Moeizaam gelijk spel

Een lange reis naar Roermond om uiteindelijk met een zwaar bevochten punt terug te komen. De eerste kans komt al vroeg van de voet van Yoshua St. Juste, maar keeper Bence Meszaros redt en dat zal deze wedstrijd niet de laatste keer zijn.

Hovocubo was onscherp in de afwerking en speelde in een te traag tempo voor eigen doen. Dit zorgde dat de twee ploegen met een nul nul stand gingen rusten.

In de tweede helft werd de strategie aangepast zodat het tempo opgevoerd kon worden. En dat lukte. Echter de vele gecreeerde kansen werden niet goed afgewerkt en als ook de keeper van de thuisploeg als een huis staat gaat de bal er niet in. Hovocubo werd verder nog een penalty onthouden wanneer niet gefloten wordt voor een overtreding op Mats Velseboer op de doellijn die vergelijkbaar is met een overtreding die hij een paar minuten eerder maakte waar wel voor gefloten werd. En dan gelden andere wetten, als je hem zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Aimane M’Rabet knalt uit een rebound de bal in de touwen achter de verder goed keepende Dave Stet en Hovo staat 0-1 achter.

De kracht van Hovocubo is al jaren dat het rustig door blijft voetballen en niet in paniek raakt. Uiteindelijk vindt de ploeg de ruimte die het nodig heeft en knalt Yoshua St. Juste de bal onhoudbaar in en staat het weer gelijk. Dat Tigers ook kan voetballen blijkt uit de mooie actie, wederom van M’Rabet die met een mooie slalom de thuisploeg opnieuw op voorsprong brengt. Hiermee ontstaat de noodzaak om een vijfde veldspeler in te zetten met Mo Darri in het blauwe keepershirt. En op slag eindsignaal is het de duivelse Darri die de gelijkmaker erin jast.

Hiermee behoudt Hovocubo de ongeslage status en deelt de koppositie met asv Lebo die in het doelsaldo er één doelpunt beter voor staat. De gelegenheid is er nu om tot rust te komen gedurende de feestelijke weken en te zorgen dat op 11 januari wanneer er weer wordt afgetrapt wordt tegen Texel in de kwartfinale van de bekercompetitie iedereen weer fris en fruitig is.

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag op eredivisie-zaalvoetbal.nl

Punt op valreep voor Hovocubo

Bron: Noordhollands Dagblad

Hovocubo heeft 2019 afgesloten met een gelijkspel. In Limburg stevende de Hoornse ploeg op bezoek bij Tigers Roermond af op een nederlaag, maar vijf seconden voor tijd pegelde Mo Darri alsnog de 2-2 op het scorebord.

Hovocubo en Tigers, de nummer 5 van de ranglijst, kwamen in de eerste helft niet tot scoren. Beide ploegen kregen er wel kansen voor. Hovocubo dwong keeper Bence Meszaros al in de eerste minuut tot een redding. Tot de rust kregen de bezoekers de meeste kansen, maar waren de beste kansen, onder meer met een schot op de paal, voor het counterende Tigers Roermond.

Na rust raakte ook Darri de paal. Pech was er ook voor Hovocubo toen er niet werd gefloten voor een penaltywaardige overtreding op Mats Velseboer én toen Amir Molkarai een teenlengte tekort kwam om te scoren. Tigers opende uiteindelijk de score. En nadat Yoshua St. Juste voor de 1-1 zorgde was het opnieuw de thuisclub die scoorde.

Dankzij de late goal van Darri verspeelde Hovocubo de koppositie niet aan het Amsterdamse ASV Lebo, dat won op bezoek bij De Hommel. Beide teams gaan na tien duels nu samen aan kop met 22 punten.