Gelijkspel Hovo 2 tegen hekkensluiter levert te weinig op, 1-1.

VIOS’79 1 – Hovo 2  1-1 (0-1) 15 november 2019

Vandaag al de terugwedstrijd tegen VIOS’79, de ploeg die we in de 1e wedstrijd nipt met 6-5 wonnen. Na de teleurstelling van vorige week, 4-5 van Volendam verloren na met 3-0 te hebben voorgestaan is het zaak nu wel 3 punten te pakken. Door de blessuregolf zijn het nu Joeri en Elmar die Hovo 2 versterken. Verder zijn ook David en Dave van de partij.

VIOS, dat een teleurstellend seizoen doormaakt (vorig jaar nog 2e in de Topklasse), wil graag de volle 3 punten binnen halen. Coach Richard start met Robin, Dave, David en Omar. Eerste kans in de openingsfase is voor de thuisploeg maar keeper Tjerk reageert zeer alert en redt Hovo voor een vroege achterstand. Daarna is het Hovo dat met schoten van Robin (over) en David (naast) laat zien ook de 3 punten uit Warmenhuizen te willen meenemen. Halverwege de 1e helft neemt VIOS het heft in handen en is de bovenliggende partij. Tjerk redt knap tweemaal waarvan één keer in een 1-tegen-1 situatie. Verder is het Omar die een bal van de lijn haalt.  Net op het moment dat je denkt dat Hovo niet lang aan een achterstand kan ontkomen is het David op aangeven van Dave vanaf afstand de bal in de linkerbovenhoek knalt, 0-1. Twee minuten later lijkt de wedstrijd compleet omgedraaid als eerst een speler van VIOS een gele kaart krijgt en één minuut de keeper ook een gele kaart krijgt. Ruim één minuut is het 4-tegen-2 maar de power-play situatie is niet aan Hovo besteed aangezien de vervangende keeper tot twee keer toe knap redt. Op slag van rust krijgt Omar ook een gele kaart waardoor VIOS een power-play kans krijgt. We halen de rust zonder een doelpunt tegen de krijgen.

In de rust probeert Richard de boel op de rails te houden maar toch is de eerste kans in de 2e helft voor VIOS maar opnieuw redt keeper Tjerk. Nadat we weer met 4 veldspelers in het veld staan is het David die met een prachtige cross pass Dave weet te bereiken die net naast schiet.  Vervolgens wordt VIOS sterker. Met Joeri en Elmar is wat ervaring binnenboord gehaald en dat is geen overbodige luxe. Het is dan ook doodzonde dat halverwege de 2e helft VIOS op 1-1 kan komen nadat we slecht uitverdedigen. Vier minuten later krijgt Dave ook nog geel en vrezen de weinige Hovo supporters het ergste. We komen onder de druk uit ondanks dat VIOS nog een grote kans krijgt. Het spel golft heen-en-weer en voor de neutrale toeschouwers zou het smullen zijn geweest ware het niet dat er geen neutrale toeschouwers onder de weinige supporters zijn. Twee minuten voor tijd lijkt Dave de winnende treffer te maken maar tot wanhoop van iedereen die Hovo een warm hart toedraagt ziet de scheidsrechter om onverklaarbare reden de goal niet het doel ingaan maar heeft de bal naast zien gaan. Ontzetting in het veld en op de Hovo bank. In de counter die volgt is het VIOS die een goal maakt maar die wordt afgekeurd en zo blijft het 1-1. De laatste minuut gaat het opnieuw snel heen-en-weer maar dan vindt de scheidsrechter het welletjes en fluit af, 1-1, een uitslag waar beide teams weinig mee opschieten.

Na afloop komt de scheidsrechter zijn excuses aanbieden omdat hij beseft een grote fout te hebben gemaakt. Een moedige daad maar als Hovo kopen we er niks voor natuurlijk. Na de wedstrijd van vorige week opnieuw een domper van jewelste.