet overtuigend. Aan de andere kant haalde FC Marlene in dit deel van de wedstrijd hun beste spel en agressie naar voren om het Hovo moeilijk te maken. In een counter van de bezoekers wist aanvoerder Mo Attaibi te scoren zodat het na vijf minuten spelen 0-1 stond. Daarna kwam de overtuiging bij Hovo terug en kregen de blauwhemden het zwaar.

In de tweede helft werd het showtime. Prachtige goals met strijdlust en discipline van de manschappen van Sander van Dijk zorgde ervoor dat met doelpunten van Karim mossaoui, Mats Velseboer en Iliass Bouzit uitliep naar 3-1. In de laaste wedstrijd fase zette Jeroen de Groot Mo Darri in als vijfde veldspeler. Dit mocht niet baten. Daareentegen waren het Lahcen Bouyouzan, Faisal Mellah en Abdessamad Attahiri die de eindstand naar 6-1 brachten.

Hovocubo blij en trots met dit resultaat. Het afwachten is wie de tegenstander in de finale wordt. Het team kan zich opmaken om prolongatie van de landstitel te bewerkstelligen.

Hovocubo kan op jacht naar de zevende titel

De wedstrijden tussen Hovocubo en FC Marlène zijn dit seizoen een garantie voor doelpunten. Oké, het bekerduel tussen de Noord-Hollandse kemphanen moest beslist worden via penalty’s nadat de reguliere speeltijd in 1-1 eindigde, maar verder liep het scorebord altijd flink op.

Het was dan ook even wennen toen beide ploegen vrijdagavond opnieuw tegenover elkaar stonden en er halverwege pas één keer was gescoord. Dankzij een countergoal van Mohamed Attaibi namen de bezoekers een minimale voorsprong mee de kleedkamer in.

Het was precies wat FC Marlène nodig had want na de nederlaag (2-5) van zeven dagen eerder in de eigen Waardergolf kon het zich in de best-of-three geen nieuwe zeperd veroorloven. Het zou het einde betekenen van de titelaspiraties. Maar lieten de Heerhugowaarders in het eerste duel verdedigend wat steken vallen, nu hield het de rijen twintig minuten lang goed gesloten.

Het betekent niet dat Hovocubo geen kansen kreeg, maar op die momenten toonde Barry de Wit aan een uitstekende keeper te zijn. Waren de treffers voor rust schaars, in de tweede helft vielen ze vaker én sneller. Nog geen minuut waren de beide teams terug in het veld of Karim Mossaoui schoot de 1-1 op het scorebord, in de 26e minuut kogelde Mats Velseboer een vrije trap in het dak van het doel en weer een minuut later besliste Iliass Bouzit de wedstrijd met de 3-1.

In de slotfase, waarin de frustratie over de arbitrage bij FC Marlène inmiddels uit de oren spoot, liep de score ook ditmaal toch weer flink op. In Hoorns voordeel welteverstaan. Lahcen Bouyouzan, Faisel Mellah en Abdessamad Attahiri tekenden voor de 6-1 eindstand.

Tegenstander

En dus kan Hovocubo zich gaan opmaken voor de finale om de landstitel. Door toedoen van het coronavirus is het voor het eerst in twee jaar dat er weer een kampioen wordt gekroond. Het betekent dat de ploeg van trainer Sander van Dijk zichzelf kan opvolgen.

Tegen wie het op 10 en 17 juni én eventueel ook 19 juni nog speelt in de finale is afwachten. Nadat Lebo vorige week de eerste wedstrijd won van FC Eindhoven waren de Brabanders gisteravond de betere van de twee: 2-1. Zondag maken die twee ploegen in de beslissende derde wedstrijd uit wie, opnieuw in maximaal drie duels, mag gaan proberen Hovocubo van de titel af te houden.

,,We wisten dat we er overheen zouden gaan zodra de 1-1 zou vallen. En je zag wat er gebeurde, toch?’’, zei Bouzit na afloop. ,,Wij hebben een bredere selectie en kunnen steeds vier man wisselen.’’

Een voorkeur voor een tegenstander in de finale? De Amsterdammer zegt het niet te hebben. ,,Naar Lebo kan ik op de scooter’’, lacht hij. ,,Maar FC Eindhoven is wel een mooier affiche. Ik denk ook dat die het gaan halen. Die zijn thuis moeilijk te verslaan.’’

Wie het ook wordt, volgens Bouzit moet de zevende titel dit seizoen worden bijgezet in de prijzenkast van de club. ,,Dat is de druk die we onszelf opleggen.’’

zaalvoetbal eredivisie

Hovocubo – FC Marlène 6-1

5. Attaibi 0-1, 21. Mossaoui 1-1, 26. Velseboer 2-1, 27. Bouzit 3-1, 37. Bouyouzan 4-1, 38. Mellah 5-1, 38. Attahiri 6-1. Bijz. 38. Bouyouzan mist tienmetertrap.

Seizoen Marlène eindigt met stoom uit de oren

Veel frustratie bij Heerhugowaarders over de arbitrage

Na het laatste fluitsignaal zat de frustratie iedereen van FC Marlène nog zo hoog dat Amir Molkarai een uiterst felle discussie voerde met de scheidsrechters Te Kloeze en Visser. Tijdens de wedstrijd was het vooral Jordy Cretier die zich verbaal liet gelden. Dat het niet allemaal even netjes was wat hij de arbitrage toewierp wilde hij na afloop wel erkennen. ,,Maar dat was irritatie op een belangrijk moment’’, haalt hij het moment van de 2-1 terug. ,,Dit duo fluit gewoon niet consequent en daar kan ik niet tegen. Het is niet erg als je niet goed fluit, maar dan voor beide teams niet goed. Wij hebben deze scheidsrechters al vaker gehad dit seizoen en het was elke keer zo.’’

Als reden voor de uitschakeling wil hij de arbitrage niet opvoeren. ,,In vergelijking met de eerste wedstrijd maakten we nu voor rust geen fouten. Waarom het na rust dan toch nog zo mis ging? De scherpte was eraf. Afspraken werden niet meer nagekomen of we hoorden elkaar niet meer. Misschien wilden we te graag. Dat is een leermoment.’’