Langst zittende coach

Sander van Dijk is met het bestuur van Zvv Hovocubo akkoord gekomen voor opnieuw twee jaar bij Hovocubo.
De oefenmeester is in zijn 13de seizoen voor de club bezig en zal met deze uitbreiding zeker de 15 jaar volmaken. Hiermee is Sander van Dijk de langstzittende coach die bij één en de zelfde club aan de slag is in de nationale eredivisie.
De chemie en het vuur zijn nog steeds sterk aanwezig en het bestuur is er trots op dat een nog altijd even gepassioneerde coach aan het roer staat.

De komende tijd zal hij bijgestaan worden door Appie Marbah.

Het bestuur wenst Sander nog veel plezier en succes in de komende jaren waarbij de doelstellingen om aan de top te blijven gehandhaaft zijn.

Sander van Dijk en Hovocubo raken maar niet op elkaar uitgekeken: contractverlenging van twee jaar

Bron: Noordhollands Dagblad

Vincent Schot

Ook na een samenwerking die al ruim een decennium duurt, krijgen Hovocubo en Sander van Dijk maar geen genoeg van elkaar. Ook de komende twee seizoenen blijft de trainer verbonden aan de zaalvoetbalclub.

Worden het nou seizoen dertien en veertien of toch veertien en vijftien dat hij voor de groep staat bij Hovocubo? ,,Ik denk dat laatste’’, zegt Van Dijk. Precies weten doet hij het niet. Bij Hovocubo is het aantal jaar dat er al wordt samengewerkt niet leidend. Er klinken na twee of drie jaar geen termen als ’de houdbaarheidsdatum van een trainer’ of ’de groep heeft na zoveel jaar een nieuwe impuls nodig’. Wat goed is, is goed. En met drie titels, drie Supercups en een KNVB Beker in de laatste vijf jaar gaat het onder Van Dijk ook na zo’n lange samenwerking nog steeds goed.
En dus wilde de club opnieuw voor een langere periode met de trainer in zee. En omdat die laatste daar ook voor voelde, waren de handtekeningen snel gezet. ,,Kijk naar Arsène Wenger en Alex Fergusson, het is niet bepaald beter gegaan met Arsenal en Manchester United sinds zij daar vertrokken zijn. Soms moet je koesteren wat goed is’’, redeneert ook Van Dijk.
De trainer heeft bovendien het gevoel dat de koek nog niet op is. Dat er nog meer in zit. In het aantal prijzen dat gewonnen kan worden, maar vooral in het verder ontwikkelen van de tactiek. ,,Dat doen we na zoveel jaar ook écht samen. De spelers hebben daar een stem in. Op woensdag komen we allemaal een kwartier eerder trainen en dan mag iedereen wat inbrengen. Daar praten we over en dan gaan we daarmee aan de slag. Dit jaar hebben we tijdens de Champions League ook weer spelsituaties opgepikt waarmee we ons spel kunnen doorontwikkelen.’’
Door zijn jawoord al vroeg voor een langere periode te geven, hoopt Van Dijk zijn spelers te overtuigen dit ook te doen. ,,Dit laat zien dat we ook de komende twee jaar topsport blijven beoefenen in Hoorn. Natuurlijk zal het niet voor alle spelers van doorslaggevend belang zijn dat ik blijf, maar voor de meeste hopelijk wel. Want we willen de kern van deze ploeg nog langer bij elkaar houden.’’
De contracten van de meeste sterkhouders lopen na dit seizoen af. Alleen Mo Darri ligt langer vast. ,,In januari en februari gaan we met de spelers om tafel om te bespreken of we langer met elkaar doorgaan of niet’’, aldus Van Dijk.

meer nieuws