Terug- en vooruitblik

Het seizoen is al een tijdje klaar. Formeel zitten wij nu in de overgang naar het nieuwe seizoen. Mooi moment om terug te blikken en naar het nieuwe seizoen te kijken:

Hovocubo o.11

Onder de bezielende leiding van trainer/coach Rudi Fine kreeg het seizoenverloop twee gezichten. De Najaarscompetitie was de start van de Hovocubo jeugdopleiding en met 20 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van +21 werd er direct een topprestatie geleverd. Bloemen en taart was een welverdiende beloning.

In de tweede seizoenshelft was de voorjaarscomptitie tegen grotere weerstand een stuk zwaarder. Slechts zes punten uit zes wedstrijden en een doelsaldo van -21 en vier ongespeelde wedstrijden. Het team heeft zich goed ontwikkelt en zal in het nieuwe seizoen hier verder aan werken.

Hovocubo o.15-2

Coach Henk Wokke heeft van een bijelkaar ‘geraapt’ team er een geoliede machine weten te maken.

De voorjaarscompetitie werd een knappe tweede positie bereikt met zestien uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van +28.

Blessures en het team met overwegend eerste jaars in een zwaardere poule maakte dat het team in de tweede helft regelmatig gehavend aan de aftrap stond. Na vijf wedstrijden in de vroegtijdige beeindigde competitie werden er geen punten meer behaald in de voorjaarscompetitie met een doelsaldo van -11.

In het volgend seizoen zal een deel van dit team samen gaan met met een groep van o.15-1 om een nieuw o.15 team te vormen.

 

Hovocubo o.15-1

Met een bevriende samenstelling kon coach Koen op de Kelder met o.15-1 aan de slag.

De voorjaarscompetite had de ploeg het heel moeilijk. Verloor alle tien wedstrijden in het najaar en een doelsaldo van -78. Niet heel bemoedigend voor het vervolg in het seizoen.

De voorjaarscompetitie werden er eindelijk punten behaald. Maar liefst negen punten uit zeven wedstrijden en een doelsaldo van -3 (28-31). Hierbij Avenhoorn en zvv Nieuwboer achter zich latend.

In deze groep zullen een aantal het zaalvoetbal laten voor wat het is en de diehards gaan zich samenvoegen met o.15-2 om met een jaartje ervaring bij de o.15 in 2020-2021 een nieuwe poging te wagen.

Hovocubo o.17-4

Het team van Roel Klinkhamer had een redelijk najaar en een moeilijker voorjaar.

Met 12 uit 10  en 29 doelpunten voor en 29 doelpunten tegen (saldo 0 dus) werd nog wel stadsgenoot Veerhuys met twee punten minder achter zich later.

In de onfgemaakte competitie waren van de vijf wedstrijden nog maar vier punten vergaard met een doelsaldo van -1.

Deze eerste jaars groep gaat volgend jaar in zijn volledigheid door in de o.17-1 in het nieuwe seizoen. Hierbij zal Roel het stokje aan een nieuwe coach overdragen.

 

Hovocubo o.17-3

 Oud Hovocubo 1 speler in de vorige eeuw Luc Beerthuizen zorgt ervoor dat bij o.17-3 alles reilt en zeilt. Met een hoge mate van zelforganisatie konden de spelers het seizoen een mooi gezicht geven.

Een moeizame start in de najaarscompetitie waarbij slechts zes punten uit tien wedstrijden werden behaald. Een doelsaldo van -29 was niet echt een goed vooruitzicht voor het voorjaar.

Niets is minder waar. Rug rechten en plezier vinden. Dat zorgde ervoor dat er 14 punten uit 8 wedstrijden werden behaald. Het doelsaldo was +9. 8 doelpunten minder dan zvv Zwaag o.17-1 die met gelijk aantal punten en een wedstrijd minder het een tikje beter deed. Met alleen VVS’46 op de hielen streed dit team nog voor het kampioenschap.

Hoewel dit vriendenteam volgend seizoen overwegend o.17 spelers zijn zullen ze door de vriendschap met drie dispensatiespelers volgend seizoen toch in de o.19 gaan uitkomen zodat ze alle wedstrijden kunnen spelen en niet om beurten één van de drie aan de kant moet blijven. Voor 20-21 zijn ze ingeschreven als Hovocubo o.19-2

Hovocubo o.17-2

Pascal Hendriksen heeft zich over dit overwegend zelforganiserend team ontfermd.

Het eerste deel van de competitie eindigde het team in de middenmoot. 9 punten uit 10 en -53.

In het tweede deel van de competitie lag het team op koers voor een kampioenschap. 13 punten uit vijf wedstrijden en +14. Drie punten meer en een wedstrijd minder dan de nummer twee HV/Veerhuys.

Het team zal zich helaas niet revancheren voor de onafgemaakte competitie in het nieuwe seizoen want dit team verlaat de zaalvoetbalsport.

De club dankt Pascal, aanvoerder Ismail en de rest van het team voor de inzet in het afgelopen seizoen.

Hovocubo 13

In de 6de klasse -03  was al snel duidelijk dat Hovocubo met het kampioenschap zou weglopen. En Hovocubo 13 had goede papieren. 52 punten uit 21 wedstrijden en +59.

Gevolgd door clubgenoot Hovocubo 5 die één wedstrijd minder speelde twee punten minder en een doelsaldo van +58.

In de onderlinge wedstrijden verliest het team van captain Damien Semler het in twee wedstrijden met 6-9 in het voordeel van Hovocubo 5.

Met nog vijf wedstrijden te gaan was er nog volop kans in de hoop dat de veteranen van de nummer twee van de ranglijst het in uithoudingsvermogen zouden afleggen.

Volgend seizoen gaat dit team het een klasse hoger proberen en wordt om die reden het nieuwe Hovocubo 5

Hovocubo 12

In een klasse dat vier teams van Hovocubo vertegenwoordigd zijn neemt Hovocubo 12 onder aanvoering van Tiesto Leek de vierde plaats in. Met 40 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van +20 nog wel op jacht voor het brons waar Hovocubo 6 de directe concurrent is, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld.

In eigen hand had dit team het niet meer.

Volgend seizoen gaat dit team door als Hovocubo 12

 

 

 

 

Hovocubo 11

Hovocubo 8 was geen nieuwekomer bij de club. Onder leiding van oud jeugdspeler Noah Amelo zijn zijn Hovocubo teamgenoten die een paar jaar het zaalvoetbal hadden gelaten voor wat het was weer bij de club als vriendenteam teruggekeerd. En dat zij het niet verleerd hadden dat is gebleken. Er werd gespeeld in de 7de klasse -05. Met 54 uit 20 en +115 en een wedstrijd minder dan de nummer 2 zvv Zwaag 9 die 48 uit 21 en +59 was het kwestie van aftellen om de bloemen te mogen ontvagen.

Door verschuiving in te spelen klasse (zesde klasse) wordt dit team het nieuwe Hovocubo 8

 

 

Hovocubo 10

In de 7de klasse -04 komt Hovocubo 4 uit. Aanvoerder Bram van Lint speelt in de ploeg die als vanaf de C-tjes al bij Hovocubo spelen. Eerst onder leiding van coach Eric Rietmeijer. Toen de spelers  A-jeugd bereikt hadden werd de coaching van Eric meer supervisie op afstand. Tegenwoordig is Bram de gene die namens zijn vrienden het woord voert richting club. Hovocubo is er trots op dat naast opleiden in de zaalvoetbalsport door de teugels te laten vieren dat er ook ruimte is gegeven om te ontwikkelen op persoonliojk vlak.

Hoewel de kans voor een kampioenschap zeer klein was, deze was nog op papier aanwezig. Waar heeft dit team het laten liggen als je ziet dat er op 6 december met 3-9 gewonnen was van koploper zvv Zwaag 4 en op 11 december met 5-4 van de ploeg op de tweede plek KGB 4. Na twintig wedstrijden werd er geindigd met 44 punten en +48.

Het team blijft in de 7de klasse spelen en wordt volgend seizoen door alle andere verschuivingen Hovocubo 13

Hovocubo 9

Het kan niet altijd goed gaan. Een ploeg die al jaren bij de club speelt is Hovocubo 9. Stefan Kriele heeft de eer om deze intellectuelen aan het bewegen te krijgen in de eerste, tweede en derde helft in de 7de klasse -05.

Plaats 10 in een poule van 14 is gewoon het rechter rijtje. 24 punten uit 21 wedstrijden en -10 kan volgend jaar beter.

Het team van de ‘Groentjes’ blijft in de zevende klasse spelen en worden Hovocubo 11

 

 

 

Hovocubo 8

Je zou zeggen dat creativiteit en voetbal samen gaan. Uitzondering bevestigd de regel? Hoewel zij de social media en de sponsor-creaties op en top in orde hebben is dit niet zichtbaar op de houten vloer.

Nummer 13 op de ranglijst met 9 punten uit 21 en -63. Gelukkig is er meer talent op het grafische werkveld.

Zij blijven in de zevende klasse en door andere verschuivingen worden ze na eerst Hovo 12 en nu Hovo 8, teruggeworpen naar Hovocubo 10 in 2020-2021.

Dus alle social media kan weer aangepast worden. Sorry boys, de club kan er ook niets aan doen, maar zo wordt het verwerkt door de digitale knvb inschrivingen.

 

Hovocubo 7

Hovocubo 7 is een team die zich stilletjes op de achtergrond voortbeweegt. Met 10 punten minder dan de koploper op de vijfde plaats in de 7de klasse -04 gewoon heel netjes. 20 wedstrijden, 41 punten en +61. Nick Lakeman heeft het gewoon goed voorelkaar.

En stilletjes gaat dit team naar de zesde klasse maar blijven ondanks verschuivingen Hovocubo 7

 

 

 

 

 

Hovocubo 6

Het resultaat van een geslaagde sponsoravond is de samenstelling van dit team met een handje vol ondernemers. Kai van den Berg voert het woord en dat doet hij goed.

In de 6de klasse -03 waar de bovenste vier plaatsen van de in totaal 14 ploegen bezet worden door een Hovocubo brigade staan deze ondernemers op de derde plaats met 42 punten uit 21 en +47.

Zij blijven volgend seizoen ook in de zesde klasse als Hovocubo 6 spelen.

 

 

 

Hovocubo 5

De spelers van Hovocubo 5 horen bij het meubilair van de club. Het zijn de veteranen die eind jaren 90 en begin van het Millenium in het eerste speelden: Richard Brouwer, Jeroen van Giersbergen, Resko Harberts, Jack Schouten, Mark Hooiveld, Niels Lobberecht en Ashvin Ramdin hebben ooit in het vlaggenschip gespeeld en zijn niet weg te slaan.

Dat zij het niet verleerd zijn dat blijkt uit de tweede plek in de 6de klasse -03. 50 punten uit 20 +58 wijst niets op ‘walking football’. Nee, deze heren hadden gewoon nog zicht en zelfs de beste papieren voor het kampioenschap.

Het team plakt er nog een jaar aan vast maar door verschuivingen in klasses zullen ze dit volgend seizoen doen als Hovocubo 9.

 

Hovocubo 4

Hovocubo 4 is een vriendenteam met goede voetballers en een brede selectie. Ook een team met vele regelneven en voetbalverslaafden: Ruben Olijhoek, Tom Overtoom, Kaj Bartele om er maar een paar te noemen.

Het team komt uit in de 2de klasse A en doet het verdienstelijk op de zesde plaats met 30 uit 16 en +17.

Volgend seizoen hebben ze tot doel om mee te dingen voor het kampioenschap als Hovocubo 4

 

 

 

 

Hovocubo 3

Deze samenstelling Hoornse jongens hebben al een hele CV opgebouwd met het team. Overgekomen van zvv Zwaag door toedoen van Hovo-voorzitter en toenmalig coach van dit team Winfred Wester. Werden eerst Hovocubo 4 en ze promoveerden, werden kampioen, promoveerden, werden kampioen, promoveerden en wonnen de districtsbeker voor A-categorie in 2016-2017. Al deze prestaties waren ook goed voor de klim naar Hovocubo 3.

De leeftijd gaat spelen en het team waar huidig keeperstrainer van de selectie en voormalig selectiespeler Jasper Boon deed vorig seizoen al een stapje terug van de 3de naar de 2de klasse (-B).

Met 15 punten uit 16 wedstrijden zal Teammanager Joep Wester niet echt tevreden zijn. Dus Joep! kom op, geef die jongens in 20-21 een schop onder de bips voor een hogere plek op de ranglijst!

Hovocubo 2

Een uiterst moeizaam jaar voor Hovocubo 2. De ploeg van Richard Meijer werd geplaagd door blessures, blessures en nog meer blessures. Dat opgeteld met de jonge gemiddelde leeftijd (veelal eerste jaars senioren) maakte dat de weerstand in de topklasse te groot was. De strijd was om degradatie te voorkomen en dat is nou het enigste positieve van Corona.

Met 15 punten uit 16 wedstrijden en -28 was het gezien de kleine marge met de ploeg op 6 op papier nog niet onmogelijk om op eigen kracht in de topklasse te blijven, maar om eerlijk te zijn wel heel moeilijk.

Volgend seizoen start Hovocubo 2 in een nieuwe samenstelling.

 

 

Hovocubo 1

Met de Supercup op zak en een plek bij de laatste 32 in Europa stevende de ploeg van Sander van Dijk af naar de play offs met de beste papieren om de landstitel te behalen. Boven aan de ranglijst en een beker finale tegen een club uit de eerste divisie: nog minsten 1 prijs zou de prijzenkast vullen. Het mocht niet zo zijn.

Zonder kampioenschap is Hovocubo 1 aangewezen om Nederland te vertegenwoordigen in de Championsleague 20-21.

 

Naast alle sportive prestaties is Hovocubo ook op andere fronten succesvol geweest: Het organiseren van de UFCL (Uefa Futsal Championsleague) heeft veel nieuwe inzichten gebracht en creativiteit en organisatie talenten zijn omhoog gekomen. De klidsclub heeft nieuw leven gekregen, de voedselbank is verblijd met kadeautjes met het project scoren voor kinderen en samenwerkingsverbanden die nog in de gespreksfase zijn worden ontplooid. De Hovocubo jeugdopleiding heeft zich weer doorontwikkeld en maakt goede stappen.

19-20 zal ingaan als een seizoen met een afloop waarvan niemand in de glazen bol  de afloop had kunnen voorspellen. Wij staan stil bij het persoonlijke leed van slachtoffers van Covid-19 en alle ondernemers die moeite hebben om het hoofd boven water te houden.

20-21 zal een ander seizoen worden in een nieuw normaal. Mogen er straks toeschouwers op de tribune zitten? Een vraag die ons allemaal bezig houdt.

Bij de KNVB zijn voor het nieuwe seizoen 21 teams ingeschreven: 13 senioren teams en 8 jeugdteams waarvan 2 opleiding: o.19 (2x), o.17 (1x), o.15 (1x), o.13 (4x).

Voor nu wensen wij u een gezonde zomer en graag tot het nieuwe seizoen.

 

meer nieuws