Welkom Said bij Hovocubo

Het bestuur van Hovocubo is verheugd met de aanstelling van Said Ajouaau als trainer/coach Hovocubo 2. Said is geen onbekende in de zaalvoetbalwereld en na een time out van een paar jaar keert hij terug naar zijn geliefde sport. Hij is woonachtig in Heerhugowaard.

Said volgt Richard Meijer op die zelf opnieuw gaat voetballen (zvv Volendam 2) en als coach zich over een van de jeugdopleidingsteams gaat ontfermen.

Hovocubo 2 zal in 2020-2021 een volledig nieuwe samenstelling hebben van spelers die reeds een zaalvoetbalverleden hebben op niveau. Het is aan Said om hiervan een team te smeden en een rol van betekenis te spelen in het linker rijtje. Wanneer de ploeg een goede middenmoter wordt kan iedereen tevreden zijn. Doelstelling van Hovocubo 2 is voor durzame stabiliteit in de landelijke divisies en op de langere termijn als springplank fungeren voor het nieuwe talent die uit de eigen jeugdopleiding doorstroomt.

Wij hebben Said Ajouaau gevraagd om zichzelf voor te stellen:

Ik ben wat je noemt echt een sportman. Ik heb in mijn jongere jaren uiteen lopende sporten gedaan. Vooral samen. Zo voetbalde ik op het veld en zaal. Daarnaast judode ik en deed ook nog even Jiujitsu erbij. Op mijn achttiende ging ik fanatiek kickboksen. Toen was het voetbal op een laagpitje komen te staan. Eind twintig ben ik weer gaan voetballen. Toen werd het zaalvoetbal meer mijn ding.

Ik heb nooit echt een keuze kunnen maken tussen veld- en zaalvoetbal. Pas op latere leeftijd heb ik uiteindelijk gekozen voor de zaal. Ik heb mijn gehele voetballoopbaan doorgebracht in Heerhugowaard. Zo heb ik op het veld gespeeld bij Reigerboys en WMC. In de zaal ben ik ooit in de jaren 90 begonnen bij Degenaar Soccers. Later is Degenaar Soccers overgegaan in WMC/’t Raethuys. We speelde toen in die tijd eerste klasse. Dat kun je nu vergelijken met de topklasse. Er waren toen nog niet zoveel lagen in het zaalvoetbal.

Door mijn voorliefde voor de zaal, ben ik uiteindelijk het trainersvak ingerold. Ik ben in seizoen ’10/’11 begonnen als assistent van de toenmalige trainer van ASV Lebo, Mo Bouchibti. In mijn periode bij ASV Lebo heb ik mijn trainersdiploma TCZ III en TCZ II gehaald.

Bij ASV Lebo ben ik in totaal 4 seizoenen assistent trainer geweest van het eerste. Ook heb ik daarnaast het 2de gecoacht. In het seizoen ’13/’14 heb ik de dames van ASV Lebo gecoacht en getraind. In het seizoen ’15/’16 ben ik de A1 gaan trainen en coachen. In dat jaar zijn we met dat team landskampioen geworden.

Dat was tevens mijn laatste kunstje als trainer/coach. Daarna ben ik mijn eigen onderneming gestart en heb mij daar volledig op gestort. Daardoor was er helaas geen ruimte meer voor het trainersvak. Afgelopen jaar is het weer gaan kriebelen. Toen Hovocubo aanklopte met het verzoek of ik interesse had om Hovo 2 te doen. In eerste instantie huiverde ik nog een beetje, maar na een paar goede gesprekken met de technische staf en met name de hoofdtrainer, Sander van Dijk, was het uiteindelijk rond.

Het bestuur van Hovocubo wenst Said enorm veel plezier in de terugkeer naar zijn geliefde sport en wenst hem welkom bij de Hovocubo familie.

meer nieuws