Verbetering ondanks nieuwe nederlaag

Na de slechte teamdiscipline vorige week tegen De Ruif heeft trainer/coach Said Ajaaou voor vandaag weer orde op zaken gesteld. Gedurende de strijd tegen de Wognum Nicols werd er beter gevoetbald, met name in teamverband. Toch wist de thuisploeg in Sporthal de Bloesem uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Maar het goede gevoel ook gezien het wedstrijdverloop overheerste.

Verdedigend stond Hovocubo goed te spelen

Wognum Nicols met oud Veerhuys Speler Maarten Zuiker in de basis trapte af maar het was voornamelijk Hovocubo die het beste van het spel had. Ilias Aitkassi komt twee keer heel dicht bij een openingstreffer maar de eerste kans wordt door de keepr teniet gedaan en de tweede spat op de lat in schoonheid uit elkaar. Toch is hij uiteindelijk wel betrokken bij de openeningstreffer wanneer hij Yassine Ait Ichou op scoringspositie brengt. De aanvoerder van Hovocubo mist niet en zo staat het in de tiende minuut 0-1 voor de bezoekers. Het is een gelijkwaardig duel met vele kansen over en weer. En daar waar Hovocubo het niet lukt om deze te verzilveren is de uitstekend in vorm verkerende Lars van Zijl die het lukt om zijn doel schoon te houden. Met deze 0-1 voorsprong voor Hovocubo is er na vijfeintwintig minuten een korte pauze. En al snel na deze rust countert Hovocubo uitstekend in goed groepsverband, maar de aanval van Yassine Ait Ichou, Tarik Marzak en Mounir Elfakiri wordt onschadelijk gemaakt door de eveneens goed keepende Mark Commandeur aan Wognumse zijde.

Halverwege de tweede helft kent Hovocubo een kort moment van verzwakking waardoor de Oranjehemden in no-time een 0-1 achterstand ombuigen naar een 2-1 voorsprong. Na deze opgelopen achterstand pakt Hovo integenstelling tot een week eerder de draad weer op en krijgt nog diverse goede kansen. Maar het blijft 2-1 en in de laatste minuten trekt uitblinker Illias Aitkassi de keepershirt aan en wordt ingezet als vijfde veldspeler. Het lukt niet om langszij te komen en wanneer de goed fluitende Nino Lantink voor het laatste fluitsignaal fluit kan de trainer/coach in Hoornse dienst tevreden zijn met de goede omslag die zijn ploeg heeft getoond tenopzichte van een week eerder.