Nieuw toernooi format door Covid-19

In verband met alle (verschillende) internationale omstandigheden rond Covid-19 en alle gezondheidsrisico’s dat het met zich meebrengt heeft de UEFA het wijze besluit genomen om het toernooi (en dus ook de loting) naar een latere datum dan de oorspronkelijk geplande datum in september uit te stellen. Ook is nagedacht over een veilig concept in het wedstrijdschema. In seizoen 20-21 zullen de wedstrijden in de 1ste ronde, de laatste 32 en de laatste 16 in een knock-out systeem over één wedstrijd zullen worden gespeeld. En vanaf de achtste finales met alle acht teams op één locatie als toernooivorm zal worden afgewerkt. Deze staat gepland in Minsk.

Seizoen 19-20

Wat wel  volgens schema doorgang vindt zijn de (reeds uitgestelde) finales (halve finale en finale) van het seizoen 19-20 welke zullen plaats vinden in Barcelona:

Semi-final ties
Barça (ESP) v KPRF (RUS)
Murcia FS (ESP) v Tyumen (RUS)

Mogelijk vinden deze finales plaats in een zogeheten bubble waarin teams van de buitenwereld worden afgesloten. Deze zullen van 9 tot 11 oktober gespeeld worden.

zvv Hovocubo

Hoewel de ranking nog niet openbaar is gemaakt (mogelijk wacht men nog tot het toernooi van het afgelopen seizoen is afgerond) is wel duidelijk dat Hovocubo inmiddels een mooie ranking heeft bewerkstelligd. In het oorspronkelijk concept was het vrijgesteld van spelen van de voorronde. Maar door de veranderingen in de wijze waarop het toernooi wordt gespeeld zal het al wel in de eerste ronde welke eind november plaats vindt gaan spelen. Welke plek Hovocubo nu inneemt is nog wat onduidelijk, verwacht wordt dat Hovocubo een top-23 plaats heeft in de UFCL ranking.

UFCL 20-21

Tot de kwart finale vinden alle wedstrijden plaats in een knock-out systeem over één wedstrijd.

In november wordt tussen 46 clubs gespeeld om 23 plaatsen bij het voormalige hoofdtoernooi. Nu Ronde van 32 genoemd. Bij deze 23 winnaars worden 9 top ploegen uit de UFCL ranking toegevoed. In Januari wordt om een plaats bij de laatste 16 gespeeld. De finales zoals gezegd in toernooi vorm in april/mei.

Planning:

Preliminary Round: 24-29 november –> 46 clubs strijden voor een plek bij de laatste 32. De beste 9 clubs van Europa hoeven deze ronde niet te spelen.

Round of 32: 12-17 januari –> De 9 beste clubs van Europa worden toegevoegd met de 23 winnaars van de PR.

Round of 16: 16-21 februari –> De 16 winaars van de vorige ronde

Fianels (kwart/halve/Finale): April/mei –> De acht winnaars spelen in een bubble de kwart, halve en finale wedstrijden

De finale voor het seizoen 20-21 vindt plaats in Minsk (Wit-Rusland) in het stadion waar Hovocubo afgelopen seizoen de hoofdronde speelde met FC Stalitsa Minsk als gastheer.

De datum voor de loting en de bekendmaking van de ranking is vooralsnog niet bekend. Mogelijk wacht de UEFA tot de finales van het afgelopen seizoen gespeeld zijn.

Zodra meer duidelijkheid is omtrent de UFCL houden we u op de hoogte of hou deze pagina van de UEFA de komende tijd goed in de gaten

meer nieuws