Soufian Charraoui: ,,Ik hoop dat we kunnen stunten in de Champions League.”

De leegloop bleek aan het einde van vorig seizoen groot bij Hovocubo, maar daar staat tegenover dat er ook veel kwaliteit is aangetrokken. Een van die nieuwelingen is Soufian Charraoui. De Rotterdammer die weet hoe het is om te scoren in De Opgang, moet Hovocubo helpen in de jacht naar nieuwe prijzen.

Acht keer het net vinden tegen Hovocubo. Het lijkt onmogelijk, maar Soufian Charraoui deed het toen hij in 2018 het shirt droeg van TPP Rotterdam. Met zijn treffers zorgde Charraoui bijna persoonlijk voor de bijzondere 9-10 overwinning op Hovocubo en dat zijn ze in Hoorn nog niet vergeten. ,,Tijdens de kennismaking met de selectie werd er voor iedere speler een liedje gezongen. En teammanager Tineke Diaz kwam in het lied over mij nog even terug op die wedstrijd. Aan die wedstrijd heb ik ook speciale herinneringen.”

Maar de inwoner van de Maasstad is natuurlijk niet alleen aangetrokken op basis van die wedstrijd. Zijn scorend vermogen, zijn fysiek en zijn individuele acties zijn kwaliteiten die Hovocubo goed kan gebruiken. Zeker nu sterkhouders als Amrani, Molkarai, Darri en St. Juste zijn vertrokken.

Speciale band

De aanwezigheid van Hovocubo-assistent Appie Marbah speelt een grote rol in de overstap naar De Opgang. ,,Ik ken Appie al heel lang. Ik denk sinds mijn tiende. Ik kom bij hem thuis en we gaan samen op vakantie. Appie voelt voor mij als familie.”

Charraoui debuteerde bij TPP toen Marbah assistent-trainer was, later werd Marbah de hoofdcoach van de ploeg. ,,Appie weet precies wat-ie aan mij heeft. Hij heeft mij veel geleerd en weet ook precies hoe hij met mij moet omgaan. Ik moet bijvoorbeeld niet te veel opdrachten meekrijgen in het veld. Als ik vrij ben, voel ik mij het lekkerst.”

Naast de intieme band met Marbah is het contact met hoofdtrainer Sander van Dijk altijd goed geweest en speelt hij bij Hovocubo met zijn Rotterdamse vrienden Faisel Mellah en Lahcen Bouyouzan. ,,Dat worden leuke ritjes naar de club.”

Op het veld komt Charraoui dit seizoen uit voor RBC Roosendaal, de vroegere profclub die inmiddels weer is opgeklommen naar de tweede klasse. ,,Voetballen op straat met vrienden, op het veld en in de zaal. Ik doe het allemaal graag.”

Vorig seizoen maakte Charraoui de overstap naar tweededivisionist Excelsior Maassluis, wat ervoor zorgde dat hij zijn carrière in de zaal tijdelijk moest stoppen. ,,Alleen het echte plezier ontbrak er en daarnaast miste ik het zaalvoetbal enorm. Daarom ben ik daar in de winter weer vertrokken.”

Ruimte

Zijn vertrek bij de tweededivisionist maakte ruimte om weer de zaal in te gaan en dus trok Charraoui naar Real Noorderwijk, waarna hij deze zomer de stap maakt naar Hovocubo. ,,Ik werk nu full-time in de zaak van mijn neef. Ik blijf daar werken, alleen straks parttime, zodat ik alles goed kan combineren.”

In Hoorn hoopt de ambitieuze Rotterdammer een gooi te doen naar alle prijzen die in Nederland verdeeld worden. ,,En misschien kunnen we stunten in de Champions League. Ik denk dat ons team daar goed genoeg voor is. Voor mij wordt het in ieder geval een nieuwe ervaring, waar ik enorm naar uitkijk.”

,,Ook hoop ik te worden opgeroepen voor Oranje. Ik heb al in Jong Oranje gespeeld en met het EK in eigen land in gedachte, hoop ik er straks bij te zijn.” Met de uitbreiding van de eredivisie heeft Charaoui in ieder geval genoeg wedstrijden om zich te tonen. ,,Ik wil altijd spelen. Dus ik vind een grotere competitie alleen maar leuk.”

Nieuwkomer

In de aanloop naar het voetbalseizoen

vertelt een speler of trainer in deze

rubriek over zijn overgang naar

een nieuwe club.

Naam:

Soufian Charraoui

Geboortedatum:

15-11-1996

Woonplaats:

Rotterdam

Nieuwe club:

Hovocubo

Vorige clubs:

TPP (Feyenoord Futsal), FC Eindhoven, Real Noorderwijk.

meer nieuws