Hovo beslist duel in laatste vijf minuten

Het ging niet makkelijk. De hernieuwde selectie uit Den Bosch bood lang weerstand. Niet alleen door dat FCK/De Hommel efficiënt speelde, maar ook omdat Hovocubo opnieuw het zichzelf moeilijk maakte. Sander van Dijk moest het doen zonder sterkhouder Abdessamad Attahiri en nog steeds zonder Noureddine Oulad Ben Yousef die nog herstellende zijn van de onlangs opgelopen blessures. Mats Velseboer stond aan de kant ivm de opgelopen rode kaart tegen Tigers Roermond.

De avond leek makkelijk te gaan lopen wanneer Iliass Bouzit op fraai aangeven van Faisal Mellah een nog fraaiere lob over doelman Coen Burg inzet. De 0-1 die voor vele “Oohs en Aahs” zorgde! Maar als de zelfde doelman 10 minuten later op avontuur gaat en Dave Stet op het verkeerde been zet staat het weer gelijk. Hovocubo verliest dan het hoofd en het is Tien-Foohn die de thuisploeg in de onegschikte sporthal voor landelijke klasse op voorsprong zet.

Na rust komt Hovocubo beter uit de startblokken en het is Oualid Tarifit die eerst Hovocubo langszij brengt en daarna Mukhtar Suleiman ook op voorsprong. Dahmani reageert met de gelijkmaker. Tot de penaltyserie is het uiteindelijk gelukkig niet gekomen. Matchwinner Mukhtar Suleiman die opgeroepen was ivm de vele andere afwezigen bezorgde Hovocubo de winst met zijn tweede goal van de avond.

Hovocubo naar halve finale van het bekertoernooi na nipte zege

Bron: Noordhollands Dagblad

Makkelijk kwam de zege niet tot stand voor de ploeg van trainer Sander van Dijk. Halverwege stond Hovocubo, dat via Iliass Bouzit nog wel op 0-1 kwam, zelfs met 2-1 achter. Na rust werd de schade gerepareerd via treffers van Oualid Tarifit en twee van Mukhtar Suleiman.

De tegenstander in de halve finale is ook al bekend. FC Eindhoven won vrijdagavond van FC Marlene. Door een treffer in de slotseconden wonnen de Brabanders met 2-3. Hovocubo en FC Eindhoven treffen elkaar op 24 februari. De finale is 7 april in Rotterdam.

De Hommel-Hovocubo 3-4.

Doelpunten Hovocubo: Suleiman 2, Bouzit, Tarifit