Als je ook zulke wedstrijden weet te winnen, ben je op de goede weg!

Grote problemen op de snelweg, met name rond Amsterdam zorgde voor een forse vertraging van de aftrap. Éen voor één druppelden de spelers uit Den Bosch in De Opgang. Geen beste voorbereiding voor de gasten uit Brabant. Maar mogelijk met nog de adrenaline in het lijft van de stress op tijd te zijn wisten de mannen van coach Pieter Gabriëls hun tegenstand te bieden. Voor Hovocubo was het een déjà-vu met een wedstrijd in één van de voorgaande seizoenen, waar ook een laaggeklasseerde tegenstander te laat in de sporthal aankwam en punten van Hovocubo wist af te snoepen. Vooraf wisten de mannen van Sander van Dijk dat FCK De Hommel ondanks al hun malheur een gevaarlijke opponent is.

Hovocubo startte slordig, leed regelmatig onnodig balverlies terwijl De Hommel klein en compact probeerden te spelen. Wanneer na vijf minuten een schot van Mo Attaibi in eerste instantie door Coen Burg wordt gekeerd, is het Yoshua St, Juste die in de rebound de 1-0 aantekent. Hiermee lijkt het even of de nodige goal om meer vrijuit te kunnen spelen is gevallen. Maar in plaats van uitlopen, maakt Hovocubo zichzelf het erg moeilijk. Doelpogingen van Dennis Selbach, KarimMossaoui, Mats Velseboer, Mo Attaibi, Yoshua St. Juste en Amir Molkârâi gingen er niet in     en dat de scherpte in zijn geheel ontbrak bleek ook nog eens in het feit dat Karim Mossaoui bijna scoort, maar dat de bal onbedoeld door Amir Molkârâi van de Brabantse doellijn wordt gehaald. Deed Hovocubo er dan niets aan? Nee, er werd hard gewerkt, het tempo werd zo hoog mogelijk gehouden en er was voornamelijk veel balbezit. Maar veelvuldig leek het wel ‘hotse-knots-voetbal’. Uit de counter krijgt ook de ploeg uit Den Bosch enkele kansen, maar paal, lat en Stet blijken solide te zijn.

In de tweede helft was het speelbeeld niet veel anders. Schoten die naast gingen of op de paal belanden en anders stond talent Coen Burg om een goal tegen te gaan. Enig hoogstandje was eigenlijk een mooie omhaal van Nabil Akaazoun, maar die gaat naast het doel van Dave Stet. Wanneer de reserve doelman van Maiquel Nonnekes zijn ongenoegen bij de arbitrage neerlegt wordt hij met twee keer geel binnen vijftien tellen naar de kleedkamer gestuurd.

Na het missen van vele kansen is het uiteindelijk toch Karim Mossaoui die op aangeven van Mats Velseboer de bevrijdende tweede goal op de score zet. Broodnodig om een prettige marge te krijgen. Aan het speelbeeld veranderd er niet zo veel en met opnieuw drie punten bezet Hovocubo de koppositie (21 pt), gevolgd door ‘t Knooppunt en FC Eindhoven met 19 punten, maar de laatstgenoemde met een wedstrijd meer gespeeld. Het gat met de nummer vier bedraagt 8 punten en dat is gelijk ook de volgende tegenstander: GZV Watergras uit Gouda.

deze wedstrijd kost Sander van Dijk naast de bedenkingen over vertoonde spel ook gebak op de training vanwege de nul.

Luister hier naar de nabeschouwing op radio Hoorn

Nabeschouwing Dave Stet (ism Radio Hoorn):

Gelukkig heeft de jeugd een andere analyse 😀 :

Hovocubo laat het tegen FCK/De Hommel na om het publiek te vermaken

Bron Noord Hollands Dagblad

Alleen positieve uitslag

Vincent schot

HOORN – Na zeven speelronden is Hovocubo nog altijd zonder puntverlies. Het is de enige positieve conclusie die getrokken kan worden na de 2-0 zege van de Hoornaars op FCK/De Hommel.
Dat de twee keer twintig minuten zaalvoetbal het aanzien deze zaterdagavond niet of nauwelijks waard zijn, is een tegenvaller voor het ruim opgekomen publiek. De ingrediënten voor een heerlijk avondje zijn immers voorhanden. Als het al niet genoeg is dat Hovocubo nog geen punt verspeelde en De Hommel al zes keer onderuit ging dan is het de voorbereiding van de bezoekers wel. Vanwege fileleed komen zij veel te laat aan in De Opgang, waardoor de slechts zes veldspelers van De Hommel na een minimale warming-up aan het duel moeten beginnen.

In plaats van de Brabanders direct fel op de huid te zitten, ontvouwt zich een vervelend schouwspel. De Hommel kan niet veel meer dan zich ver terugtrekken op eigen helft en gokt op succes via lange halen van doelman Coen Burg op aanspeelpunt Omar Nejjari. Hovocubo lijkt deze avond niet echt te willen proberen om de Bossche muur te slechten. De bal gaat traag rond, de thuisclub grossiert in slordigheden en onderling wordt er opvallend veel op elkaar gemopperd.

Sander van Dijk is na afloop snel vertrokken richting de kleedkamer. Om zijn spelers de huid vol te schelden is het niet, veel van hen staan immers nog in de zaal bij te praten met vrienden of familieleden. Vermoedelijk eerder om excuses te maken voor het vertoonde spel dan om klappen op de schouder in ontvangst te nemen. ,,Ik was op z’n zachtst gezegd niet blij met wat wij vanavond hebben laten zien’’, zegt de trainer als hij eenmaal terugkeert in de hal. ,,Er was vanavond veel publiek en behalve drie punten pakken wil je hen ook een leuke avond bezorgen. Ik hoopte ook een aantal jongens nog wat minuten te kunnen laten maken.’’

De stijgende lijn die Van Dijk de laatste tijd waarnam bij zijn ploeg gaf hem de overtuiging dat dit zou kunnen. ,,Ons spel én de beleving werd steeds beter, maar daarvan heb ik vanavond niets terug gezien. De Hommel staat heel klein dus dan moet je de bal snel rond laten gaan en veel vaker schieten vanuit de tweede lijn.’’

Het is een tactiek die zich al vroeg succesvol toont. Mo Attaibi haalt uit van ver en als Burg loslaat tikt Yoshua St. Juste de 1-0 binnen. De thuisclub krijgt daarna nog wel kansen, raakt een aantal keer paal en lat en scoort via Karim Mossaoui een tweede goal, maar dringt nooit écht aan om De Hommel kapot te spelen. Van Dijk: ,,We moeten zakelijker zijn. Niet één sleep, nog één en nog één om daarna de bal te verspelen.’’

Hovocubo-FCK/De Hommel 2-0: 5. St. Juste 1-0, 31. Mossaoui 2-0

meer nieuws