Jarige Volendam tracteert zichzelf op drie punten

Op 1 februari 1979 opgericht als zvv Blokhut, gefuseerd met Intervent die de eerste Volendamse landskampioen werd, Gefuseerd met Krasboys die drie keer landskampioen werd en als Rex Volendam de laatste Volendamse landstitel won. Sinds 1979 heeft de vereniging vele andere namen gehad (Bokostars, Voldafar, Gat van Nederland, Kras Boys, Schonmaakbedrijf Succes, Groevenbeek, Real Volendam) voordat het uiteindelijk in 2001 alles samen kwam en door gingen als zvv Volendam. Een hoop fusies en vijf landskampioenschappen verder is zvv Volendam onder leiding van Hjalmar Hoekema een lastige ploeg om te verslaan. Hovocubo coach Sander van Dijk was hier zich vooral heel goed van bewust en probeerde de boodschap duidelijk aan zijn pupillen over te brengen. Niet onderschatten, alles geven.

De wedstrijd begon voortvarend. Mukhtar Suleiman, Zakaria Amrani en Lahcen Bouyouzan zorgden voor een riante voorsprong. Maar er waren al voortekenen dat het niet goed zou gaan. Het tempo lag een stuk lager als voorgaande wedstrijden en het zag er allemaal minder vanzelfsprekend uit als dat we gewend zijn. Wanneer Volendam in de tweede helft geheel onbevangen die tweede helft ingaan en toont waar ze goed in zijn, strijd leveren’ worden ze beloond met doelpunten van Robin Bont (2x), oud Hovocubaan Daan Appel, Ron Keizer en Johan Keizer. De goal van Faisel Mellah kon niet meer verhinderen dat de thuisploeg niet alleen hun verjaardag vierden maar ook een puike overwinning op de landskampioen die zichzelf van de slechtste kant heeft laten zien.

Hovocubo feliciteert zvv Volendam en wenst nog veel succes in de strijd om zich in de eredivisie te handhaven.

Lees hier het verslag van eredivisiezaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Hovocubo krijgt deksel op de neus

Het lijkt bij ZVV een walkover te worden voor regerend landskampioen Hovocubo. Bij rust – bij een stand van 0-3 voor de ploeg uit Hoorn – is er ook nog geen vuiltje aan de lucht, maar na een knotsgekke tweede helft staat er een 5-4 eindstand op het scorebord in het voordeel van de oranjehemden.

Oud-zaalvoetbalnternational Berry Smit is een van de aanwezigen tijdens de wedstrijd van Hovocubo uit tegen ZVV Volendam. Hij refereert aan oude tijden. ,,Wij wonnen ooit de bekerfinale tegen Bunga Melati. Daar speelden ook een hele hoop internationals in. Namen als Grünholz, De Bever, Runderkamp, Ludwig, Langenhuizen, Wentzel en meer van dat soort jongens. Toch wonnen wij die wedstrijd dus een stunt is altijd mogelijk.” Met een stunt doelt hij op een overwinning van ’zijn’ Volendam tegen de regerend landskampioen uit Hoorn.

Van een stunt lijkt in de eerste helft geen enkele sprake. Hovocubo is heer en meester en het wachten is op de eerste goal. Na zeven minuten is het zover als Muhktar Suleiman – door de benen van doelman Jack Steur – de 0-1 binnentikt. Het hek is van de dam, want nog geen minuut later is het Zakaria Amrani die uit een vrije trap voor 0-2 zorgt. Volendam ondergaat het gelaten. Lahcen Bouyouzan zorgt na een pass buitenkant rechts van Yoshua St. Juste – broer van Feyenoordspeler Jeremiah – voor de op dat moment meer dan verdiende 0-3. Een uiterst makkelijke avond voor Hovocubo lijkt in de maak.

Volendam schiet in de tweede helft echter uit de startblokken. Binnen de minuut is het Robin Bont – die met enig fortuin – voor de 1-3 zorgt. Zijn schot van afstand wordt van richting veranderd waardoor doelman – en international – Barry de Wit van Hovocubo kansloos is. Bont is de regisseur bij de 2-3. Hij brengt Daan Appel in stelling die de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd brengt.

Bont, die uit zal groeien tot de absolute uitblinker deze wedstrijd, laat zich opnieuw gelden bij de gelijkmaker. Hij geeft de assist op Ron Keizer die met een ouderwets puntje voor de 3-3 zorgt. Het wordt nog mooier voor de oranjehemden, want het is wederom Bont die met een waanzinnig schot in de kruising Volendam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zet, 4-3.

De regerend landskampioen lijkt de weg kwijt, maar vanuit het niets volgt toch de 4-4. Na een mooie kapbeweging is het Faissel Mellah die afrondt. Het blijft ongekend spannend en De Wit onderscheidt zich met een prachtige safe op een inzet van Ron Keizer. Na een overtreding op Danny Tol (Pier) krijgt Volendam een penalty. Johan Keizer gaat achter de bal staan en De Wit is kansloos. 5-4 is tevens de eindstand.

Na een lange donderspeech van Sander van Dijk komt De Wit uiterst teleurgesteld de kleedkamer uit. ,,We geven de eerste helft zo goed als niets weg, maar in de tweede helft zien we een heel ander Hovocubo. We weten dat Volendam nooit opgeeft en toch laten we ze terugkomen in de wedstrijd. Dat moeten we onszelf kwalijk nemen en we moeten ook goed bij onszelf te rade gaan hoe we dit hebben kunnen laten gebeuren.”

Volendam Hovocubo: 5-4

0-1 Suleiman, 0-2 Amrani, 0-3 Bouyouzan, 4-4 Mellah.

ZVV vloert landskampioen

* Vier basisspelers geblesseerd en de landskampioen komt op bezoek. Het lijkt een kansloze missie, maar ZVV Volendam heeft laten zien dat alles mogelijk is in het zaalvoetbal. Na een 0-3 achterstand bij rust rechten de oranjehemden de rug en zegevieren uiteindelijk met 5-4. Captain Robin Bont: ,,We zijn absoluut eredivisiewaardig.’’

Berry Smit, oud-international en trainer van RKAV Volendam-zondag 1, is aanwezig in sporthal De Opperdam voor de wedstrijd tussen ZVV Volendam en de huidig landskampien Hovocubo. Hij refereert aan oude tijden. ,,Wij wonnen in mijn tijd ooit nog de beker tegen Bunga Melati. Daar speelden ook een hele hoop internationals in. Namen als Grünholz, De Bever, Runderkamp (De Mepper), Ludwig, Langenhuizen, Wentzel en meer van dat soort jongens. Toch wonnen wij die wedstrijd, dus een stunt is altijd mogelijk.”

Een stunt lijkt er lange tijd niet in te zitten. In de eerste helft is er namelijk maar één ploeg die de dienst uitmaakt en dat is Hovocubo. De ploeg uit Hoorn komt dan ook geheel verdiend op 0-1. Nadat Volendam zeven minuten lang is dolgetikt, is het Muhktar Suleiman die de bal van dichtbij door benen van doelman Jack Steur tikt. Het hek is van de dam, want nog geen minuut later is het Zakaria Amrani die uit een vrije trap voor 0-2 zorgt. Lahcen Bouyouzan zorgt na een pass buitenkant rechts van Yoshua St, Juste – broer van Feyenoord-speler Jeremiah – voor de 0-3. Volendam ondergaat het gelaten en een ingecalculeerde nederlaag lijkt in de maak. In de laatste minuut voor rust krijgt Volendam zowaar een kans. Het schot van aanvoerder Robin Bont raakt echter de lat. ,,Mooier dan een goal”, klinkt het vanaf de tribune. Het blijkt de ommekeer in de wedstrijd in te luiden.

In de tweede helft schiet Volendam namelijk uit de startblokken. Binnen het minuut is het Robin Bont die met enig fortuin voor de 1-3 zorgt. Zijn schot van afstand wordt van richting veranderd waardoor doelman Barry de Wit van Hovocubo kansloos is. Bont is de regisseur bij de 2-3 van Daan Appel die de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd brengt. Bont laat zich opnieuw gelden bij de gelijkmaker. Hij geeft de assist op Ron Keizer die met een ouderwets puntertje voor de 3-3 zorgt. Het wordt nog mooier voor de oranjehemden, want het is wederom Bont die met een waanzinnig schot in de kruising Volendam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zet, 4-3.

De regerend landskampioen lijkt de weg kwijt, maar vanuit het niets volgt toch de 4-4. Na een mooie kapbeweging is het Faissel Mellah die afrondt. De wedstrijd blijft ongekend spannend en Hovocubo-doelman De Wit onderscheidt zich met een prachtige safe op een inzet van Ron Keizer. Na een overtreding op Danny Tol (Pier) krijgt Volendam een penalty. Johan Keizer – naamgenoot van de beroemde bankier – gaat achter de bal staan en zorgt gedecideerd voor de 5-4 eindstand.

Uitblinker Bont kan na de wedstrijd zijn geluk niet op. ,,In zo’n wedstrijd zo scoren (Bont doelt hiermee op de 4-3, red.), dat is toch geweldig! We laten in deze wedstrijd zien absoluut eredvisiewaardig te zijn. Nu genieten en dan staan we er volgende week gewoon weer. Het seizoen is nog niet afgelopen.”

De beroemde strafpleiter Johan Mühren kon er niet bij zijn om zijn ploeg aan te moedigen tegen Hovocubo. Zijn vrouw Patricia is onlangs bevallen van een zoon met de naam Jan. Hij laat na afloop van de wedstrijd weten apetrots te zijn op zijn ploeggenoten. ,,Een legendarische overwinning!”

Volendam – Hovocubo: 5-4

1-3 Bont, 2-3 Appel, 3-3 Ron Keizer, 4-3 Bont, 5-4 Johan Keizer.