Hovo ronde verder in de Beker

Zonder Yoshua St. Juste die werkt aan een snel herstel van zijn enkelblessure en Mo Darri die de tijd neemt om rugklachten de baas te zijn trapte Hovocubo in Leek af. Hiermee mist Yoshua St. Juste zijn enige geografische thuiswedstrijd dit seizoen.

Het duurt drie minuten wanneer de eerste goal valt. Een voorzet van Appie Attahiri een voorzet geeft op Lahcen Bouyouzan. Maar net voordat Lahcen de bal bij de tweede paal er in kan tikken steekt Karim Layeb zijn voet er tussen om dit te voorkomen maar zijn verdedigende poging mislukt en tikt zelf de bal in het doel. Na deze openingstreffer volgen in een paar minuten de doelpunten van David Albert en Faisal Mellah. En vlak voor rust is het uitblinker Lahcen Bouyouzan die de stand op 0-4 brengt.

In de tweede helft loopt Hovocubo met goals van Amir Molkârâi en Appie attahiri verder uit. Luciano Matulessy en Karim Layeb scoren nog voor de Adelaren maar het is Dave Severins die de eindstand op 2-8 bepaalt. Levie Rood mocht de laatste wedstrijd fase invallen en dat deed hij zeer verdienstelijk.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag van Leekster Eagles

Hovocubo heel simpel door in bekertoernooi

Bron: Noordhollands Dagblad

* Zoals verwacht heeft Hovocubo zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Uit werd er met 2-8 gewonnen van Leekster Eagles.

Een prima overwinning. Zo valt de zege van Hovocubo te omschrijven. De manschappen van trainer Sander van Dijk kwamen in Groningen geen moment in de problemen en doken met een comfortabele 0-4 voorsprong de kleedkamer in.

Na de pauze bleef Hovocubo jagen op doelpunten, waarbij de 0-5 van Amir Molkarai ontstond na een geweldige aanval via onder meer Lahcen Bouzouan.

Slotwoord

Bij een stand van 0-6 deed de opponent uit de eerste divisie nog wat terug, maar het slotwoord was voor Dave Severins. De speler die voornamelijk in het tweede speelt, nam de laatste treffer voor zijn rekening. Ook Levie Rood kreeg zijn speelminuten. De keeper kwam afgelopen zomer over van stadsgenoot Veerhuys en verving in de slotfase Dave Stet.

Leekster Eagles-Hovocubo 2-8. Doelpunten Hovocubo: Albert, Mellah, Bouyouzan, Molkarai 2, Attahiri, Severins, e.d. Bijz: Molkarai mist penalty