Hovocubo gretig om weer te beginnen

Met een royale 13-2 overwinning op Leekster Eagles is Hovocubo begonnen aan een uitgebreide voorbereiding op het nieuwe zaalvoetbalseizoen.

Ruime overwinning bij aftrap van oefencampagne

Het was in januari voor het laatst dat de nog altijd regerend landskampioen in actie kwam. Dat was op Europees niveau. Daarna lag het maandenlang stil. ,,Vandaar dat we ook veel wedstrijden spelen voorafgaand aan de competitie. Iedereen heeft gewoon heel veel zin om weer te beginnen. We keken echt naar dit moment uit”, vertelt trainer/coach Sander van Dijk.

Deze week heeft de selectie de trainingen hervat. ,,We zijn voorzichtig weer aan het opbouwen. De groep is heel gretig. Het zijn nu net kinderen in een snoepwinkel.’’

Geoefend wordt er onder meer tegen diverse eredivisionisten en een sterke eerste divisionist. ,,Die contacten bestaan vaak al heel lang. Ik ben zelf nog coach in Leek geweest bijvoorbeeld en tegen Volendam oefenen we al een jaar of tien.”

Naast de oude bekenden wordt ook gespard met de Belgische topclub Real Noorderwijk en Mouvaux Lille Metropole, de nummer twee van Frankrijk . ,,We wilden eigenlijk tegen Halle-Gooik oefenen, maar die spelen nog om het Belgisch kampioenschap van afgelopen jaar. Maar met Lille hebben we een heel mooie vervanger.’’

De selectie is flink gewijzigd. International Karim Mossaoui (speelde in Indonesië) en Joshua St.Juste zijn teruggekeerd en Ilias Bouzit kwam over van Marlène. Dat zijn de opvallendste nieuwe namen. ,,In de breedte zijn we sterker geworden, dus dat we weer een van de favorieten voor de titel zijn is duidelijk. We zijn inmiddels op het punt gekomen dat er wel het nodige van ons verwacht mag worden.’’

Ook Europees heeft de Hoornse club immers stappen gemaakt. Door de goede prestaties van afgelopen jaar is Hovocubo direct toegelaten als één van de 32 teams in de hoofdronde van de Champions League. De loting daarvan is op 30 augustus.

Tegen Leekster Eagles was de groep nog niet helemaal compleet. ,,Toch was dit voor ons een nuttige start van de voorbereiding. En zo ga je voor elke wedstrijd op zoek naar de juiste weerstand. Over het algemeen weten we daar wel een goede lijn in te vinden.”

In de maand augustus speelt de selectie van Van Dijk nog zeven wedstrijden. Daarvan zijn er vier in De Opgang, waarbij het treffen tegen Lille op zaterdag 21 augustus op het programma staat. Publiek is, met inachtneming van de RIVM-regels, welkom.

 

meer nieuws