En nog veel in het vooruitzicht

Iedereen kent het wel, hét moment dat een veehouder de staldeuren opent en de koeien in het eerste voorjaarszonnetje de wei in huppelen. Tijdens de lockdownperiodes heeft een groep enthousiaste vrijwilligers dit tafereel wekelijks kunnen aanschouwen, maar dan met jonge kinderen die niets liever dan sámen genieten van het mooiste spel op aarde. Hovocubo Jeugd is dit seizoen niet stil gaan zitten en bouwt zelfverzekerd aan een droom: samen naar de top!

De jeugdafdeling is in het begin van het seizoen gestart met 40 talentvolle spelers. Als gevolg van de coronanaatregelen zitten de spelers al snel noodgedwongen thuis en staan zij aan de vooravond van een onzekere periode. Wanneer mogen zij de wei weer in?

Het team van vrijwilligers dat zich volledig inzet voor de ‘Hovojeugd’ is niet stil gaan zitten en heeft alle in werking gesteld om de kinderen alles te geven wat zij in deze lastige tijd nodig hebben: een uitlaatklep én een plek waar je even alle corona-ellende kan vergeten. Door alle binnen-activiteiten naar buiten te verplaatsen heeft het vrijwilligersteam, samen met bekende prominente toptrainers zoals Yuri Cornelisse, Simon Tahamata en Touzani alle mogelijkheden benut om leerzame clinics aan te bieden. Het zal niemand verbazen dat de educatieve techniektrainingen waar met heel veel plezier gretig aan werd deelgenomen ver buiten de velden de aandacht hebben gekregen. Ook de gemeente, ondernemers en voetbalverenigingen uit de regio zijn onder de indruk en bieden samenwerking aan.

Hovocubo Jeugd staat voor sociale verbinding en ambitie en heeft een warm welkom geheten aan alle kinderen uit de hele regio, uit elke laag van de bevolking, van bevriende en concurrerende verenigingen. Op Touzani, inmiddels ambassadeur van de jeugdafdeling van Hovocubo, heeft de gedrevenheid, het maatschappelijk sociale karakter en de ambitie van de jonge jeugdafdeling van Hovocubo enorm indruk gemaakt. ‘Ieder kind moet de kans krijgen om dromen na te streven, talent te ontwikkelen en zich verbonden te voelen met andere kinderen.’

Het resultaat van al deze activiteiten en samenwerking is dat er inmiddels voor het aanstaande seizoen al meer dan 300 nieuwe enthousiaste jeugdleden zich hebben aangemeld. Hiermee staat de jeugd van Hovocubo aan de vooravond van een mooie toekomst vol ambitie en plezier in het spel!

meer nieuws