Rapport Hovocubo jeugdspeler van de maand december 2012

Met genoegen deelt de jeugdcommissie van ZVV Hovocubo in Hoorn jou, Jim Nelen, spelende in de A1 & Hovocubo 2, mede dat je bent uitverkozen als jeugdspeler van de maand december 2012.

Als 17-jarige heb je dit seizoen de stap gemaakt van de beloftes in de A1 naar Hovocubo 2, het team wat de eerste aansluiting vormt met de selectie van ons vlaggenschip. Inmiddels vorm je daar een vaste waarde en heeft coach Sander van Dijk jou in het vizier om de selectie in de nabije toekomst te versterken. Dit brengt de nodige druk op jouw nog jonge schouders, dat wil zeggen dat naast stimulans en betrekken binnen de selectie ook de nodige bescherming nodig zijn om je goed naar de top te kunnen brengen. Buiten de stappen die je bij Hovocubo maakt ben je ook geselecteerd voor de KNVB selectie West I / West II o.19. Het voortraject die je doorloopt om later in Oranje te kunnen komen.

Je wordt gezien als een “Mega”-talent, zoals coach Ben de Lege jou noemt. Zeer balvaardig met een hoog voetbal-technisch vermogen. Je hebt de capaciteit om twee-benig te handelen, met enige verfijning zul je hiermee ver kunnen komen. In je acties ben je individueel gericht, een puntje waar voor jou nog veel te winnen valt. Je bent wel in staat om andere spelers in stelling te brengen voor een goede voortzetting van het spel. Zeer aanvallend en doelgericht ingesteld, maar nog geen killer. Een verbeterpunt is de omschakeling naar verdediging. Volgens Ben de Lege zie jij dit als een noodzakelijk kwaad waar je wel hard voor werkt om dit op hoog niveau te krijgen.

Buiten de lijnen toon jij gepaste bescheidenheid, maar eenmaal in het veld word je brutaal en toon je een eigen wil. Dit zorgt ervoor dat je een eigen “voetbal-identiteit” ontwikkelt. Toch ben je wel coachbaar en kun je de aanwijzingen van je coach gebruiken ten behoeve van verbetering van je spel.

Je zaalvoetbal combineer je met veldvoetbal bij VV De Blokkers en met een druk schooljaar. Ondanks dit ben je goed in staat om je leven dusdanig in te richten dat je je optimaal op zaalvoetbal, veldvoetbal en maatschappelijke carrière kunt focussen.

Van harte gefeliciteerd met deze uitverkiezing en wij wensen je nog een prachtige voetbalcarrière bij ZVV Hovocubo.

 

Namens de jeugdcommissie,

Jeugd Coördinator ZVV Hovocubo          

Michiel Martens

      

meer nieuws