Rapport Hovocubo jeugdspeler van de maand november 2014

Met genoegen deelt de jeugdcommissie van ZVV Hovocubo te Hoorn jou, Tjerk Thuring, spelende in de B1, mede dat je bent uitverkozen als jeugdspeler van de maand november 2014.

“Als je Tjerk ziet , dan staat er ook wat , terwijl hij nog 1e jaars B is.” Zo begint Coach Ashvin Ramdin met zijn betoog voor je als jeugdspeler van de maand. Je hebt alles wat een zaalvoetbalkeeper nodig heeft. Als keeper ben je sterk op de lijn. Vooral hoge ballen zijn meestal prooi voor jou. Je hebt een goed ontwikkeld reflex, wat maakt dat je ook bij 1: 1 situaties heel sterk bent. Verbeterpunten zijn het spelen met de bal aan de voet en het herkennen van bepaalde situaties. Maar hiervoor heb je nog voldoende tijd. Als keeper straal je veel rust uit.

Je slaat geen training over en wilt elke training beter worden. Je bent erg leergierig en je pikt alles goed op. Afgelopen ½ jaar heb je hele grote stappen gemaakt, waarvan het einde nog lang niet in zicht is. In het begin moest je even wennen aan het niveau van de Topklasse, maar in een rap tempo liet je zien op dat niveau thuis te horen. Toen bij aanvang van het seizoen de A1 een keepersprobleem had heb je daar ingevallen en ook dat is hoofdcoach Sander van Dijk niet onopgemerkt gebleven. Met enige regelmaat laat hij jou bij de selectie trainen en zelfs heb je twee keer op de bank mogen aansluiten bij Hovocubo 1.

Je wordt omschreven als een fijne gozer en je ligt ook heel goed in de groep. Elke trainer zou goed met jou kunnen werken omdat je de aanwijzingen opzuigt.

Je zal niet zomaar buiten je boekje gaan, en je toont altijd respect voor tegenstanders en begeleiding. Je bent zeer beleefd en soms nog te lief, je mag van je coach ook wel brutaler worden, verbaal meer durven aanwezig te zijn. Voor de club Hovocubo ben je meer dan zomaar een lid. Met je prille 15 jaar sta je ook al op de vrijwilligerslijst, waar je als steward voor orde zorgt rond de wedstrijden van Hovocubo 1.

Tot slot vroegen we Sander van Dijk wat hij over jou kon vertellen: “Het talent spat er vanaf, dat gekoppeld aan een ongekende winnaars mentaliteit en de echte wil om beter  te worden en Hovo-1 te willen halen, dat maakt deze uitverkiezing (op z’n Cruijffiaans) ‘logisch’ “

ZVV Hovocubo feliciteert jou van harte met deze uitverkiezing en hoopt dat je je verder zult door ontwikkelen en dat je nog mooie tijden bij ZVV Hovocubo zult beleven.

Namens ZVV Hovocubo 1966

                                                                                                       Arie Gooyers,                                                                              Talent Unit

                                                                                                   Jeugdcoördinator                                                                     logo_TalentUnited_groen

De jeugdspeler van de maand is een titel die de Hovocubo-jeugd kan verdienen aan de hand van de pijlers: talent, ontwikkeling, teamgeest en fair play. De coaches van de jeugdteams weten wat er aan talent en de daaraan gekoppelde persoonlijkheden binnen hun team rondloopt. Het zijn ook de coaches die maandelijks aan de jeugdcoördinator een speler nomineren. Aan de hand van de informatie en tevens de observaties van de leden van de jeugdcommissie wordt een jeugdspeler hiertoe uitverkozen.
Waarom jeugdspeler van de maand?  De Jeugdspeler van de maand vormt een serieus onderdeel van de Hovocubo Jeugdopleiding. De Hovocubo Jeugd groeit en dient in de toekomst de basis te worden van wat onze club op landelijk niveau representeert. Het is een beloning en een aanmoedigingsprijs voor jeugd die zich op een of andere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor zijn team of  voor de club.

Tjerk Thuring zal worden bijgezet in de galerij van de jeugdspeler van de maand.

Foto’s Ferry Hoks

meer nieuws