Hovocubo – FC Eindhoven
Zaterdag 24 augustus
19:30 uur
Sporthal de Opgang

Vierde keer tegenoverelkaar in Supercup

In 2012 was Hovocubo verliezend beker finalist en het toenmalige CFE Ciba/VDL Landskampioen –> CFE wint Supercup

In 2013 was Hovocubo bekerhouder en het toenmalige CFE Ciba/VDL Landskampioen –> CFE wint Supercup

In 2018 was Hovocubo landskampioen en het inmiddels FC Eindhoven verliezend bekerfinalist –> Hovocubo wint Supercup

In 2019 is Hovocubo landskampioen en het inmiddels FC Eindhoven bekerhouder –> Aanstaande zaterdag weten we het.

Selectie Hovocubo staand vlnr: Sander van Dijk, Richard Meijer, Karim Mossaoui, David Albert, Faisel Mellah, Lahcen Bouyouzan, Dave Severins, Mo Darri, Zakaria Amrani,Tineke Diaz, Helene van Rooij. Zittend vlnr: Tjerk Thuring, Amir Molkârâi, Yoshua St. Juste, Dave Stet, Mats Velseboer, Appie Attahiri, Levie Rood.

De mutaties in beide teams zijn beperkt gebleven maar wel aanwezig. Hovocubo zag Barry de Wit, Mukhtar Suleiman en Kevin Tromp vertrekken. Maar met Mo Darri, Appie Attahiri, David Albert en Levie Rood toch voldoende versterking om het publiek van de nodige kwaliteit te voorzien. Verder is captain Amir Molkârâi weer volledig terug. Na een jaar blessureleed is hij weer fit en vol zin om er tegenaan te gaan.

Nieuwe aanwinst van de Eindhovenaren is Bilal Achenteh en hij is afkomstig van stadsgenoot ZVV Eindhoven. Verder is de selectie aangevuld met Melvin van Bommel. De enige die de club heeft verlaten is Appie Idlaarsi. Niet in actie tijdens deze supercup is de aanvoerder Jamal El Ghannoutti. In verband met een gele kaart in de finale tegen Groene Ster is hij uitgesloten.

Beide teams sloten de oefencampagne goed af. Tegen de wat mindere tegenstanders werd vooral ritme opgedaan en door beide ploegen ook alles overtuigend gewonnen. In de laatste krachtmeting voor beide teams diende er meer strijd geleverd te worden. Hovocubo trad tegen een Belgische topploeg aan. Futsal Hasselt onder leiding van voormalig FC Eindhoven coach Carmelo Niedu bood lang goede weerstand en moest in de tweede helft toch nog capituleren. De Brabanders gingen eveneens naar België waar ze met een 6-6 eindstand tegen de Belgische kampioen FP Halle Gooik een erg knappe prestatie op de vloer legden. Jan Vogels en Sander van Dijk hebben er alles aan gedaan om hun ploegen goed voor te bereiden.

Eerder deze middag komen de sponsoren bijeen om samen het seizoen af te trappen. Spreekstalmeester van het huis Chris Wobben zal de nieuwe selectie aan de ondernemers  die oh zo belangrijk zijn voor Hovocubo voorstellen. En dan om 19:30 uur volgt de aftrap.

De arbiters zijn: Lars van Leeuwen, Ibrahim Eljilali, Juroen Koene en Jan Menick.

In de daaropvolgende week speelt Hovocubo in Sporthal De Opgang om de UEFA Futsal Champions League waarbij maar liefst drie Britse landskampioenen van de partij zijn. PYF Saltres uit Schotland, Lynx Futsal Club uit Gibraltar en London Helvecia FC uit Engeland.

Tijdens de Supercup kunt u ook vast uw kaartje bemachtigen voor de Champions League (€7,50 voor een dagkaart) en ook kunt u vast in bezit komen van de speciaal voor de Championsleague gemaakte supportersjaal.

 

meer nieuws