FRAGMENT UIT HET HOVOUBO JUBILEUMBOEK

Hovocubo is inmiddels meer dan 50 jaar oud.

We zullen af en toe een fragment uit het jubileumboek op de site plaatsen en koppelen aan de interactieve pagina van deze. (klik hier om naar de interactieve pagina te gaan). Het boek beschrijft de geschiedenis van het Nederlandse zaalvoetbal met Hovocubo als rode draad. Alle ontwikkelingen van de KNVB, de grote clubs waar Hovo mee te maken heeft gehad en de kopstukken van de afgelopen 50 jaar worden hierin beschreven.

Er zijn nog een beperkt aantal boeken welke bij de kassa bij thuiswedstrijden zijn te verkrijgen.

Dit keer duiken we op de achtergrond van onze langst zittende coach.

Sander van Dijk, Bikkelhard en gevoelsmens

Zeg je Hoorn zaalvoetbal, zeg je Hovocubo. Zeg je Hovocubo, zeg je Sander van Dijk.

2007, de bal is gaan rollen. Sander heeft besloten om Hovocubo op de kaart te gaan zetten en waar Sander zijn zinnen op zet, gebeurd dan ook. De man van zijn woord!

 

Alleen zijn allereerste actie laat al zien wat voor een persoon Sander is. Het vertrouwen en bijzondere band die hij met spelers opbouwt is ongekend. Als je spelers vanuit de eredivisie weet te halen om in de hoofdklasse te gaan voetballen moet je toch echt wel een speciaal persoon zijn.

Zijn passie voor het zaalvoetbal is aanstekelijk, zijn woorden zijn geniaal en zijn gedachten gaan meestal verder dan die van een ander. Falen is geen optie voor Sander van Dijk.

 

Iedereen kent Sander in de zaalvoetbalwereld. Is het niet als zaalvoetballer waarin hij 7 keer de Beneluxcup won, 3 keer landskampioen werd, 4 keer de Nederlandse beker won, 40 interlands speelde voor het Nederlandse zaalvoetbalteam of zelfs uitkwam voor het militaire Nederlandse team dan ken je hem wel als de trainer/coach van vele successen met Hovocubo. Zo werd hij 2 maal uitgeroepen tot beste trainer van de eredivisie, 2 maal Westfriese sportcoach van het jaar, behaalde hij met zijn Hovocubo het hoofdtoernooi van de Europa futsal cup, won de supercup en werd in 2014 landskampioen, won in 2013 de landelijke beker en speelt hij al zeker 6 jaar mee in de finales om de prijzen.

 

Maar prijzen zijn voor hem niet alles. Het mooie aan Sander is dat hij een echte winnaar is in hart en nieren waardoor hij ook wel eens tegen een gele of rode kaart aan loopt, bikkelhard is in beslissingen die genomen moeten worden, maar daarnaast ook een echt gevoelsmens is. Zijn vrienden, teamspelers en de mensen die hij lief heeft stelt hij zich voor open en helpt altijd daar waar hij kan helpen, en maakt ook nog eens tijd voor je in zijn drukke priveleven.

 

Het avontuur van Sander begon in 2007, toen de club Hovocubo wel bestond, maar eigenlijk geen echte rol van betekenis meer had voor actief Hoorn en omstreken. Hij had een plan met 6 punten. Werken aan de naamsbekendheid van Hovocubo, prestaties op korte termijn, structuur voor de lange termijn, sponsoren binnenhalen, opstarten van jeugdvoetbal en het professionaliseren van de club in zijn algemeenheid.

Vandaag de dag, 2016. Heel zaalvoetbalactief Nederland en zelfs een deel van Europa kent Hovocubo, ook al spreken de buitenlanders het altijd verkeerd uit. Prestaties lieten niet lang op zich wachten, de club heeft een nieuwe structuur, geweldige sponsoren zijn een feit, intussen 16 jeugdteams actief en Hovocubo is een professionele warme club geworden waar veel spelers deel uit van willen maken. Sander van Dijk, de persoon die de club op de voet heeft gehouden heeft bewezen een man te zijn die veranderingen kan maken.

 

Hovocubo kan maar 1 ding zeggen, een woord voor Sander, een woord die hij zelf vaak gebruikt.

 

TROTS!

 

Every Janzen

meer nieuws