Belangrijke zege voor het kampioenschap

Aan de voorbereiding op vrijdag kon het niet liggen. 15.00 uur uit Hoorn vertrekken maar het afgesproken verzameltijdstip in Eindhoven  niet halen. Dat was het gevolg van de toenemende verkeersdrukte op de Nederlandse wegen. Maar het collectief van Sander van Dijk was het de thuisploeg uit Eindhoven toch te sterk.

Eindhoven startte zonder de gebleseerde Marwan Rebbah agressief waarbij Dave Stet zijn goal schoon wist te houden. Toch kreeg Hovocubo al vrij snel grip op de wedstrijd en met doelpunten van Lahcen Bouyouzan, Iliass Bouzit en Soufian Charraoui liep Hovo redelijk makkelijk uit naar een 0-3 voorsprong. Vlak voor rust maakte oud-Hovocubaan Said Bouzambou nog wel een fraaie 1-3.

Na rust verstapte Karim Mossaoui zich en zakte ernstig door de knie. Met enorm veel pijn moest hij het strijdtoneel verlaten. De aandacht bij Hovo verslapte en uit de spelhervatting die uit dit incident volgde kwam er een goede ingestudeerde goal waar Oualid Saadouni een hoofdrol in speelde. Maar de aansluitingstreffer was direct een nieuwe wake-up voor Hovocubo want direct vanaf de aftrap werd Bouzit voor de Eindhovense goal vrijgespeeld en kon de 2-4 intikken. Abdessamad Attahiri en Mats Velseboer zorgden nog voor uitbreiding.

De return vindt plaats op 17 juni in Sporthal De Opgang. Bij winst is titel prolongatie voor Hovocubo een feit. Tickets zijn verkrijgbaar in onze ticketshop.

Lees hier het verslag en bekijk de samenvatting van NH Sport

Lees hier het verslag van Studio40

Lees hier het verslag van het Eindhovens Dagblad

Mellah deelt vriend dreun uit: voorsprong Hovocubo

Hem morgen even zieken via FaceTime? Nee, daarvoor heb ik veel te veel respect voor Zaka

In de zomer van 2020 zal het wel even schrikken zijn geweest bij Hovocubo toen Amrani aankondigde de overstap te maken naar FC Eindhoven. Raakte de club uit Hoorn daarmee ook Mellah kwijt, de speler die in drie jaar tijd (vooral) vanwege zijn verdedigende kwaliteiten juist zo’n belangrijke pion was geworden in de ploeg van Sander van Dijk?

,,Toen hij vertelde naar FC Eindhoven te gaan, kwam het wel ter sprake of we samen zouden gaan’’, bekent Mellah. ,,We speelden al samen in de jeugd van Sparta’20 en later op het veld bij Leonidas en voordat we samen naar Hovo gingen ook bij FC Marlene. Ik denk dat we bewezen hebben dat we samen goed kunnen voetballen.’’

Toch besloot Mellah te blijven bij de club waar een flink aantal Rotterdammers speelt en het dus fijn carpoolen is, maar waar hij zich vooral op z’n plek en gewaardeerd voelt. Of, zoals hij het zelf zegt, de mensen als familie voelen.

Prijzen

Wie van de twee de beste beslissing nam, is moeilijk te zeggen. De afgelopen twee jaar immers werden er geen prijzen uitgereikt. Toch slaat de balans voorlopig uit in het voordeel van Mellah. Met Hovocubo won hij dit seizoen tenslotte al de beker. Het ging ten koste van Amrani en FC Eindhoven (2-5).

Komende week staat de hoofdprijs op het spel als de Noord-Hollanders en de Brabanders in maximaal drie duels uitmaken wie er landskampioen wordt. Vrijdagavond werd de eerste wedstrijd voor zo’n 1.300 man publiek gespeeld in Eindhoven.

Slim spelen

In het veld kwamen Mellah, die van achteruit speelt, en Amrani, bij de thuisclub op de rechterflank, elkaar niet veel tegen. Eén keer brak Amrani uit en zette Mellah de achtervolging in. ,,Ik pakte hem niet, nee’’, lacht de voetballer in Hoornse dienst. Het had er niet mee te maken dat het zijn beste vriend was die op keeper Dave Stet af ging. ,,We moesten hier slim voetballen. Geen geel pakken. Maar als het had gemoeten dan had ik ook Zaka gepakt.’’ Is de wedstrijd eenmaal begonnen dan staan de warme gevoelens in de koelkast, wil hij er maar mee zeggen.

Na de wedstrijd zochten de vrienden elkaar direct op. Waar de spelers van FC Eindhoven het moesten doen met een hand was er voor Amrani een knuffel. ,,We zien elkaar nu minder vaak. Doordat we niet meer samen voetballen, maar ook door werk en omdat Zaka inmiddels ook kindjes heeft. Maar we hebben nog altijd contact met elkaar. Vooral telefonisch, ja.’’

Zevende landstitel

Het was Mellah die met een beter gevoel van het veld stapte. Hovocubo deed dan ook een grote stap richting de zevende landstitel door op vreemde bodem met ruime cijfers te winnen. In de eerste helft was het pleit zelfs al beslecht. De bezoekers namen hierin een 1-3 voorsprong via Lahcen Bouyouzan, Iliass Bouzit (op aangeven van Mellah) en Soufian Charraoui. Voor de thuisclub deed Said Bouzambou drie minuten voor rust wat terug. Hoewel ook Oualid Saadouni na een slimme vrije trap van Amrani na de pauze nog scoorde voor de thuisclub kwam de zege nooit in gevaar. Daar zorgden treffers van Bouzit, Abdessamad Attahiri en Mats Velseboer voor.

,,Hem morgen even zieken via FaceTime? Nee, daarvoor heb ik veel te veel respect voor Zaka’’, aldus Mellah, die ook nog niets van een polonaise wilde weten. ,,We moeten niet te vroeg juichen.’’

Toch moet het raar lopen wil Hovocubo de schaal komende vrijdag niet optillen na de tweede wedstrijd. Die wordt gespeeld in De Opgang. Lukt dat niet, dan volgt er twee dagen later een beslissend derde duel. Hierin heeft Hovocubo het thuisvoordeel.

zaalvoetbal eredivisie 

FC Eindhoven – Hovocubo 2-6

6. Bouyouzan 0-1, 13. Bouzit 0-2, 14. Charraoui 0-3, 17. Bouzambou 1-3, 30. Saadouni 2-3, 30. Bouzit 2-4, 33. Attahiri 2-5, 40. Velseboer 2-6.

 

meer nieuws