Shirtje ruilen

In het seizoen 2019/’20 viert de KNVB dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. Om het bijzondere jubileum te vieren brengen we dit seizoen een ode aan het amateurshirt. Speciaal daarvoor is een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar krijgt.

Met 1,2 miljoen leden, verspreid over bijna 3.000 verenigingen, zorgen we met elkaar voor een uniek voetballandschap. Verenigingen met ieder hun eigen geschiedenis, identiteit en tradities. Die elementen komen op vele wijzen tot uiting, maar op één manier in het bijzonder: het voetbalshirt. Het shirt dat we elk weekend vol trots dragen en ons verenigt. Zoals vaak wordt gezegd: we verdedigen onze clubkleuren.

Uniek voetbalshirtOm het 130-jarig jubileum te vieren, hebben we een uniek voetbalshirt ontwikkeld

Om het 130-jarig jubileum te vieren, hebben we een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar krijgt. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen.

Op deze manier verenigen we 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in één uniek oranje shirt. Een waar collector’s item dat hopelijk een mooie plaats in jullie kantine krijgt. Als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven.

Voorzitter Winfred Wester en Ron Kauwen ruilen shirtjes. FOTO WWW.GERRIEFOTOGRAFIE.NL

Shirtje ruilen

In de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ komt de KNVB in de komende maanden niet alleen naar alle amateurclubs toe om het shirt uit te reiken, maar ook om een shirt van de vereniging zelf te ontvangen. Het uiteindelijke doel? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist, het centrale punt van voetballend Nederland.

Zaalvoetbal

De KNVB erkende de zaalvoetbal sport in 1967. In het KNVB jaarverslag van 1967 staat: “Op 21 maart 1967 spraken vertegenwoordigers van het zaalvoetbal Den Helder, Schagen en Helmond, met de toenmalige sectiebestuur Afdelingen van de KNVB in Utrecht”. ”Op 30 juni 1967 werd een studiecommissie zaalvoetbal samengesteld.” Naast KNVB-mensen van de afdelingen kreeg ook Kas Stuive zitting in deze studiecommissie. Tot 1975 bleef hij samen met de KNVB werken aan ontwikkeling van de zaalvoetbalsport.

meer nieuws