Stet pakt punten voor Hovo

Zelf geeft hij aan dat er nog schoonheidsfoutjes waren in zijn keepen, maar door wat hij goed deed zijn de punten toch mee naar Hoorn. En in Volendam heeft Hovocubo het traditioneel lastig. Met een nederlaag in april 2018 en in februari 2019 in De Opperdam en nipte overwinningen (4-3 in 2017 en 6-4 in 2018) met een doelpuntrijk wedstrijdverloop van de zelfde seizoenen in De Opgang in het geheugen stratten beide teams met een gehavende selectie aan de aftrap. Zelfs de oefenwedstrijden in de afgelopen jaren waren moeizaam. Hjalmar Hoekema kon niet beschikken over al zijn spelers en ook Sander van Dijk moest het doen zonder twee sterkhouders: Yoshua St. Juste en Mats Velseboer. Mo Darri lijkt weer wat hersteld en trok voor vandaag de zaalschoenen weer aan.

Uitblinker Dave Stet neemt de punten mee naar huis

In de zesde minuut is het Appie Attahiri die op aangeven van Zakaria Amrani de score opent. Maar lang kan Hovo niet van dit voorsprong genieten omdat Frank Boogaard binnen twee minuten de stand weer gelijk trekt. En even lijkt het erop dat de Oranjehemden op voorsprong konden komen, ware het niet dat Dave Stet als een van de weinigen binnen het team zijn hoofd erbij heeft. Hij redt twee keer kort achterelkaar waardoor Hovo opgelucht kan ademhalen. Dat de manschappen van Van Dijk toch de betere waren komt uit wanneer Mo Darri een bal van de tegenstander onderschept en zich slalomt om de verdediging heen en weet de vrijstaande Lahcen Bouyouzan (in de social media is per abuis Faisal Mellah genoemd) die de bal bekwaam achter doelman Steur brengt. Opnieuw een voorsprong voor Hovo.

In de tweede helft komt Hovo beter uit de startblokken en wanneer Appie Attahiri er even uit moet voor een blessurebehandeling is zijn vervanger  David Albert die na een assist van Lahcen Bouyouzan weer raak schiet. Hovocubo denkt hierna het rustig aan te kunnen doen en daar profiteert Robin Bont van. In de 33ste minuut zorgt hij voor de aansluitingstreffer. En dit geeft de thuisploeg vleugels. Het is een ploeg die weet te blijven strijden en doelman Stet draait overuren in de laatste zeven minuten. Helemaal als in het laatste deel Volendam met een meevoetballende keeper de strijd aangaat.

De drie punten gaan mee naar Hoorn en een slechte resultatenreeks in De Opperdam blijkt nu doorbroken.

Aanstaande vrijdag volgt de uitzwaaiwedstrijd voor de hoofdronde in de UEFA Futsal Championsleague. Tegenstander is dan de halve finalist in de play offs van afgelopen jaar. Futsal Apeldoorn die afgelopen vrijdag Feyenoord Futsal met 11-7 (!) de baas was.

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Gehavend Hovocubo wint van ZVV Volendam

Bron: Noordhollands Dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

Zonder de belangrijke spelers Mats Velseboer en Yoshua St. Juste, won Hovocubo gisteren met 2-3 op bezoek bij ZVV Volendam. ,,Het voetbal was niet heel goed, maar als je dan toch wint, heb je het prima gedaan”, aldus Hovocubo-trainer Sander van Dijk.

Het zijn drukke tijden voor de spelers van Hovocubo. Vooral de internationals trainen en spelen enorm veel, waardoor sommige jongens wat vermoeid raken. ,,Het frisse raakt er een beetje vanaf. Dat zag je tegen Volendam duidelijk terug. En als je dan ook nog wat spelers mist en niet iedereen fit is, wordt het gewoon lastig”, analyseerde Van Dijk. Hoewel Hovocubo volgens Van Dijk de wedstrijd voor het grootste deel controleerde, mocht het in de slotfase niet mopperen. ,,Volendam kwam zo’n vijf minuten voor tijd op 2-3 door een foutje van ons. En daarna kwamen zij met een meevoetballende keeper nog heel dicht bij de 3-3. Ze raakten zelfs nog de paal.”

Maar ondanks de hectische slotfase bleef Hovocubo dus overeind. ,,Vorig jaar verloren we uit van Volendam en verloren we uit van Eindhoven. Deze twee wedstrijden hebben we nu gewonnen”, besloot de trainer.

Volendam – Hovocubo 2-3

ZVV Volendam-Hovocubo 2-3. Doelpunten Hovocubo: Attahiri, Bouyouzan, Albert.

Volendam geeft landskampioen goed partij

Bron: Noordhollands Dagblad (Dagblad Waterland)

ZVV Volendam heeft zich tegen Hovocubo uiterst kranig geweerd. In een duel – waarin beide keepers tot uitblinkers uitgroeiden – hield het tot de laatste minuut uitzicht op minimaal een punt. De bezoekers hielden echter stand en gingen met een 2-3 zege aan de haal.

,,Hovocubo mist ook een paar spelers”, liet Hjalmar Hoekema zich met enig cynisme ontvallen. Voor de wedstrijd tegen de regerend landskampioen moest hij het doen zonder Johan Mühren (vorige week in de bekerwedstrijd nog uitblinker), Johan Keizer (geschorst), Daan Appel (blessure) en Michael ’Pier’ Tol (weekend weg). ,,Het is beter dat we het nu hebben dan tegen directe concurrenten”, voegde de Volendamcoach er nog met een grijns aan toe. Hovocubo – dat volgende week Champions League speelt – had in de beginfase absoluut de overhand. In de zesde minuut volgde dan ook de verdiende 0-1 via ’Appie’ Attahiri.

Een misverstand achterin bij Hovocubo leverde Volendam vervolgens een cadeautje op. Frank Boogaard nam dit met alle liefde in ontvangst en zorgde voor de 1-1. Volendam hield vervolgens – langer dan vele supporters van tevoren gedacht zullen hebben – stand. Het kreeg zelfs nog de betere kansen. Tien seconden voor rust moesten de oranjehemden echter een bittere pil slikken. Na een werkelijk fenomenale actie van Mo Darri mocht Lahcen Bouyouzan de 1-2 binnenschuiven.

Lege handen

In de eerste vijf minuten na de onderbreking werd Volendam vervolgens dol getikt, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Het moet de thuisploeg echter veel kracht hebben gekost. Hoekema: ,,Die manier van spelen kost Hovocubo ook veel kracht en dat wisten we. Tegen dit soort ploegen loont het als je strijd levert en dat hebben we vandaag zeker gedaan. Daar ben ik trots op en het geeft vertrouwen.”

Hoewel Hovocubo dus met krachten smeet, kwam het toch op 1-3. Deze werd bijgeschreven op de naam van David Albert. Doelman Jack Steur – die zich tot uitblinker kroonde – hield Volendam vervolgens een paar keer uitstekend op de been. Hierdoor bleef Volendam erin geloven en kon het via Robin Bont zelfs de aansluitingstreffer maken, 2-3. Met Boogaard als vliegende keep binnen de lijnen volgde er nog een grote kans voor Danny ’Pier’Tol. Hij raakte na een wippertje met buitenkant voet echter het houtwerk. Zo bleef het bij 2-3 en bleef Volendam met lege handen.

Tol was na afloop teleurgesteld over de uitslag, maar zag wel lichtpuntjes. ,,Klote dat die bal er niet ingaat”, was zijn eerste reactie. ,,We missen vandaag vier spelers en geven de landskampioen meer dan goed partij. Sterker nog, ik denk dat een punt, zeker gezien de laatste tien minuten, meer dan terecht zou zijn geweest. We krijgen genoeg kansen op meer en dan voelt dit heel zuur. Toch denk ik dat als we iedereen fit houden – en sommigen wat minder op vakantie gaan – het zo maar weer een mooi seizoen kan worden. Deze wedstrijd geeft de burger in ieder geval moed.”

ZVV – Hovocubo 2-3. Doelpunten: 0-1 Attahiri, 1-1 Boogaard, 1-2 Bouyouzan, 1-3 Albert, 2-3 Bont.