Goede en leerzame wedstrijd

Sander van Dijk en Hjalmar Hoekema hebben jaarlijks in de (Hoornse) kermisweek een date. En meestal speelt Hovocubo niet haar beste wedstrijd. Said Bouzambou, Faisal Mellah en Dave Severins nog afwezig maar door de zeer brede Hovocubo selectie was de bank goed bezet.

Voor beide coaches was dit een mooie gelegenheid om te experimenteren met speelstijlen en samenstelling viertallen. Lahcen Bouyouzan opent in de eerste periode (van drie) de score maar wordt redelijk snel gelijk getrokken door Nick Schilder. Hovocubo weet elkaar steeds beter en beter te vinden en een schot van Appie Attahiri zorgt voor de nieuwe voorsprong. Vlak voor tijd in de eerste periode krijgt de thuisploeg de kans om opnieuw gelijk te komen maar de 10 meter trap wordt vakkundig door Dave Stet onschadelijk gemaakt.

In de tweede periode weet Hicham Aklalouch al snel het net te vinden gevolgd deeor de aansluitingstreffer van Kevin Mühren. Hierna is de beer los en laat Soufian Charraoui waarvoor hij naar Hoorn is gekomen. De 2-4 vanuit een individuele actie en de 2-5 vanuit een verwoestende knal. De goede assist van deze laatste kwam van de eveneens sterk spelende Appie Attahiri.

In de derde periode was de ene goal nog mooier dan de andere. De kannonschot van Younes Daari, en de geweldig individuele actie van Soufian Charraoui sprongen hier bovenuit. Verder scoorde nog Mats velseboer aan de kant van Hovocubo en Dannu Tol en Marco Klouwer aan de kant van Volendam.

Een erg nuttige wedstrijd voor beide teams in de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Aanstaande zaterdag speelt Hovocubo een interessante wedstrijd tegen FP Halle Gooik. Ploeg die behoort tot de subtop van Europa (afgelopen jaar top-16 ranking) en dan zal ook blijken hoe dit ‘nieuwe’ Hovocubo zich houdt op het allerhoogste niveau.

De toegang tot de sporthal is door de Covid-maatregelen beperkt maar er is nog plek. Verzekert u zich van een plaatsje door uw kaartje online te kopen: https://www.hovocubo.nl/ticket-shop-hovocubo/

meer nieuws