Hovo 2 kansloos tegen Os Lusitanos

Eerste wedstrijd na de winterstop wordt in Amsterdam gespeeld. We spelen tegen de nummer twee, Os Lusitanos. Coach Richard start met Serkan, Davy, Jesper en Robin. Al vanaf de eerste seconde is het thuisploeg die direct de wedstrijd dicteert. Binnen drie minuten wordt er tweemaal op de paal geschoten en moet keeper Tjerk met een prima redding een vroege achterstand voorkomen. Na 4 minuten is het aanvoerder Robin die de bal onderschept en zomaar op doel mag afgaan en niet faalt, 0-1.  We mogen slechts twee minuten dromen van een goed resultaat want dan verliest Serkan vlak voor keeper Tjerk de bal en maakt de Amsterdamse ploeg gelijk, 1-1.  Even lijken we gelijk op te gaan en schiet Kaj uit een vrije trap de bal in de muur. Lusitanos zorgt al snel weer voor druk en het wachten is op de 2-1 en die komt er ook in de 11e minuut. Een paar minuten later komt Hovo er even uit waarbij Joeri over schiet. In de volgende aanval scoort Lusitanos de 3-1 en één minuut later is het al 4-1 en is de wedstrijd gespeeld. Hovo krijgt voor rust nog één kans als Joeri de bal onderschept en Robin de bal tegen de keeper op schiet. Voor rust is het Lusitanos die uit een counter de ruststand op 5-1 bepaalt.

Na rust is het Damian die het doel van Hovo verdedigt en een flink aantal reddingen pleegt. Na 3 minuten is het Davy die de bal verspeelt en daarmee de 6-1 inleidt. Een minuut later is het al 7-1 en een afstraffing dreigt niet alleen, het is al een feit. Lusitanos is een maatje of twee te groot voor Hovo 2. De Amsterdams balgoochelaars zorgen ervoor dat we 50 minuten lang achter de feiten aan blijven lopen. De thuisploeg neemt na de 7-1 wel duidelijk gas terug en zo kan Hovo er ook af en toe uitkomen. Een goeie actie van Oscar zorgt dat Davy alleen voor de keeper komt maar de keeper redt. Even later is een mooie aanval die bij Serkan komt en via Kaj bij Jesper komt die naast schiet. Leroy moet halverwege de wedstrijd met een blessure naar de kant. De laatste 5 minuten geeft de thuisploeg nog even gas en loopt nog uit tot een monsterscore, 11-1 is uiteindelijk de eindstand.

Volgende wedstrijd is tegen VNS United, de koploper in de Topklasse….

Scoreverloop:

4. 0-1 Robin (-), 6. 1-1, 11. 2-1, 16. 3-1, 17. 4-1, 23. 5-1, rust, 28. 6-1, 29. 7-1,  45. 8-1, 46. 9-1, 48. 10-1, 50. 11-1