Topaffiche voor de volgende ronde

Loting Main Round UFCL

Woensdag 9 december

14.00 uur

Live: https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague/draws/2021/2001381/

Hovocubo zal in elk geval een topaffiche loten voor de volgende ronde. Het vliegt in elk geval naar het Zuiden: Portugal, Spanje, Italië of Kroatie zal de bestemming zijn.

Procedure van de loting

De 23 winnaars in november worden aangevuld door de beste negen geklasseerde clubs uit Europa.

Er zijn diverse groepen samengesteld waarmee wordt gezorgd dat zo min mogelijk (Covid-gerelateerde) restricties tussen teams onderling ontstaan die reizen bemoeilijken of onmogelijk maken. In deze groepen is rekening gehouden met de Coëfficienten van de ranking met de beste 16 teams (die in de pot “A” van iedere groep komen) en de 16 minder goed geplaatste teams (die in pot “B” van iedere groep komen).

Clubs hebben de mogelijkheid gekregen om aan te geven of ze thuis kunnen organiseren en hierdoor is de loting ook al vorm gegeven binnen die groepen. Een club die heeft aangegeven thuis te organiseren kan alsnog uit spelen. Tijdens de loting zitten deze clubs in blauwe ballen. Een club die heeft aangegeven heeft niet thuis te kunnen organiseren kan dus niet thuis geloot worden. Deze clubs zullen in de gele ballen zitten.

Er zijn vier loting groepen samen gesteld en Hovocubo zit in groep 2.

Groep 2:

Pot A (beschermde ranking) Ranking / Coefficiënt Thuis Pot B (Geen beschermde ranking) Ranking / Coefficiënt Thuis
Inter FS (ESP) 1 (69.001) Ja Futsal Team Charleroi (BEL) 18 (6.000) Ja
Sporting Club de Portugal (POR) 2 (57.999) Ja zvv Hovocubo (NED) 23 (4.667) Nee
Pesaro C/5 (ITA) 9 (14.167) Ja ACCS Asnières Villeneuve (FRA) 32 (2.084) Ja
MNK Olmissium (CRO) 16 (6.834) Ja JB Futsal Gentofte (DEN) 33 (2.084) Ja

Voor groep 2 ziet de loting er dus als volgt uit:

  • Uit pot A wordt de eerste bal getrokken en dat is een blauwe bal als eerst thuisspelende team
  • Dan wordt uit pot B de eerst uitspelende team getrokken middels een gele bal. Omdat Hovocubo in pot 2 de enige is die niet thuis kan spelen (gele bal) zal de eerste blauwe bal uit pot A de tegenstander van Hovocubo zijn.
  • Na dat bekend is tegen wie Hovocubo speelt worden de drie andere wedstrijden als volgt bepaald:
  • Uit pot A wordt van de overgebleven (blauwe) ballen er één overgeheveld naar een lege pot. En ook van pot B wordt dit gedaan. Uit deze derde pot wordt dan bepaald wie er thuis of uit speelt.
  • En zo door totdat alle wedstrijden ui deze poule zijn bepaald.
  • En zo vindt de loting plaats voor alle groepen.

Bekijk hier de volledige groepen.

In het geval van Hovocubo betekent dit dat het een uitwedstrijd speelt of tegen Inter Movistar of Sporting Portugal of Pesaro of Olmissium.

Wat weten we van deze mogelijke tegenstanders?

Inter FS (Movistar)

Naast vele andere internationale overwinningen is deze veelvraat uit Madrid 5-voudig winnaar van dit toernooi. De club die in 1977 is opgericht is gedurende haar hele bestaan een belangrijke speler geweest als het om de prijzen gaat. Met een selectie die door de jaren heen groot leverencier is van het Spaanse nationale team behoort het tot de wereldtop. De club zag afgelopen seizoen aanvoerder Ortiz en topspeler Ricardinho vertrekken naar Frankrijk (ACCS, eveneens in pot 2B). Op dit moment bestaat de selectie onder meer uit 5 Spaanse Internationals en 1 Argentijns international.  Hovocubo speelde in 2014 in Slovenië in de Main Round tegen deze spaanse ploeg en verloor met 5-0. In de huidige competitie staat Inter nu op de vierde plaats maar op basis van gespeelde wedstrijden en verliespunten voert het de ranglijst van de Spaanse competitie aan.

 

Club Sporting de Portugal

Afgelopen oktober is de club uit Lissabon door FC Barcelona ontroond als titelhouder van de UFCL. Het bezet om die reden ook de tweede plek op de ranking. Opgericht in 1985 en sinds de negentiger jaren zeer succesvol in de nationale competitie. Het zaalvoetbal team is een onderdeel van een omnisportvereniging welke ook op het veld zowel nationaal als internationaal zijn sporen heeft nagelaten. Op dit moment staat de club bovenaan de Portugese competitie, een gedeelde eerste plaats met stadsgenoot Benfica.

Pesaro C/5

De in 2011 opgerichte Pesaro Calicio a 5 is afkomstig uit de gelijknamige kustplaats in Italië. Behaalde het eerste Italiaans kampioenschap in 2019 en is even als Hovocubo om die reden de regerend landskampioen. Vorig seizoen sneuvelde het in de Elite Round (laatste 16) en dit seizoen won het de Preliminary Round met 0-6 van Titograd uit Montenegro. In dit huidige seizoen bezet het de tweede plaats in de competitie. Naast Italianen bestaat deze selectie uit Brazilianen en Argentijnen.

Olmissum

De Kroatische kampioen staat ook momenteel bovenaan de nationale competitie. Op papier sportief gezien de beste optie als tegenstander voor Hovocubo. Maar niet voor niets staat deze ploeg op de zestiende plaats op de Ranking (zeven plaatsen hoger dan Hovo) en zal lastig te kloppen zijn.

Al met al een zware kluif welke tegenstander er ook geloot wordt. Voor het affiche gaat de voorkeur naar Inter maar diep in ons hart komen we zo’n ploeg liever tegen als de club een ronde verder is.

De loting is woendag 9 december om 14.00 uur live te volgen op de UEFA site

meer nieuws