Moeizame start maar uiteindelijk komt de kwaliteit boven

Blijkbaar met de lange afstand naar Roermond in de benen want hoewel Hovocubo dominant aan de bal was had de thuisploeg misschien wel de beste kansen uit de counter. Dave Stet staat gelukkig niet voor niets in de goal en hield deze ook gedurende de eerste helft schoon. Pas vlak voor rust werd het scorebord aan het werk gezet nadat Soufian Charraoui als eerste het net wist te vinden. In de rust werd in de kleedkamer de boel wakker geschudt, binnen twee minuten na de wedstrijdhervatting was het wederom Soufian Charraoui die met twee snelle goals een hatrick aantekende. Hovocubo had weer volldige grip op de wedstrijd en de Tigers moesten alle zeilen bijzetten om de schade beperkt te houden. Uiteindelijk liep Hovocubo uit met treffers van Mats Velseboer en Iliass Bouzit naar 0-5. De eretreffer van Solaiman Ramdani en de slotgoal van Charraoui zorgde voor de 1-6 eindstand.

Zelfs met een telraam is score niet bij te houden

Grote kans dat Feyenoord Futsal de moed vrijdagavond al in de schoenen zonk nog voordat de bal rolde. Als de Rotterdammers tijdens de warming-up naar de overkant van de zaal keken, zagen ze iets wat al lang niet te zien was: een Hovocubo op volle oorlogssterkte.

Het betekende dat liefst twaalf spelers zich voorbereidden op de eerste thuiswedstrijd van het seizoen én dat trainer Sander van Dijk daarin twee viertallen het veld in kon sturen met daarin louter internationals. Nog voor de aftrap beloofde het daardoor een fijne avond te worden voor de paar honderd supporters op de tribunes, maar voor de ploeg die al jaren onderaan de ranglijst van de eredivisie bungelt, beloofde het weinig goeds.

Het werd nog erger dan dat. Zelfs met een telraam viel de score niet bij te houden. In de eerste tien minuten bleef een treffer nog uit, maar toen de 1-0 van Appie Attahiri er eenmaal in lag, ging het hard. Voor rust werd doelman Dimitri Michailidis nog zes keer gepasseerd. Het was het resultaat van een ploeg die de voet niet van het gaspedaal wenste te halen en een trainer die weigerde om ook de andere vier spelers op zijn bank in te zetten.

Pas na acht minuten in de tweede helft mochten Issam el Bakkali, Iliass Aynou, Hicham Aklalouch en Amin Amghar het veld in. Supporters met ook maar een beetje gevoel in hun donder hadden toen al lang en breed medelijden met Feyenoord. De tweede helft was nog geen minuut oud of Mats Velseboer schoot de 8-0 op het bord. En toen de vaste krachten eenmaal mochten gaan zitten, had Hovocubo de dubbele cijfers al bereikt: 10-0.

Perfecte wedstrijd

Veel beter werd het er daarna overigens niet op voor de Rotterdammers. Ook het tweede Hoornse garnituur had maar een paar minuten nodig om een goal te maken. Het was Aklalouch die de elfde treffer binnen schoot. Na een paar minuten vond Van Dijk dat zijn beste acht genoeg hadden uitgerust. Met de vaste viertallen terug binnen de lijnen liep de score direct weer hard op. Met nog vijf minuten op de klok was het zelfs de vraag of Hovocubo de twintig treffers zou halen.

Uiteindelijk kwam de thuisclub daar héél dichtbij, maar een perfecte wedstrijd speelde het niet. Dat voorkwam Feyenoord met twee treffers in de laatste minuten. De enige Hovocubaan die daarvan baalde was Melvin Habets. De tweede keeper, die deze zomer overkwam van FC Marlene, mocht zijn competitiedebuut maken en moest dus direct twee keer vissen.

Voor Van Dijk betekenden de tegentreffers dat hij na de 0-5 tegen Texel van vorige week niet opnieuw op taart hoeft te trakteren komende week. Het is een traditie als zijn ploeg geen treffers incasseert.

zaalvoetbal eredivisie

Hovocubo – Feyenoord 17-2

11. Attahiri 1-0, 12. St. Juste 2-0, 12. St. Juste 3-0, 14. Mossaoui 4-0, 16. Mellah 5-0, 17. Bouzit 6-0, 19. Bouzit 7-0, 21. Velseboer 8-0, 22. Charraoui 9-0, 26. Attahiri 10-0, 30. Aklalouch 11-0, 34. Charraoui 12-0, 35. Charraoui 13-0, 36. Bouyouzan 14-0, 36. Azzanagui 14-1, 37. Mellah 15-1, 38. Bouzit 16-1, 40. Bouzit 17-1, 40 Ebraymi 17-2.