We gaan beginnen!

We gaan beginnen met een prachtig programma. Voorbereiding, beker, competitie en championsleague om je vongers bij af te likken.

Voorbereiding

Afscheid Soufian Charraoui

De technische commissie onder leiding van Sander van Dijk is er in geslaagd om ook in het oefenprogramma mooie tegenstanders vast te leggen.

Na een ontmoeting tegen RKAV Volendam en HV/Veerhuys op 5 augustus volgt een week later op 13 augustus de kraker tegen Mauvaux Lille Metropole uit Frankrijk. Vorig jaar werd er ook al geoefend met een nipte overwinning voor de Fransen. De ploeg die zich versterkt heeft met onze eigen Soufian Charraoui. Onze voormalige topschutter zal om 16.00 uur in Sporthal De Kreek aanwezig zijn en wij zullen in deze wedstrijd hem het afscheid bieden die hem ook toekomt. U wordt vooral uitgenodigd om massaal naar sporthal De Kreek te komen zodat we hem het applaus te geven die hij verdient.

Ook reis Hovocubo op zaterdag 20 augustus naar Parijs om daar op hun uitnodiging tegen de Franse kampioen te spelen.

Het oefenprogramma zier er dan als volgt uit:

Vrijdag 5 augustus 19.30 uur Hovocubo – RKAV Volendam Sporthal De Opgang
Zaterdag 13 augustus 16.00 uur Hovocubo – Mauvaux Lille Metropole Sporthal de Kreek
Zaterdag 20 augustus 16.00 uur Sporting Club de Paris – Hovocubo Parijs
Maandag 22 augustus 20.00 uur VNS United – Hovocubo Amsterdam

 

Bekertoernooi

Supercup

Als bekerwinnaar en regerend landskampioen speelt Hovocubo op 26 augustus tegen de verliezend finalist in beiden tegen FC Eindhoven. Wedstrijd vindt plaats in Sporthal de Opgang en staat gepland op 20.00 uur.

Beide ploegen zijn overigens vrijgeloot voor de 1ste ronde. Dat wil zeggen dat beide teams pas op 13 januari 2023 als de 1/8 finale wordt gespeeld in actie komen.

Het bekerschema zie er als volgt uit:

26 augustus 2022 | 20.00 uur | Hovocubo – FC Eindhoven Supercup
2 september 2022 Voorrondes
14 oktober 2022 1ste ronde
13 januari 2023 1/8ste Finales
3 februari 2023 1/4 finale
24 februari 2023 1/2 finale
7 april 2023 Finale

Competitie

Hoornse derby vlak voor kerst

Het concept programma

De Eredivisie Zaalvoetbal verloopt volgens het ‘split season’ model. De 16 teams spelen in de eerste fase ieder 12 wedstrijden. Dit betekent dus dat niet ieder team tegen elkaar speelt. Hiervoor worden er vier poules gemaakt op basis van de ranking over de laatste negen seizoenen. Elk team speelt in iedere categorie tegen drie teams. Door loting wordt vervolgens bepaald welk team je ontloopt uit de andere categorieën.

Fase 2
Na afloop van fase 1 wordt de eindstand in tweeën geknipt. De bovenste helft van de competitie gaat spelen voor een plek in de play-offs en de onderste helft gaat proberen degradatie te ontlopen. Alle teams nemen 50% van hun punten uit de eerste reeks mee. In de tweede fase worden er 14 wedstrijden gespeeld en hierbij komt ieder team dus twee keer tegen elkaar in actie.

Play-offs om het landskampioenschap 
Na de tweede reeks volgen de play-offs om het landskampioenschap. In de bovenste poule plaatsten de nummers een en twee van de competitie zich direct voor de halve finale van de play-offs voor het landskampioenschap. De nummers drie, vier en vijf komen in de kwartfinale. De nummer 6 speelt nog een enkele wedstrijd tegen de nummer 1 van de tweede poule om de laatste plek in de kwartfinale. De kwartfinale bestaat uit een dubbele wedstrijd, de halve finale en de finale worden gespeeld in een ‘best of three’.

Play-offs om degradatie
In de onderste helft van de competitie zullen de nummers zeven en acht direct degraderen naar de Eerste divisie. De nummers vijf en zes krijgen in de nacompetitie de kans om hun plek in de Eredivisie te houden. Ze spelen hierin tegen teams uit de Eerste divisie. (In seizoen 21/22 is de nacompetitie i.v.m. corona vervallen en degraderen alleen de nummers zeven en acht van poule b.)

Het concept programma ziet er alsvolgt uit:

Wedstrijdronde 1 2/3 september 2023 zvv Eindhoven – Hovocubo
Wedstrijdronde 2 9 september Hovocubo – Texel’94
Uitwijkdatum 16 september
Wedstrijdronder 3 23/24 september AGOVV – Hovocubo
Wedstrijdronde 4 30 september Hovocubo – asv Lebo
Uitwijkdatum 14 oktober Hovocubo – BE’79
Wedstrijdronde 5 16 oktober Leekster Eagles – Hovocubo
Wedstrijdronde 6 21 oktober Tigers Roermond – Hovocubo
Wedstrijdronde 7 28/29 oktober Hovocubo in UFCL
Uitwijkdatum 4 november FCK/De Hommel – Hovocubo
Wedstrijdronde 8 11 november Sporthal De Hommel niet beschikbaar
Wedstrijdronde 9 18/19 november Hovocubo – FC Marlene
Uitwijkdatum 25 november
Wedstrijdronde 10 2 december Hovocubo – VNS United
Wedstrijdronde 11 9 december FC Eindhoven – Hovocubo
Wedstrijdronde 12 16-17 december Hovocubo – HV/Veerhuys
Start Fase 2 van de competitie (Split) 20 januari 2023

UFCL

Met Barca een heerlijk affiche

Door het goede presteren in de afgelopen jaren geniet Hovocubo van een prachtige loting met directe plaatsing in de Hoofdronde. Het is de tweede keer dat Hovocubo tegen de club uit Barcelona speelt. In de 2018 was het nog echter een oefenwedstrijd. Nu gaan we voor het ‘eggie’.

Hovocubo zal in de week tussen 24 en 30 oktober verder tegen de kampioen van Slovenië en de kampioen van Malta spelen. Alles vindt plaats in Malta. De eerste drie gaan door naar de Elite Round.

24-30 oktober Dobovec – Hovocubo Malta
24-30 oktober Barcelona – Hovocubo Malta
24-30 oktober Hovocubo – Luxol St. Andrews Malta

Al met al, Hovocubo heeft een prachtig programma in het vooruitzicht. Noteer de belangrijkste data vast in uw agenda, dan kunt u niets missen.

Wij hopen u in de sporthal te ontmoeten.

meer nieuws