Hardwerkend Hovo verliest door blessureleed van Zwaag

Coach Richard heeft in vergelijking met vorige week veel minder spelers tot zijn beschikking. Zo erg als nu is het dit seizoen nog niet geweest. In principe zijn er slechts vier fitte veldspelers. Nood breekt wet en zo zitten op de bank de niet fitte Oscar, keeper Tjerk die als veldspeler wordt benut en zelfs  Richard als speler/coach. Bij voorbaat lijkt de wedstrijd tegen Zwaag al een Mission Impossible. Thuis verloren we volkomen kansloos met 2-8.

Hovo begint met Damian als keeper en als veldspelers aanvoerder Robin, Jesper, Davy en Kaj.  Eerste kans is voor Zwaag die naast wordt geschoten waarna Hovo er brutaal uitkomt en kansen krijgt via Kaj (keeper redt) en Robin (over). Zwaag heeft in de beginfase wel het beste van het spel maar Hovo staat gegroepeerd te verdedigen.  Kansen krijgt Zwaag maar of de bal wordt naast geschoten of wordt door Davy van de lijn gehaald.  Halverwege de 1e helft krijgt Hovo een geweldige kans bij een counter waarbij Kaj zijn schot door de keeper ziet worden gered en de rebound door Oscar van dichtbij naast wordt geschoten. Twee minuten later is het Joeri Akkerman, de gevaarlijkste man aan de kant van Zwaag die steeds op links aan de buitenkant er vandoor probeert te gaan, succesvol en de score opent, 1-0. Drie minuten later is het opnieuw Joeri Akkerman die er op links vandoor gaat en Kaj degene is die ongelukkig in eigen doel schiet, 2-0. Tot aan de rust krijgt Hovo nog kansen via Oscar (over), een vrije trap van Robin die in handen van de keeper belandt en een counter van Jesper waarbij diens voorzet door Davy net niet kan binnen getikt. Bij rust staat Zwaag met 2-0 voor en dat is gezien de kansen voor Hovo enigszins geflatteerd.

De 2e helft is nauwelijks 1 minuut aan de gang als een ingestudeerde aanval (nummer vier…) door Jesper op links naar Kaj wordt gespeeld die zou scoren als de bal niet door een Zwaag speler in eigen doel wordt gelopen 2-1.  De aansluitingstreffer  zorgt ervoor dat Zwaag weer wakker is en krijgt een enorme kans via een ingestudeerde vrije schop die maar net naast ging en een kans die op de paal belandt. Na 5 minuten krijgt Oscar geel voor een betrekkelijk kleine overtreding. Zwaag heeft twee minuten de tijd voor powerplay maar Robin verdient secondes door in de hoek de bal lang vast te houden. Hovo komt de twee minuten ongeschonden door maar 30 seconden nadat het weer 4 tegen 4 is komt Zwaag via een afstandsschot op 3-1. De vermoeidheid bij Robin, Davy, Jesper en Kaj begint natuurlijk naarmate de wedstrijd vordert zijn tol te eisen. Hovo komt goed weg als een schot binnenkant paal het veld weer in komt.  Aan de andere kant krijgt Tjerk een reuze kans om de 3-2 te maken.  In de 39e minuut speelt Tjerk Kaj aan die vanaf links twee tegenstanders omspeelt en de bal hard en hoog in het dak van het doel schiet, 3-2.  Eén minuut later is het Tjerk die Robin aanspeelt die de bal tegen de keeper op schiet.  Aan de andere kant maakt Damian zich daarna verdienstelijk door een vrije schop goed te verwerken en de rebound ook uitstekend te redden.  Twee minuten na de 3-2 wordt het toch 4-2 als een aanval via links van dichtbij wordt binnen getikt.  Vier minuten later is de wedstrijd beslist als Zwaag de 5-2 aantekent. Richard heeft inmiddels ook zijn eerste minuten dit seizoen gemaakt. Drie minuten voor tijd krijgt Jesper een gele kaart en binnen 30 seconden is de vrije man bij Zwaag gevonden, 6-2. Eén minuut voor tijd krijgt Zwaag speler een gele kaart en die powerplay situatie wordt door Hovo goed uitgespeeld en na een assist van Robin is het Oscar die de 6-3 eindstand op het bord schiet.

Na afloop kan coach Richard alleen maar tevreden zijn over het vertoonde spel, er werd goed compact verdedigd, er werden kansen gecreëerd en het is dat we niet de spelers hadden van vorige week want dan hadden we het Zwaag naar alle waarschijnlijkheid moeilijker gemaakt.

Scoreverloop:

15. 1-0, 18. 2-0 Kaj (e.d.), rust, 26. 2-1 e.d (Jesper), 33. 3-1, 39. 3-2 Kaj (Tjerk), 41. 4-2, 45. 5-2, 47. 6-2, 50. 6-3 Oscar (Robin)