7de titel een feit

Het gevoel was goed, het kon haast niet mis gaan. Maar het moest gewoon gebeuren en zou niet vanzelf komen. FC Eindhoven is gewoon een goede ploeg die niet zomaar opgeeft… Daarnaast kampte Hovocubo met tegenvallers. Karim Mossaoui en Soufian Charraoui zouden ontbreken. Karim liep in de heenwedstrijd een ernstige knieblessure op waardoor hij voor langere tijd uit de roulatie zal zijn. Soufian Charraoui was na de wedstrijd tegen Eindhoven naar Maarokko vertrokken om zich te voegen met de nationale team die in voorbereiding is voor de ARAB CUP. En wat een verrassing toen hij afgelopen woensdag toch op de training verscheen! De Bondscoach van Marrokko heeft de speler naar Nederland teruggestuurd om het karwei af te maken.

In de uitverkochte Sporthal De Opgang presenteerde het team zich met shirts die de spelersgroep bij sponsor TechnoFashion had geregeld. Met deze supersnelle service kon Karim Mossaoui een hart onder de riem worden geboden om de pijn te verzachten.

Beide ploegen startten gelijk met veel energie, een energie die ondanks de hoge temperaturen tot het einde van de wedstrijd werd volgehouden. De beste kansen aan het begin van de wedstrijd waren voor de bezoekers. Maar een uitstekend keepende Dave Stet en het houtwerk zorgden ervoor dat de score in eerste instantie uitbleef. Toch viel deze in de tiende minuut. Twee oud Hovocubanen waren notabene hier verantwoordelijk voor: Said Bouzambou na een assist van Zakaria Amrani. Vijf minuten later was het Yoshua St. Juste die profiteert van een fout en deze kei hard afstraft. En wanneer Iliass Bouzit en Soufian Charraoui vlak voor rust met galery play voor de 2-1 zorgen lijkt een voorsprong in de rust een feit. Ware het niet dat Jordany Martinus op knappe wijze voor opniuew een gelijke stand voor de rust bezorgt.

Begin tweede helft leek het nog alle kanten op te kunnen gaan, maar onder leiding van Soufian Charraoui gaf Hovocubo met nog 10 minuten te gaan gas en werd duidelijk wie de beste op dit moment is. Een loep zuivere hatrick van Charraoui in drie minuten tijd maakte meteen duidelijk wie baas was. Gevolgd door Faisal Mellah, nogmaals Charraoui en het slotakkoord van Lahcen Bouyouzan kwam Hovo uiteondelijk tot acht prachtige goals. Zakaria Amrani deed nog wat terug maar deze tegentreffer was abslouut geen gevaar meer voor de kampioen.

De schaal werd uitgereikt door Burgemeester Nieuwburg en er werd nog feestgevierd tot in de vroege uurtjes.

Hovocubo wint overtuigend en verdiend en gaat na een zomerstop zich opmaken voor de Championsleague in het nieuwe seizoen.

Woord van dank gaat naar de gehele selectie, de goede vrijwilligers, het trouwe publiek.

Twee spelers gaan de selectie verlaten:

• Soufian Charraoui maakt de overstap naar Mouvaux Lille Métropole Futsal waar hij als full prof zijn carrière gaat voortzetten.
  • Yoshua St. Juste gaat stoppen met actieve Topsport en gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière. Wellicht is hij nog wel ergens in de zaal te zien als het zo uitkomt.

Wij wensen beiden heren enorm veel succes in hun toekomst en wij hopen ze nog met grote regelmaat tegen te komen.

Lees hier het bericht van de NOS

Lees hier het bericht van NH Sport (Inclusief samenvatting)

Lees hier het bericht van PZC

Lees hier het bericht van Hoorns Dagblad

Lees hier het bericht van Eindhovens Dagblad

Bekijk hier het fotoverslag van Michel Bes Sportfotografie  (250 foto’s)

Bekijk hier het fotoverslag van Peter Fokker Fotografie (50 foto’s)

KAMPIOEN Hovocubo klopt Eindhoven ook in tweede duel

Bron: Noord Hollands Dagblad

Shirt uit en zwaaien voor de zevende titel

Vincent Schot

Na de jaartallen 1972, 1976, 1982, 2014, 2018 en 2019 kan Hovocubo ook 2022 met sierletters bijschrijven in de annalen van de club. Voor de zevende keer lieten de zaalvoetballers zich vrijdagavond kronen tot landskampioen. FC Eindhoven werd na rust op de knieën gedwongen.

Het is een wat weifelende reactie op de oproep van speaker Gerald Oosterwolde, maar als hij het nummer ’Shirt uit en zwaaien’ tien minuten voor aanvang van de wedstrijd instart gaan er links en rechts toch een paar shirtjes de lucht in. Gelukkig betreft het nog maar een oefening voor wat er straks moet gebeuren bij een treffer van de thuisclub.

Maakt Hovocubo er eentje meer dan FC Eindhoven, dan kan het de zevende landstitel bijzetten in de prijzenkast. Zeven dagen eerder werd het eerste van maximaal drie duels tenslotte al gewonnen (2-6) door de ploeg van trainer Sander van Dijk. Aan de steun vanaf de tribune zal het niet liggen. ,,We laten er nu écht niemand meer in’’, zegt voorzitter Winfred Wester. In De Opgang kan er dan al geen muis meer bij. De mensen zitten op de trappen, staan in de speakerruimte en stellen zich rijendik op achter de zitplekken op het balkon.

Na afloop van de wedstrijd in Eindhoven was al duidelijk dat een tweede overwinning geen abc’tje zou worden. Is het niet vanwege de kwaliteit bij de tegenstander, dan is het wel omdat Karim Mossaoui daar op het oog een zware knieblessure opliep. Bij het opkomen van de spelers blijkt dat het inderdaad goed mis is. ’Sterke Karim’ staat er op de shirts die ze dragen.

,,Een gescheurde voorste kruisband’’, vertelt de pechvogel. Mossaoui kon deze vrijdag al onder het mes, maar dat wuifde hij weg. Er moet een schaal worden opgetild en dus kijkt hij vanaf de eerste rij toe hoe zijn ploeggenoten het ervanaf brengen.

Meevaller

Goed nieuws is er ook. Althans, voor Hovocubo. De thuisclub leek het in de return óók te moeten doen zonder Soufian Charraoui, maar toen hij zich meldde bij het trainingskamp van de Marokkaanse ploeg en de bondscoach hoorde dat de finale nog niet was beslist, stuurde hij de aanvaller terug voor de beslissing in de eredivisie.

Het is een tegenvaller voor de bezoekers dat Charraoui erbij is, maar het blijkt geen reden om direct op de rug te gaan liggen. FC Eindhoven klapt er vol op. Hetzelfde geldt voor Hovocubo. En omdat scheidsrechters Jorn te Kloeze en Lars van Leeuwen lekker veel toestaan wordt het een wedstrijd waarin het spel op en neer golft en het kansen regent.

Het is FC Eindhoven dat de score opent, maar zes minuten na de 0-1 van Bouzambou is het dan toch echt tijd om met shirtjes te zwaaien. De supporters van Hovocubo blijken snelle leerlingen want er gaan flink wat shirts de lucht in als Yoshua St. Juste de 1-1 maakt. Hovocubo lijkt met een voorsprong te gaan rusten als Iliass Bouzit met nog anderhalve minuut op de klok de 2-1 maakt. Weer iets enthousiaster wordt er met shirtjes gezwaaid. Een paar tellen voordat de zoemer gaat scoort Jordany Martinus de 2-2.

Na rust blijft die stand lang staan. Aan de kansen ligt het niet, die zijn er volop. Het zijn de keepers Dave Stet en Manuel Kuyk die het evenwicht in het duel bewaken. ,,Daarom staan wij op doel bij de beste twee clubs van Nederland’’, zegt Stet na afloop nuchter over zijn uitstekende wedstrijd. ,,Ik maakte vandaag geen fouten en daar gaat het om in dit soort wedstrijden, details.’’

In de 29e minuut moet Kuyk dan toch buigen. Het is het moment waarop Charraoui laat zien hoe blij iedereen in het Hoornse kamp mag zijn dat zijn bondscoach hem deze wedstrijd gunde. Binnen zestig seconden is het twee keer raak en vier minuten later maakt hij zijn hattrick compleet: 5-2.

,,Een mooier afscheid had ik mezelf niet kunnen wensen’’, lacht Charraoui na de wedstrijd. Het is tussen het maken van talloze foto’s met fans door. Het is hun laatste kans want de publiekslieveling keert na de zomer niet terug bij Hovocubo. Hij gaat als prof aan de slag bij het Franse Lille. ,,Ik ben blij dat de bondscoach mij dit gunde. Ook omdat Karim geblesseerd is.’’

Een eventuele derde wedstrijd had Charraoui niet kunnen spelen, zegt hij. ,,Mijn ticket is al geboekt, ik vlieg morgenochtend terug.’’ Een langer verblijf blijkt ook niet nodig. Hovocubo geeft de voorsprong niet meer uit handen. Sterker nog, het bouwt deze verder uit.

Nadat Zakaria Amrani de derde van FC Eindhoven maakt zijn het Faisal Mellah, opnieuw Charraoui en Lahcen Bouyouzan die zorgen voor de eindstand én de zevende landstitel. Zwaaien maar met die shirtjes.

zaalvoetbal eredivisie

Hovocubo – FC Eindhoven 8-3

9. Bouzambou 0-1, 15. St. Juste 1-1, 18. Bouzit 2-1, 20. Martinus 2-2, 29. Charraoui 3-2, 29. Charraoui 4-2, 32. Charraoui 5-2, 34. Amrani 5-3, 34. Mellah 6-3, 38. Charraoui 7-3, 39. Bouyouzan 8-3.