Selectie toont stabiliteit

Er is bij de mannen van Sander van Dijk nog steeds geen tekenen van verslapping. Tot het gaatje hoeft de ploeg ook niet te gaan. Maar het is stabiel en kan gas geven wanneer het nodig is.

Zonder Amir Molkârâi die door een vijfde gele kaart gedwongen rust nam, maar met Bart Overtoom ging Hovocubo op deze woensdag avond van start. Ook de bezoekers uit Vlissingen kenden enige afwezigen: Abdoe Abdendi (blessure), Salim Ben Salam (studie) en Hicham el Kaddouri (schorsing). Toegevoegd aan de selectie van oud-Hovocubaan Samir Yaaquobi was Hicham Azzanagui die van de oefenmeestermocht debuteren.

Vanaf de aftrap gaf Hovocubo veel druk op de goal van de bezoekers maar echt gevaarlijke kansen waren er nog niet. De eerste die enigszins voor gevaar zorgde waseen schot van Younes Makraou die voorlangs gaat. Met nog negen minuten in de eerste helft te gaan vuurt Yoshua St. Juste een schot af op de goal, maar deze wordt knap gered. Ook Groene Ster kwam een paar keer gevaarlijk in het Hoornse doelgebied met mislukte pogingen. Met nog ruim een minuut te gaan lijkt het op een gelijk spel af te stevenen maar wanneer Zakaria Amrani zijn maatje Faisel Mellah vindt maakt de zeer sympathieke en bescheiden Rotterdammer de openingstreffer.

Groene Ster laat zien dat het graag tegenstand wil bieden maar de schoten van Mourad Azzanagui belanden op paal en tegen de weer goed keepende Dave Stet. Maar ook Hovocubo valt aan en Mats Velseboer vindt de paal en Faisel Mellah schiet uit een rebound over. Karim schiet voorlangs en een puntertje van Younes Makraou belandt tegen het zijnet. Als uiteindelijk een snel genomen vrije trap door Hovocubo de Zeeuwse verdediging verrast is het wederom Faisel Mellah die voor een doelpunt zorgt. Dave Stet zorgt met opnieuw een goede redding uit een vrije trap dat de nul nog behouden blijft. Maar helaas houdt dit geen stand. Met nog 4.17 op de klok is de beste man van Groene Ster op deze avond Mourad Azzanagui die de stabiele doelman weet te passeren. Het slotakkoord is voor aanvoerder Yoshua St. Juste. Wanneer Karim Mossaoui zijn schot gekeerd ziet is het de Groninger die in de rebound de definitieve 3-1 op het scorebord neerzet.

Nog twee wedstrijden te gaan voor Hovocubo voor het de fase van start gaat om het kampioenschap van Nederland. Op vrijdag 20 april speelt het de stadsderby tegen HV/Veerhuys. Een week later op 28 april treft het in Volendam de huidige nummer drie van de competitie zvv Volendam.

Lees hier het verslag op het Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van PZC dagblad

Lees hier het verslag van Groene Ster

 

Hovocubo boekt een midweekse zegeop Groene Ster Vlissingen

 

Yoshua St. Juste schiet op doel namens Hovocubo FOTO THEO ANNES

Hoorn * De zaal­voet­bal­lers van Ho­vo­cu­bo heb­ben woens­dag­avond een sim­pe­le zege ge­boekt op Groe­ne Ster Vlis­sin­gen. De for­ma­tie van coach San­der van Dijk was met 3-1 te sterk voor de ploeg uit Zee­land.
,,Om­dat Groe­ne Ster bij een zege op slechts een punt van de num­mer vier van de rang­lijst kon ko­men, stond er ge­noeg voor hun op het spel”, ver­tel­de Van Dijk na af­loop van het mid­week­se ere­di­vi­sie­du­el. ,,Ik had daar­om wel wat vuur­werk ver­wacht, maar ze kon­den sim­pel­weg geen vuist ma­ken. Ons veld­spel was pri­ma, het eni­ge pro­bleem was dat wij veel te wei­nig scoor­den. We heb­ben ze­ven keer de paal ge­raakt en mis­schien wel twin­tig kan­sen ge­mist. Fai­sel Mel­lah was de eni­ge die in de eer­ste helft scoor­de.”

Na de on­der­bre­king was het op­nieuw Mel­lah die een tref­fer voor zijn re­ke­ning nam. Waar hij bij de 1-0 slechts het laat­ste zet­je hoef­de te ge­ven na goed voor­be­rei­dend werk van Zak­aria Am­ra­ni, scoor­de hij nu na zijn ei­gen ge­slaag­de ac­tie.

,,In de twee­de helft speel­den wij nog ont­span­nen­der dan we al de­den. Ei­gen­lijk te ont­span­nen, want door een slip­per­tje van Bart Over­toom kon Groe­ne Ster te­rug in de wed­strijd ko­men”, al­dus de Ho­vo­cu­bo-coach.

Een­vou­dig

On­danks het te­gen­doel­punt van de Zeeu­wen wan­kel­de de lijst­aan­voer­der geen mo­ment en kwam het op 3-1 door een tref­fer van Yos­hua St. Jus­te. ,,Hij kwam in bal­be­zit na een pri­ma dia­go­na­le pass en rond­de goed af. On­danks dat de stand het mis­schien niet dui­de­lijk laat zien, was dit een een­vou­di­ge avond voor ons. De te­gen­stan­der mag in de han­den knij­pen dat wij niet in de dub­be­le cij­fers zijn ge­lo­pen.”

,,Dat we een fase mis­schien iets te ont­span­nen speel­de, heeft puur te ma­ken met het feit dat we tot de start van de play-offs ner­gens meer om spe­len”, ver­volg­de Van Dijk. ,,Het is voor mijn jon­gens soms moei­lijk om de boog ge­span­nen te hou­den. Toch wil­len we graag onze spor­tie­ve plicht ver­vul­len en wed­strij­den ge­woon win­nen. Bo­ven­dien heb­ben onze buurt­ge­no­ten ZVV Vo­len­dam, Veer­huys en FC Mar­lè­ne ook baat bij dit re­sul­taat. Met alle res­pect, maar wij gaan in die play-offs niet nog eens op en neer naar Vlis­sin­gen.”

Foto’s Ferry Hoks:

meer nieuws