Bestemming wordt Noorwegen of Luxemburg

Op dinsdag 27 oktober om 13.30 uur vindt de loting plaats voor de Preleminary round van de Uefa Futsal Championsleague plaats. Hovocubo zal dan een uitwedstrijd spelen en de reis gaat of naar Noorwegen of naar Luxemburg. De loting is rechtstreeks op de stream te volgen via www.uefa.com.

In dit bizarre seizoen waarbij de UFCL noodgedwongen tot een volledig nieuwe format heeft moeten komen is de loting ook anders als anders. Er wordt slechts één wedstrijd gespeeld en in dit knock-out systeem gaat de winnaar door naar de main round.

Procedure van de loting

55 clubs uit Europa nemen deel aan de Championsleague. De beste negen geklasseerde clubs worden vrijgesteld van de eerste ronde en worden toegevoegd bij de ronde met de laatste 32. De loting vindt plaats tussen de resterende 46 clubs.

Er zijn diverse groepen samengesteld waarmee wordt gezorgd dat zo min mogelijk restricties tussen teams onderling ontstaan die reizen bemoeilijken of onmogelijk maken. In deze groepen is rekening gehouden met de Coëfficienten van de ranking met de beste 23 teams (die in de pot “A” van iedere groep komen) en de 23 minder goed geplaatste teams (die in pot “B” van iedere groep komen).

Clubs hebben de mogelijkheid gekregen om aan te geven of ze de mogelijkheid hadden om thuis te organiseren en hierdoor is de loting ook al vorm gegeven binnen die groepen. Een club die heeft aangegeven thuis te organiseren kan alsnog uit spelen. Tijdens de loting zitten deze clubs in blauwe ballen. Een club die heeft aangegeven heeft niet thuis te kunnen organiseren kan dus niet thuis geloot worden. Deze clubs zullen in de gele ballen zitten.

Er zijn zes loting groepen samen gesteld en Hovocubo zit in groep vijf.

Groep 5:

Pot A (beschermde ranking) Ranking / Coefficiënt Thuis Pot B (Geen beschermde ranking) Ranking / Coefficiënt Thuis
FK Vytis (Lit) 13 (7.749) Ja Hammarby IF FF (Zwe) 36 (1.667) Nee
zvv Hovocubo (Ned) 23 (4.667) Nee Utleira Idrettslag (Nor) 45 Ja
Futsal Minerva (Zwi) 27 (3.376) Ja FC Differdange 03 (lux) 47 (0.583 Ja
London Helvetia Futsal Club (Eng) 31 (2.168) Nee PYF Saltires (Sch) 50 (0.500) Nee

Voor groep 5 ziet de loting er dus als volgt uit:

  • Uit pot A wordt de eerste bal getrokken en dat is een blauwe bal (Vytis of Minerva) als eerst thuisspelende team
  • Dan wordt uit pot B de eerst uitspelende team getrokken (Hammarby of PYF) middels een gele bal
  • Na dat de eerste wedstrijd bekend is, is ook automatisch de tweede wedstrijd bekend, namelijk de overgebleven blauwe bal van A en de overgebleven gele bal van B
  • Dan wordt uit pot B de eerste blauwe bal als thuisspelende ploeg getrokken (Utleira of Differdange) en die speelt tegen de eerste getrokken gele bal van groep A (Hovocubo of Helvetia)
  • De laatste wedstrijd wordt dan de overgebleven blauwe bal van pot B en de overgbleven gele bal van pot A.

In het geval van Hovocubo betekent dit dat het een uitwedstrijd speelt of tegen Utleira Idrettslag uit Noorwegen of FC Differdange uit Luxemburg.

En zo vindt de loting plaats voor alle groepen.

Wanneer alle wedstrijden gespeeld zijn gaan de 23 door naar de laatste 32 waar ze worden vergezeld door de beste 9 teams van Europa. De loting vindt dan na de Priliminary round plaats.

De wedstrijden van de Priliminary round vinden plaats in week 48 (van 24 tot 29 november).

 

 

 

meer nieuws