Hovocubo volgt de KNVB in dit initiatief

Zeven sporticonen hebben in een landelijke advertentie de regering en ‘de Nederlander’ opgeroepen om werk te maken van een vitale samenleving, met daarin een cruciale rol voor sport en bewegen. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat sport en bewegen een cruciale rol speelt bij het creëren van een gezonde toekomst voor ons land.’

‘Samen met onze unieke infrastructuur van 24.000 sportverenigingen, sportbonden en commerciële sportaanbieders hebben we alles in handen om Nederland in beweging te brengen en te houden. En te werken aan die vitale samenleving waarin sport en bewegen het nieuwe normaal zijn.

Laten we samen, regering en alle andere Nederlanders, deze handschoen oppakken! Zodat we straks met zijn allen niet alleen gezonder en fitter zijn, maar als samenleving daardoor ook weerbaarder tegen onverwachte inbreuken op ons dagelijks leven, zoals nu het Covid-19 virus’, zo staat in de advertentie, die onder meer werd ondertekend door bondscoach Sarina Wiegman, Louis van Gaal en Guus Hiddink. (Bron: KNVB)

Hovocubo zal al in de komende zomer activiteiten ontplooien om diverse doelgroepen aan het bewegen te krijgen en uit de eenzaamheid te halen. Hierin zullen activiteiten als trainingen en clinics aangeboden worden aan ondermeer vluchtelingen in samenwerking met Stichting Netwerk (welke geleid wordt door oud-Hovocubaan Alie Choukair), in samenwerking met de voedselbank, scholen en verder doelgroepen die zich aanmelden.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Denise@hovocubo.nl